Buddy-cop-filmer finnes det mange av. Buddy-hitman-filmer er mindre vanlig. Men The Hitman’s Bodyguard følger sjangerens konvensjoner til punkt og prikke. Vi møter nemlig to hovedpersoner som egentlig er fiender, men må jobbe sammen mot et felles mål, med både spennende og humoristiske konsekvenser.

Regissør Patrick Hughes (The Expendables 3) har skapt noen energiske actionscener som absolutt har et visst driv, men jeg forventer mye bedre effekter i en film med Ryan Reynolds og Samuel L. Jackson i hovedrollene.

The Hitman’s Bodyguard fremstår tidvis som en direkte billig film, som er veldig middels over hele linja.

Kincaid (Samuel L. Jackson) kjører speedbåt i Amsterdam i "The Hitman's Bodyguard". (Foto: United International Pictures)
Kincaid (Samuel L. Jackson) kjører speedbåt i Amsterdam i «The Hitman’s Bodyguard». (Foto: United International Pictures)
Må fraktes fra Coventry til Haag

Sikkerhetseksperten Michael Bryce (Ryan Reynolds) blir tvunget til å frakte leiemorderen Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) fra Coventry til menneskerettsdomstolen i Haag, der han skal vitne i en rettsak mot Hviterusslands president Vladislav Dukhovich (Gary Oldman), som er tiltalt for massedrap.

Problemet er at Bryce og Kincaid hater hverandre etter flere trefninger gjennom karrieren. Dessuten blir de jaktet på av både Interpol og Dukhovich sine skyteglade agenter gjennom Europa.

Anmeldelse: Kathryn Bigelows Detroit er en kruttønne som smeller litt ujevnt

Originalitet har ikke vært etterstrebet i denne filmen. Hovedpersoner som ikke kan fordra hverandre, men finner tonen gjennom sine prøvelser, er velkjent. Filmen satser på at kjemien mellom Ryan Reynolds og Samuel L. Jackson er det som trekker publikum til kinosalen og holder deres oppmerksomhet ved like.

Det er ikke akkurat Riggs og Murtaugh-kvalitet over dem, men det blir heller aldri direkte feil å tilbringe et par timer i dette selskapet. Både Reynolds og Jackson viser glimt av god komisk timing, samtidig som de beviser at de har erfaring fra actionsjangeren med sine kroppslige sprell.

Litt mer betenkelig er det å se Gary Oldman som Dukhovich. Ikke fordi han gjør en spesielt dårlig rolle, men fordi den er så liten og generisk at jeg lengter etter den tiden der han fikk lov til å briljere i filmer som State of Grace, JFK, Dracula og Léon.

Michael Bryce (Ryan Reynolds) kjører motorsykkel i trange gater i "The Hitman's Bodyguard". (Foto: United International Pictures)
Michael Bryce (Ryan Reynolds) kjører motorsykkel i trange gater i «The Hitman’s Bodyguard». (Foto: United International Pictures)
Dårlige eksplosjonseffekter

Som den observante leser kanskje merker, er denne anmelder revet mellom gleden av å se en dum actionfilm på kino og irritasjonen over at den ikke er litt bedre. Det beste er flere jaktsekvenser, både til fots og i bil, som er fartsfylte og stuntrike. Det som er verst, er noen store, digitale eksplosjonseffekter som er så dårlige at det er direkte pinlig.

Det er også underlig at det brukes digitalt animert blodsprut hver gang noen blir truffet av et skudd, noe som skjer veeeldig ofte i denne filmen. Det føles som lettvint «juks» for en som er oppvokst med 1980-tallets «pops», blodposer med små eksplosiver som simulerer urealistiske kuletreff som samtidig er morbid vakre.

Anmeldelse: Tulip Fever planter pottene litt for tett

The Hitman’s Bodyguard er et lite bemerkelsesverdig bidrag til actionsjangeren. Så prøver da manuset heller ikke å bryte ny mark. Når Reynolds og Jackson kommer til Amsterdam, må historien selvsagt inneholde både tresko, tulipaner, sykler og Red Light District.

Når det er klart for det store oppgjøret, må skurkene selvsagt ta i bruk en helt sinnssyk plan som ikke ville hatt en sjanse i det virkelige liv. Det er i situasjoner som dette at manuset virkelig viser sine begrensninger, men regissør Hughes har likevel greid å lage en del underholdning av det.

Det er opp til deg om du vil gi denne filmen en sjanse på kino. The Hitman’s Bodyguard er nemlig som skapt for pils og pizza foran TV’n en fredag kveld.

Om FILMEN

The Hitman's Bodyguard
 • The Hitman's Bodyguard
 • Slippdato: 01.09.2017
 • Regi: Patrick Hughes
 • Utgiver: United International Pictures
 • Aldersgrense: 15
 • Sjanger: Action, Komedie

 • magnarStoroy

  Dette høyrest ut som ein veldig god film. Som Jason Statham på sitt beste.

 • Gunnar Harkestad

  Har sett den. Om man tar den for det den er en klar 6.
  Masse å le av og meget underholdende.

  • Martin Heggedahl

   Hvis du kan formulere setningene dine riktig kanskje jeg tar de alvorlig. Selv gikk jeg ut av kinosalen etter en snau halvtime.

  • Marius Waage

   toppkarakter der altså?. Så vi snakker om et mesterverk i retning Gudfaren her altså?. Ja, det tror jeg nok ikke veldig mye på desverre ^^

   • Mooshroom

    Må en film være et mesterverk i retning Gudfaren for å få fortjent terningkast 6? blir kanskje 5-6 6ere i løpet av 100 år da eller?

    • Marius Waage

     Det finnes ikke terningkast 7. Så seksere er noe man gir mer eller mindre «perfekte» filmer. Dette er selvsagt subjektivt, alle må få lov å komme opp med sin egen mening hva som er «perfekt» og ikke. Jeg personlig har gitt flere «ikke drama» filmer full score, herav filmer som Alien og Die Hard. Og dermed er de slike jeg ser det mesterverk innenfor sine sjangere, og står om noen av tidenes beste filmer.

     Men det er altfor ofte at folk ikke kan skalere. De koser seg på kino, de ler noen ganger, og popcornet smakte godt, og så bestemmer deg for at dette var en god opplevelse og gir filmen full pott, uten å faktisk tenke på hva filmen eventuelt manglet. Samme kan man si om de som totalt slakter en film fordi de ikke forsto innholdet.

     Men det er igjen subjektivt. Men jeg er temmelig sikker på at denne filmen ikke er en sekser. Den blir mer eller mindre slaktet av samtlige filmannmeldere over hele verden.

     • Olav Gundersen

      Det er svært mange som bare klarer å skille mellom filmer de liker og ikke liker. Det ser du på alle nettsteder der folk kan rangere filmer. Det florerer i topp og bunnkarakterer, spesielt på filmer som har en rekke fanboys.

  • Olav Gundersen

   Jeg har også sett den og vil vel heller si at filmen er helt grei tidtrøyte som blir fort glemt.
   Filmen følger standardoppskriften for actionkomedier der to personer som er svært ulike må jobbe sammen mot skurken mens de motvillig utvikler et vennskap. Det har derimot blitt laget mange slike filmer som er mye bedre enn denne.

   En av de største problemene med filmen er mangelen på en god skurk. Gary Oldman viser glimt av noe som ligner litt på Stansfield fra Leon, men rollen er så knøttliten at han bare ender opp som en helt generisk skurk som ikke gjør noe inntrykk. Mesteparten av tiden er dette en film der heltene skyter en lang rekke ansiktsløse «stormtropper» man ikke får noe forhold til.

 • AlexanderPews

  Så den akkurat nå og hvis du er en som liker mye action med en god dose humor sier jeg kjør på:)

 • dita maulidina

  BOXOFFICEPOPULARMOVIES-21.BLOGSPOT.COM

 • hapsoh ajjah

  the-hitmans-bodyguard ====>>> KINGMOVIESHQ12.BLOGSPOT.COM

 • Hvordan fjott kan påstå at Gudfarenfimene skal ha terningkast 6? Første film fra 1972, 1974 og siste fra 1990. Fy faen man skal lete lenge etter filmer som er så langdryge å dårlige! Tror filmanmeldere burde gå en runde med seg selv. Svært sjeldent at jeg er enig i hva en anmelder fra media klarer lire ut av seg.

 • gurih

  The Hitman’s Bodyguard ====>>> LEADMOVIESHD12.BLOGSPOT.COM