Fast & Furious-filmene har for lengst fjernet seg fra den realbaserte gatebilkulturen og blitt forvokste actionfilmer som starter over toppen og fortsetter oppover derifra. Fast & Furious 8 er på alle måter en overdrevent stor actionfilm der interaksjonen mellom de kjente figurene binder sammen noe som ligner en historie.

Overraskende eller nyskapende er det ikke, men personlig har jeg sluttet å vente mer fra Fast & Furious-serien. Regissør F. Gary Gray (Forhandleren, Be Cool, Straight Outta Compton) har laget en heseblesende og strømlinjeforma film som gir den eksisterende fanskaren mer eller mindre det de kom for å se, men vil trolig ikke gi serien mange nye tilhengere.

Dominic Toretto (Vin Diesel) jobber for Cipher (Charlize Theron) i "Fast and Furious 8". (Foto: United International Pictures)
Dominic Toretto (Vin Diesel) jobber for Cipher (Charlize Theron) i «Fast and Furious 8». (Foto: United International Pictures)
Toretto skifter side

Luke Hobbs (Dwayne Johnson), Letty (Michelle Rodriguez) og de andre i Fast and Furious-gjengen får et oppdrag av agenten Nobody (Kurt Russell) og hans nye assistent Little Nobody (Scott Eastwood).

De må spore opp sin egen venn Dominic Toretto (Vin Diesel), som tilsynelatende har skiftet side og står i ledtog med hackerterroristen Cipher (Charlize Theron) og hennes håndlanger Rhodes (Kristofer Hivju).

Gjengen får motvillig hjelp av Deckard Shaw (Jason Statham), samtidig som de leter etter grunnen til hvorfor Toretto har forrådt dem.

Anmeldelse: Get Out er en morsom, spennende og original skrekkthriller

Filmen har en episodisk struktur med en handling som foregår i blant annet Havanna, Los Angeles, New York, Berlin og Russland. Hvert segment virker som en kortfilm, der figurene er det eneste bindeleddet mellom delene. Hvert by er åsted for minst en stor actionscene, der folk dør i hopetall, uten at det ser ut til å bry noen av de involverte nevneverdig.

Actionscenene er en blanding av virkelige stunts og åpenbart digitale effekter. Det sistnevnte er spesielt merkbart i en sekvens der flere titalls biler med selvstyringsfunksjon blir hacket og brukt som våpen.

Det påpeker kanskje et sikkerhetsproblem som kan komme til å oppstå i en stadig mer avansert bilpark, men måten det utføres på i Fast and Furious 8, er åpenbart ren fantasi. Her burde F. Gary Gray stolt mer på virkelige stunts, og holdt igjen bruken av digitale triks.

Fra venstre: Tyrese Gibson, Ludacris, Scott Eastwood, Nathalie Emmanuel, Dwayne Johnson og Michelle Rodriguez i "Fast and Furious 8". (Foto: United International Pictures)
Fra venstre: Tyrese Gibson, Ludacris, Scott Eastwood, Nathalie Emmanuel, Dwayne Johnson og Michelle Rodriguez i «Fast and Furious 8». (Foto: United International Pictures)
Parodisk machokrangling

Persongalleriet i Fast & Furious 8 berikes av Charlize Theron som iskald skurk, selv om hennes motiver er diffuse. Kristofer Hivju har riktignok en mindre rolle som hennes høyre hånd, Rhodes, men kler rollen, får vist muskler og har en avgjørende funksjon.

Det er likevel de sedvanlige heltene som står i fokus, med den parodiske machokranglingen mellom Dwayne Johnson og Jason Statham som et slags høydepunkt. Det er så machobanalt at man himler med øynene, men heldigvis kommer det til et punkt der karene selv må glise på grunn av dialogen de er utstyrt med.

Anmeldelse: Hjartasteinn er en varm, øm, sår og vond oppvekstfilm

Handlingen i Fast & Furious 8 beveger seg stadig med full forakt for realisme og troverdighet. Skal man ha det gøy med denne filmen, må man velge å tro på en lang rekke usannsynligheter og forenklede problemstillinger.

Det som gjør denne filmen til passabel lavterskelunderholdning, er en vedvarende energi med en løssluppen morofaktor.

Jeg kunne nok ha ønsket at Fast & Furious 8 hadde et sterkere bånd til seriens gatebilrøtter, men de siste filmene har vokst såpass i format at det trolig er for seint og snu. Målsetningen ser ut til å være og gjøre serien større og større – helt til den sprekker.

Om FILMEN

Fast & Furious 8
 • Fast & Furious 8
 • Slippdato: 12.04.2017
 • Regi: F. Gary Gray
 • Utgiver: United International Pictures
 • Originaltittel: The Fate of the Furious
 • Aldersgrense: 12
 • Sjanger: Action

 • swelly

  yeuh film alus.>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID

 • Adrian Pedersen

  Jeg bare venter på «F&F in Space», hvor Vinglediesel dokker en pimpa -69 Dodge Charger med den internasjonale romstasjonen for å bekjempe romvesener i muskelbiler som vil ta oljen vår.

  • Litt fantasi 👍😁

  • AlexanderPews

   haha jaas, ikke glem å ta med 100x eksplosjoner i space, 245x på land og ca 10x under vann mens de krasjer alle bilene i filmen da, istedet for en velbalansert film om ulovlige gateløp i Los Angeles så kjører vi på med atombombe i F&F 10! tipp topp tomell opp 10/10

 • Sjarlatan

  Jeg venter bare på F&F vs The Avengers.

  • AlexanderPews

   bwhaha

 • Paul

  Den siste brae FF VAR 4 og litt femmern

 • MrKash

  Legg merke til at når man er hardcore muskelmann så må man alltid bruke tank-top! Det er nemlig obligatorisk! Men ellers forholdsvis enig med omtalen….

 • Maggotbrain

  Og hva var det The Rock kalte Vin Diesel nylig? Candy ass chicken shit? lol Har lenge vært overbevist om at Vin Diesel er romperytter.

  • Angel Carla

   WATCH FOOL MOVIE (HD)

   GHOST IN THE CHELL
   LINK WENK.MATAMOVIES.COM

 • Bent Tranberg

  Kan ikke begripe at man får roller utelukkende på grunn av muskler. Det er like inspirerende som å ha en gravemaskin i hovedrollen.

 • Morten Alfonso Torres Aamot

  Undertegnede og Trondheims prinsesse var i sist natt 12.4 kl 00:01 å så filmen. Vi har begge sett FF filmene. Ingen av oss kan forstå at filmen fikk lavere karakter enn en 5’er.

  Det er et poeng at Russland scener med Ubåt jakten blir litt i lengste laget.

  K.Huvju gjør en morsom rolle, men som Scott Eastwood, får Huvju en meget utdatert rolle.

  Store PLUSS gis Havana scenene. Samt

  Filmen står til en 5’er.

  • Temampong Banget

   Hei venner ,, jeg funnet området for å se på film med høy kvalitet og gratis
   kanskje noen av dere ønsker å se den også: http://WWW.FOX-MOVIE.US

  • Ole Jørgen Gården

   Jeg håper dette var et forsøk på ironi…
   Havana scenen er det mest banale i hele filmen bortsett fra en selvstyrt 2003 modell passat. De kunne helle brukt Havana sekvensen på å utforske bil parken som er på Cuba, det hadde vært mye mer interessant enn å se dom rygge i mål med en brennende bil.

   Jeg har likt alle Fast & Furious filmene så langt, men synes denne bare gikk for langt, og det er ikke det samme uten Paul Walker, virket nesten som om Scott Eastwood er der for å «erstatte» han, noe jeg, som de fleste andre fans, ikke liker i det hele tatt.

   • Morten Alfonso Torres Aamot

    Langt i fra en ironisk mening om FF8. Jeg likte de Hawana scenene som var der. Bilparken på Cuba er totalt uintr. Selvfølgelig er ikke filmene dt sammen uten noen form for Walker, men hva forventer man da? HALLO !!!

    Håper vi ser mer Latino-Sør Amerika i nr 9 og 10

    • Ole Jørgen Gården

     Hvis bilparken på Cuba ikke er din interesse, er kanskje ikke en serie filmer basert rundt bilkjøring helt din greie?

     Jeg forventet at de ikke substituerte Walker med en kjedelig, sjelløs «prettyboy» og heller bare beholdt den originale gjengen. om det er så viktig å få inn en hvit mann som kjører imports så har vi jo allerede fått etablert Lucas Black fra Tokyo Drift.
     film nr 4 og 5 var jo 90% i sør-amerika, om jeg skal tippe, så kommer neste til å ha det meste av handlingen sin i Kina.

     Havana scenene hadde ikke annet mål i filmen enn å få inn dosen med halvnakne rumpeballer, pene jenter, eksplosjoner, og det eneste med betydning for historien, møtet mellom Cipher og Dominic.

     • Andre

      Den scenen var noe av det mest kunstige, regisserte og oppstilte i filmseriens historie. Plutselig er halve byen oppstilt ved målgang, selv om det ikke var et planlagt løp. Det ser mer troverdig ut i diverse bilspill spør du meg…

 • Vidar Haugen

  Sjelden noen fordel at den som skal anmelde en film på forhånd har bestemt seg for ikke å like verken sjanger eller filmen han skal anmelde…

  • Andre

   Eeeh… åh? Du har snakka med anmelderen, eller?

   • Vidar Haugen

    Nei, men jeg har lest anmeldelsen… 😉

    • Andre

     Og…hva kom du frem til? En 4’er er faktisk en veldig god karakter…

  • Jomar Bakkeli

   Vi snakker om film nummer 8 i en serie. Den trenger strengt tatt ingen anmeldelse. Har man sett de 7 første ser man nok denne også. Har man ikke sett de 7 hopper man over denne også.

   • Andre

    Hadde det bare vært så enkelt… Film nr.5-7 har noe av det beste som er gjort av uforglemmelige actionscener og reelle stuntscener i filmhistorien, noe filmene før og etter ikke på langt nær har. Jeg ville slik ikke nevnt disse filmene i samme åndedrag. Såpass stor forskjell er det på disse filmene og det sier ikke rent lite…

    • Morten Alfonso Torres Aamot

     Det var 1-4 som VIRKELIG satte F&F på kartet . Uten de ville 5-7 vært verdt NULL

     • Andre

      Joa, enkel logikk det, men de nyeste er som sagt et stort hakk bedre og uforglemmelige.

  • Detect Spam

   WACTH MOVIES ONLINE ==>> NETFLIX.MATAMOVIE.COM

 • AlexanderPews

  Terningkast 4 fra filmpolitiet av selveste Birger anser jeg faktisk som veldig bra, også erre en «Stor overdrevent Actionfilm», det kan jeg leve med.. Er klart den skal ses.

 • clara erika

  sok yeuh lalajo.>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID

 • Espen

  Etter å ha formelig elsket nummer syv i serien, ble dessverre denne en aldri så liten skuffelse. Actionsekvensene var færre og mindre spektakulære; mye av teknologipratingen kunne de spart seg for; det mellommenneskelige dramaet tok altfor mye tid og engasjerte svært lite; mens Theron står igjen som en kjedelig og irriterende skurk (nei, vi trenger ikke å klippe tilbake til hennes snedige kommentarer flere ganger i minuttet for å forstå hva hun gjør og hvorfor hun er en skikkelig overlegen drittsekk).

  Filmen er fortsatt morsom, spennende, overdreven og har flere kule rollefigurer, men det mangler en del for å nå opp til det som har vært tidligere.

  • Nikita Mirzani

   FIXED FURIOUS 8 NORDISK TEXT ,, 𝒘𝒘𝒘.𝒊𝒎𝒑𝒂𝒘𝒂𝒓𝒂𝒅𝒔.𝒖𝒔

 • clara erika

  hey,,,nonton film alus mah didieu.>>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID

 • KEISHA

  lalajo film didieu.>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID

 • Mette Steen

  Tror gjerne at filmen er «banal» – men da harmonerer det dårlig å gi terningkast 4….. for om anmelder finner filmen banal, så er det samme som å si at filmen rett og slett er dårlig.

  • Bubur Lemu Mang Juned Paling Mantaps @mettesteen:disqus dill .matamovie .com

 • fariesa

  Hayu ah pada nonton film didieu.>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID

 • Nikita Mirzani

  SE HER FOR DEN BESTE KVALITET > http://WWW.NORDISK-LOCKER71.BLOGSPOT.NO

 • rudet

  arek naronton film alus,klik.=======IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.IT