God’s Own Country er et av årets sterkeste dramaer på kino! Regissør Francis Lee har laget en blendende vakker kjærlighetshistorie som må finne seg i å sammenlignes med (etter)navnebror Ang Lees Brokeback Mountain.

Også her handler det nemlig om vanskelig kjærlighet mellom tøffe menn ute i naturen. Det er en historie som åpner sint og aggressivt og avslutter varmt og ømt. Figurenes reise og deres utfordringer gjør stort inntrykk.

Lee økonomiserer med dialogen slik at lite sier mye. Fotografen fanger inne hver nyanse i skuespillernes vare prestasjoner, mens Yorkshires nydelige natur er et betagende bakteppe for historien som utspiller seg. God’s Own Country anbefales på det aller varmeste.

Johnny (Josh O’Connor) og Gheorghe (Alec Secareanu) er ute på marken for å reparere et gjerde i «God’s Own Country». (Foto: Another World Entertainment Norway AS)
Gnist mellom bonde og gjestearbeider

Den frustrerte bondesønnen Johnny (Josh O’Connor) driver en gård med kyr og sauer mens hans uføre far (Ian Hart) sjefer og kjefter. Mot Johnnys vilje leier faren den rumenske gjestearbeideren Gheorghe (Alec Secareanu) for å hjelpe til på gården under lammingen.

De drar ut på de åpne markene for å reparere et gjerde, og der oppstår det en gnist mellom dem som uerfarne og uavklarte Johnny sliter med å realisere til noe godt. Hans harde og skarpe ytre står i fare for å ødelegge det han innerst inne har et dypt behov for.

Anmeldelse: Jackie Chan overrasker positivt i den gode thrilleren The Foreigner

Josh O’Connor gjør en praktfull innsats i hovedrollen. Når vi møter Johnny, er han en kruttønne av innestengte drifter og behov. Når han har sex med en ung mann utenfor den lokale puben, er det en akt preget av raseri.

Når han senere går i bakken med Gheorghe ute på jordet, aner man at han ikke har peiling på hvordan man elsker, det er instinktet som panisk prøver seg frem. Scenen er full av hud og gjørme, og kunne lett blitt parodisk, men figurene virker så ekte og regien så god at det blir rørende.

Både Josh O’Connor og Alec Secareanu gjør flotte rolletolkninger i Francis Lees «God’s Own Country». (Foto: Another World Entertainment)
Panikken brer seg

Alec Secareanu spiller også veldig godt i rollen som Gheorghe, som er Johnnys rake motsetning. Han har tidligere erfaring, og fisker Johnnys indre følelser opp til overflata.

Det er både vondt og godt å se hva dette gjør med Johnny, og hvordan den harde og voldsomme isklumpen av en kar, sakte men sikkert smelter, og panikken brer seg når han ikke lenger greier å kontrollere sine egne følelser.

Det foregår også en konflikt mellom Johnny og hans far som gjennomgår en utvikling i filmen, der manuset ikke tyr til enkle løsninger, og oppnår en desto større emosjonell slagkraft i måten dette forløses på.

Anmeldelse: Jupiters måne er ambisiøs, men rotete om flyktning med overnaturlige evner

God’s Own Country er en prisverdig ekte film om kjærlighet. Den ligger langt unna sjangerens kleine fallgruver, og fremstår som en åpen og ærlig film om hvor skummelt det kan være å la noen komme tett på.

Francis Lee har regissert en historie som beveger og rører. Han skaper et bilde av to figurers lengsel som skaper enorm sympati og et brennende håp om at de skal finne veien videre.

God’s Own Country minner ikke bare om Ang Lees Brokeback Mountain, men også Andrew Haighs Weekend. Alle handler om homofil kjærlighet med utfordrende utgangspunkt, skildret med smart og nyansert historiefortelling av særdeles godt slag.

Om FILMEN

God's Own Country
 • God's Own Country
 • Slippdato: 17.11.2017
 • Regi: Francis Lee
 • Utgiver: Another World Entertainment
 • Originaltittel: God's Own Country
 • Aldersgrense: 15
 • Sjanger: Drama, Romantikk

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Tom

  Fantastisk film, en av årets aller beste! Det har i det hele tatt vært et flott år for skeive filmer. Herlige Moonlight vant beste film på Oscar-utdelingen i februar. Den uforglemmelige BPM (Beats Per Minute) tok Grand Prix-prisen i Cannes i mai. Call Me By Your Name mottok unison hyllest både på Sundance, i Berlin, Toronto og New York. Joachim Trier er aktuell med Thelma og Eliza Hittman har laget Beach Rats. Alle sammen er verdt å se.

  • Peter Bering

   Bare det at dere selv kaller dere ‘skeive’ burde jo få noen bjeller til å ringe.

   • Crisp

    Ja, dine bjeller skal ringe så det ljomer frem mot jul!

 • Vidar Haugen

  Og NRK fortsetter promoteringa av HOMO-kulturen!
  Er det overhode tillat – blant Nrk-ansatte – å nære selv den MINSTE lille aversjon mot dette…?

  • tkilli

   Føler du at HETRO kulturen blir nedprioritert??

  • StianY

   Det skulle en tro – det er bare sånn at meninger fra 1840 er det få igjen av. Akkurat som iglebehandling, redsel for invasjon av grønne menn fra mars og kornsirkler, så er det ikke helt normalt lenger med en såpass sterk aversjon at man konspirerer om en «homo»-kultur lenger. Det er liksom noe tafatt over å ta seg så nær av noe som foregår mellom to fremmede.

   Du skjønner at du er teit når du og militante Sharia-muslimer er av omtrent samme oppfatning, ikke sant?

   • Peter Bering

    Men jeg er ganske sikker på at du stemmer på et parti som promoterer nettopp Islam.

  • Kristian Winther

   Hvordan er å se en film, like den for så å anmelde den å promotere homokultur? Tror du at det var homofilien i filmen som ga den en sekser? At du klarer å skrive noe så avsindig platt og usympatisk gjør heldigvis ikke filmen dårligere.

  • Oj, se! En dinosaur!

   • Andreas Aune

    Tror ikke det er en ekte dinosaur, bare en gammel gubbe.

   • Hans Hansen

    T-Rex eat pervo’s:)

   • Peter Bering

    ‘Kopseng’?….

  • Crisp

   Tror du misforstår sånn ca.99,99% gutt. Kjærlighet har ingenting med legning å gjøre. Dette er dessuten et filmforum, og filmen har blitt skamrost verden over. Hva er det du ikke skjønner lille venn?

   • Hva er legning?

    • Crisp

     Det er skremmende at du med din historie selv er så kortsynt… Du burde vite hva kjærlighet er!

  • Pettersen

   Nei.

  • Borghild Reiestad

   Nei!

  • Det er saklig oppsigelsesgrunn.

 • Tomas Hallman

  Skjønner ingenting lenger,fins snart ikke en film,serie reklame uten en riktig homse/lespe forhold

  • berit01

   Måtte sjekke det du sa, siden du selv ikke la med kilder. Har nå gått gjennom alle kinofilmene som har hatt premiere i Norge i 2017 og finner ikke en eneste med dette tema. Kanskje du kan gå gjennom seriene som kom i 2017 og gi oss de eksakte tellene på hvor mange av de som fokuserer på homse/lespe forhold? For mitt inntrykk er at det fortsatt finnes filmer, serier og reklamer uten…

   • Crisp

    Riktig, og selvsagt, man ser seg blind av raseri på det man velger å henge seg opp i.

    • Tomas Hallman

     Klart det finnes uten,vad ikke det jag mena,så siste reklame til Canal digital der fotballspilleren løper opp på tribunen,har aldri sett reklame med et hetropar der det samme hender,Pratet om at i serier er det ofte handling ang personer som er homse/lesper eller filmer

   • Tomas Hallman

    Klart det finnes filmer/serier uten,vad ikke det jag mena,så siste reklamen til Canal digital der fotballspilleren løper opp på tribunen for å kysse en fremmende man?,Blir litt dumt har ikke sett samme reklame med Hetro.Pratet om at i serier/filmer er det ofte handling ang personer som er lespe/homser

    • Crisp

     Det er fordi det endelig er blitt godtatt å gjøre dette. Det har alltid har vært homser, lesber, osv, men ikke vært «godkjent». Den økende mengden slike filmer og reklamer er ressultat av en åpnere og mer tolerant verden. Altså , verden har blitt bittelitt bedre slik..

     • Tomas Hallman

      Om du tror jag har noe imot Homser/lesper får du tro om,jag mener det har nesten blitt en besettelse at vise Homse/lespe forhold,kan hende jag har blitt for gammel,og at verden består av 20/30% Homser,ikke vet jag

      • Crisp

       Jeg sier jo ikke det, men jeg sier at det er mer slike filmer nå for tiden fordi det endelig har blitt stuerent å vise det!

       • Tomas Hallman

        Skal gi meg nå,men mener fortsatt man ikke må dyrke Homse greier,for meg har det alltid vart stuerent.

        • Crisp

         Egentlig enig, men så lenge det er millioner i verden som ikke føler de kan være som seg selv så MÅ slikt tvinges på dem for at det skal virke mest mulig normalt og vanlig for dem.

  • Greta Harboe

   Hater lespeforholdene i media, sykt provoserende med par som ikke klarer å uttale en ren s. Føler deg <3

 • Hans Hansen

  Er det ikke islam og hijab-propaganda så er det homosex eller andre avvik. Sukk… Vi lever i sannhet i forfallets og perversonenes tid.

  • Lars Sund

   «Å huffamei å huffamei,

   jeg er så sint så fy!!

   For alt er bare tøys og tull

   i Kardemomme by!

   Hvis bare alle var som jeg –

   så ville alt bli bra.

   Men ingen andre er som meg –

   å langt i langt ifra.

   HUFF!»

  • Pettersen

   Idiot.

   • Hans Hansen

    Jasså, agressiv? I hvert fall usaklig. Trist å se slikt.

    • Fossum

     Agressiv…..ikke bruk det ordet du.
     Du vet ikke hva det betyr….

     Av og til tenker jeg at nå skulle det holde det med kamp for likeverd..
     Men, så finns jo du og dine. Tydeligvis.
     Og da er det jo bare å brette opp arma.

     Igjen

     Og igjen

     • Peter Bering

      Ja, konstante tsunamier av ensidig homofil propaganda flommer nå fra NRK, Schibsted, Dagbladet og deres felles Store Pupp Hollywood.

      • Crisp

       Vondt å endelig se sannheten komme fram ser jeg ;D

    • Pettersen

     Ikke aggressiv i det hele tatt (to g-er i aggressiv, forresten), jeg bare kaller en spade for en spade (antagelig et uttrykk du har sans for).

    • Crisp

     Nå må du slutte og bruke så mange skjulte patetiske profiler. Jeg går surr i dem alle ;D

  • tkilli

   Må innrømme at jeg blir lei meg – når jeg blir omtalt som pervers og avviker.

   • Idag er det avvikende og perverst å mene at kjærlighet er mellom en mann og en kvinne.

  • Crisp

   Du vet, før i tiden, før internett og den skamløse troen på demokratiet og retten til egne uttalelser, så var det vanlig med sex mellom menn, helt til kristendommen kom med eventyrene og visjonene sine og konstruerte en falsk virkelighet. Det er bare at nå tar vi igjen tilbake virkeligheten. Våkne opp mann!

 • Jonny Solem

  Denne passer jo bra midt i metoo-kampanjen. Fattig gjestearbeider lar seg forføre av arbeidsgiver. Neste år kommer oppfølgeren, med den enkle tittelen «Metoo»

 • Poetryone

  Det er utrolig at så mange personer fortatt har problemer med homofil kjærlighet. Jeg kan berolige dere med egen kjærlighet til din kone/mann ikke blir ødelagt av at andre også får mulighet å oppleve kjærlighet. Det er heller ikke noe fare for at du skal bli smittet om du skulle være så heldig å se en film/reklame med homofilt innhold. Du kan være helt trygg….det smitter ikke som en influensa. Håper du ble litt roligere nå.
  Dersom du fortsatt skulle være urolig kan du jo lese den konservative kristelige avisen Dagen. Sjefsredaktør Selbekk vil helt sikkert være enig med deg. Hver eneste dag er det flere innlegg i avisen mot homofili.
  Ble du litt roligere nå?
  Jan Erik Iversen

 • Jomar Bakkeli

  Imponerende at Birger kaller filmen «En blendende vakker kjærlighetshistorie» og at filmselskapet allerede har rukket å klistre dette øverst på filmplakaten.

  • Crisp

   Det er fordi filmen også ble vist og anmeldt etter Cannes i mai.

  • En film om analsex, hadde vært en mer nøktern beskrivelse.

   • Crisp

    Jasså, så du HAR sett den selv 😉

 • Peter Bering

  Sekser fra NRK. Da vet man allerede at det ikke kan handle om noe heteroseksuelt.

  • Crisp

   Sekser fra hele verden gutten, se deg litt rundt på nettet, så du forstår kvalitetene her 😉 Du kjemper en tapt kamp her.

 • poprockmo

  Det lages mange seriøste, ektefølte kjærlighetsfilmer med homofile de siste årene. Sier alltid ja takk til bra film.

  Det virker som om heterofil kjærlighet er litt død på film eller? Alle de seriøse, ektefølte og romantiske filmene er fra flere år tilbake. De siste årene er liksom heterofil kjærlighet fremstilt på en veldig kjedelig og normalisert måte. Det tas alltid litt avstand fra det romantiske. Sårheten er erstattet med ironi og kynisme. Skjønner at den tradisjonelle historien har blitt fortalt utallige ganger, men allikevel – det kommer nye generasjoner. Brooklyn var en kjempefin film. Skulle ønske det kom flere som den. Noen som har forslag til lignende filmer? Jeg synes faktisk det er best å se filmer fra 15-25 år tilbake hvis man skal se en romantisk film.

  • Peter Bering

   Bare la være å se på USA-film og norsk film, som begge krampaktig promoterer bare homoer, lesber, negere og muslimer!

   • Crisp

    Du har sett mye film de siste tiårene ser jeg ;D Du suger i filmstatistikk! Ser ikke skogen for bare innbilte homser og negre. Få deg briller.

 • hashtagdenfølelsen

  Tenk at homoseksualitet enda vekker debatt. Trodde vi var kommet lengre enn dette.

  Ser uansett frem til å se en god film om kjærlighet.

  • Peter Bering

   Menn som knuller i mannebæsj vil alltid være marginale.

   • hashtagdenfølelsen

    I fra ditt perspektiv så stemmer nok dette. Men i det store samfunnet er de akseptert – og rasjonelle folk forstår at homoseksualitet er en del av naturen. Staten støtter til og med en serie av parader for queer rettigheter, så aksepten er (heldigvis) større enn hatet.

    • Peter Bering

     Det er ikke hat. Det er bare at i sum fremstilles homoteten nå aggressivt som om den er det normale og ikke det marginale.

     • Crisp

      Den uttalelsen gir ingen mening. Da er alt som er under 80% unormalt altså, noe som tilsier at mangfold ikke er en del virkeligheten. Så, du har et forklaringsproblem der, noe som er typisk ved korttenkte uttalelser.

     • zhera

      Det som er unormalt er folk som deg som ikke klarer å passe sine egne saker. Hvorfor er du så opptatt av homsesex? Hvorfor bryr du deg om hvordan andre uttrykker sin seksualitet og kjærlighet? Hva angår det deg om noen er homofile, bifile, eller heterofile?

      Ville du akseptert at andre mennesker begynte å grave i ditt seksualliv, for å finne noe de kunne kritisere? Noe som er ‘normalt’ eller ‘naturlig’ for deg trenger ikke være det for alle andre.

      • Crisp

       Det ironiske her, og som mr.Bering ikke skjønner, er hvor lik han er hovedkarakteren John! ;D Ser du poenget?

     • Crisp

      Hvis du ikke ser at homofili er like naturlig som alt annet, og har vært det i alle tider, så er du blind og kunskapsløs (noe som ikke overrasker dog). At folk endelig kan være seg selv mer og mer, men at du ser dette som en unormalitet, får bli ditt problem. Du føler deg tydeligvis truet av en eller flere grunner. Det er for sånne som deg at God’s Own Country er laget og burde sees, for du skjønner ikke hvor kliss lik du er hovedpersonen i filmen her! ;D

      • Det er vitenskapelig feil. Endetarmen ble skapt for at kroppen skulle skille seg av med avføring.

       • Crisp

        Og hva bruker månedlig det kvinnelige kjønnsorgan å kvitte seg med?

        • Kvinner har noe som heter «vagina».

        • Det har med reproduksjon å gjøre. Vet du hvordan barn fødes?

        • Crisp

         Mennesket er det eneste pattedyr som har sex OGSÅ utenom reproduksjon. Vet du hvordan DET er?

   • Crisp

    Du hører til dem som enda tror at ei mannerompe er skitnere enn ei damerompe eller en dametiss? ;D

    • Begge deler er jo like skittent. Kvinneavføring skiller seg ikke nevneverdig fra mannsavføring.

  • Prøv «Gone With the Wind» med Clark Gable og Vivien Leigh.

   • hashtagdenfølelsen

    Historiens største blockbuster har jeg sett 🙂

   • Crisp

    Ja, den har jo nokså like gamle holdninger og verdensoppfatning som deg. Der bruker de mørkhudede slaver enda også… ;D

 • buddy5

  ennå en grisefilm , det neste er menn som elsker gutter , pedofeli er en naturligdel av disse lystene

  • Seb_O

   🙁

 • Pia Amariel

  Utrolig trist å se så mange trangsynte folk i kommentarfeltet, og nesten minst like trist å se den elendige grammatikken til disse individene.
  Får en til å tenke, eller hva?

  • Tom

   Dette er i all hovedsak menn som har vokst opp i en homofiendlig tid hvor det har vært rigide forventninger hva gjelder maskulinitet og klare heteronormative føringer. It’s a brave new world for dem, og de stritter i mot. Språket deres peker på holdningsskillet man ser mtp utdanning.

   • Crisp

    Enig. Det triste er jo at de ikke ser det selv, og igjen; det er nettopp en slik person hovedkarakteren i filmen er… Filmen gir slik håp også til sånne som dem.

   • Hvorfor viser man ikke små menn på 1,60 som humper hverandre. Det er like maskulint. Hvorfor må sånne filmer inkluderede hunken med svær overkropp, fordypet i reparasjon av gjerde eller noe annet «maskulint». Hvorfor kan han ikke stå på kjøkkenet og vaske opp? Eller strikke på en genser? Jeg vil se en film hvor en liten puslete mann og en annen tynn mann forelsker seg mens de holder på med å kopiere papirer på kontoret. Det ville vært blendende vakker, synes jeg. Jeg gleder meg til den filmen. Den skal hete «Kjærlighet over kopimaskinen» og jeg skal få Harvey Weinstein til å produsere den.

    • Tom

     Gheorghe i denne filmen tilbringer en del tid på kjøkkenet, faktisk. Han lager blant annet ost fra geitemelk (en ekstra inntekt da de kan selge det på markedet) og i filmens kanskje mest hjertevarme scene, et middagsmåltid for en trist Johnny.

     Om han har strikket den fine genseren han har på seg selv vites imidlertig ikke.

    • Crisp

     Fordi slike som deg skal få sagt enda mer dumt vel ;D Hadde du sett filmen du kommenterer så hadde du skjønt hvor godt du bommer. Hvem er den ‘hunken med svær overkropp’? Ingen av dem har dette. De «humper» dessuten mindre enn enhver hetrofilm gjør hver gang også, så…

   • Roy Sigurd Karlsbakk

    Det er ikke bare menn – det er dessverre også nok av kvinner som er trangsynte på denne fronten…

  • Jeg gir deg 10 kroner for hver stavefeil du finner, snuppa. Det er nydelig å se en mann med stor overkropp ligge under en annen mann. (not)

   • Crisp

    Så du er lesbe? Du burde da ellers vite hvor deilig det er! ;D

    • Stakkars, de får aldri gjort annet enn å kline.

     • Crisp

      Hvem?

      • To kvinner.

       • Crisp

        Oh jeeesuz…. du røper hvor lite du vet og kan om sex her nå ass… Flaut!

        • Det er sannheten. Like spennende som å drikke et glass med vann. Det er gørrandes kjedelig. Som å se maling tørke. Det er ikke en gang sjokkerende. Det er bare fantasiløst. Det sprenger ingen grenser. Det er for folk som ikke våger å leve.

 • Marie Michaelsen

  Denne vil jeg se! ☺️

 • Hva er det som er så blendende vakkert med et mannfolk som ligger oppe på en annen mann med svær overkropp? Har vi ikke sett dette mange ganger før i lignende filmer. Gjerdereparatøren går rundt i bar overkropp mens bonden sitter i dype tanker og tenker på hva han har lyst til å gjøre med ham. Det er nokså forutsigbart og kjedelig. Men veldig, veldig hipt. Det er nesten som å se Jan Thomas med sin siste ektemann. Men blendende vakker er det kanskje ikke?

  • Crisp

   Men i alle dager… kanskje du skal se filmen først for slik å få med deg handlingen, manus, historien, utviklingen, alle de lett relaterbare tingene som skjer og sies, i steden for å dømme utifra et par bilder?!

   • Jeg har et begrenset budsjett. Vil jeg se avføring, kan jeg gjøre det helt gratis hjemme hos meg selv ved å ta en titt ned i toalettet.

    • Crisp

     Enda mer skremmende at du bruker tid på å kommentere en film du aldri har tenkt å se…
     Som om det er mindre avføring i damerompa di? ;D

     • Det er akkurat poenget. Det er like mye avføring i begge kjønn. Det er derfor kvinner har noe som kalles «skjede». Men det poenget tar vel ikke du.

      • Crisp

       Og det er vel derfor hetropar også har rompesex, eller, hvorfor tror du? Du burde prøve, så kanskje du skjønner ting i livet litt bedre ;D

       • Det er en kloakk.

        • Crisp

         Det er fordi du tror det er kloakk der når den skal brukes. Er det blod i deg når du har sex? Nei, nettopp… Du burde se litt mer porno, så du vet hvordan det gjøres…

        • prøv å google det. Det finnes mye på youtube. Det spres et feilaktig inntrykk av at kroppens hulrom er likeverdige. Slik er det ikke.

        • Crisp

         Nei, youtube har ikke porno, ditt naut.

  • Marianne

   Du får se på noe annet, da vet du. Finnes nok av filmer å se på, du finner sikkert noe som faller i din smak. Så kan de som synes dette er et interessant tema og som liker en god kjærlighetshistorie se den. Er jo nesten ikke noen vits i å kommentere en gang, hvis dette er så uinteressant for deg?

   • Jeg synes bare det er så tåpelig å kalle dette for en «blendende vakker kjærlighetshistorie». To menn som puler, burde holdt.

    • Crisp

     Du ser to menn som puler (du har ikke en gang sett filmen), vi andre ser så sykt mye mer…

 • Bjarte Runderheim

  Noen prioriterer å verdsette filmens dramaturgi og teknikk,
  andre prioriterer å verdsette filmens tema.
  Ikke alle balanserer likt mellom disse.

  Homoseksualitet er ikke universelt akseptert,
  selv om det har vært stor endring de siste ti-årene.

  • Crisp

   Sorry mate, men naturen sier noe annet. Det er bare hos oss mennesker dette anses som umormalt. Det sier nok om oss homo(!)sapiens 😉

   • Helt feil. Medisinere vet at rektum kun er beregnet på å få avføring ut av kroppen. Det er tynne vegger, og de nervene som er der, er for å regulere lukkemekanismen.

    • hashtagdenfølelsen

     For det første så er det er en dokumentert erogen sone…

     Men det er værre med blowjobs hvis vi skal være tekniske

     • Nervene er der utelukkende for å regulere lukkemekanismen. Det er ingen erogen sone.

      • hashtagdenfølelsen

       … fra synseren

       • Det er vitenskap. Ikke synsing.

        Folk blir feilaktig innbilt at det er en erogen sone. #fakenews

        • Crisp

         Det betyr bare at du aldri har prøvd. Du burde prøve. Det er en grunn til at millioner av folk elsker det vettu 😉 #fakewoman

        • Jeg tror det oppleves nokså fornedrende for den av partene som må være bikkje for den andre. Det er en form for misbruk. Det har ikke noe med kjærlighet å gjøre, for kjærligheten fornedrer ikke.

        • Crisp

         å herregud, hvor har du lært å ha sex? I dag kan man faktisk være både på topp/bunn, aktiv og passiv, og ikke nødvendigvis ligge og bare ta imot, slik visse par/religioner og kortsynte har det, men du om det….

        • hashtagdenfølelsen

         #fakenews ja.

         Kan ikke argumentere mot en konspirasjonsteori. Utenom det å vise til Ockhams barberkniv.

         Jeg får trøste meg at homohat er en utdøende verdi – og gå videre.

      • Crisp

       I hvert fall feil. Nervene i analen er faktisk mer tynne og finere enn i ditt kjønnsorgan. Lukkemekanismen sitter ytterst, i ringen, nervene innover i analen, det er litt forskjell!
       Det er ikke nervene som regulerer avføringen, det er musklene.

  • KerstinB

   Nei, hjemme hos deg i Somalia, er det på det hele ikke akseptert

   • Crisp

    Ikke Somalia, men Romania kommer hun fra.

  • At man forsøker å fremstille dette som en «vakker kjærlighetsfilm» betyr ikke at den er det. Det er et slags forsøk på lureri. Folk blir ført bak lyset. De tror at to menn kan oppleve samme kjærlighet som en mann og en kvinne. Det er bare juks. Kongens nye klær. Det er på tide at noen sier: Han er jo naken!

   • Crisp

    Du…. det er en grunn til at barnevernet har aggert mot deg skjønner jeg… Får ikke håpe de kommer over nettrollinga di her inne da…

   • Olav Gundersen

    Du må ha et veldig stakkarslig liv om en filmanmeldelse opprører deg så mye.

  • Roy Sigurd Karlsbakk

   «Homoseksualitet er ikke universelt akseptert»
   Er dette virkelig ment som et argument hvorvidt filmen er god eller ikke? Høres mer ut som svartmaling fra en homofob.

 • Roy Sigurd Karlsbakk

  Trur jeg tar krykkene fast (etter sykkelulykka for et halvår siden) og krykker meg til nærmeste kino. Dette så veldig bra ut!

  • Farmen er også veldig bra. Lothepus skal være blendende vakker.

   • Crisp

    Du om det.

 • Sigurd Vik

  Hei! Minner om at Filmpolitiets sider har forum for diskusjon om film, serier og spill.
  Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter, men her ble det veldig mange usaklige og ufine innlegg. Vi kommer til å fjerne de, og vil fjerne nye innlegg som ikke handler om filmen eller som inneholder personangrep og hatske ytringer.

  • Roy Sigurd Karlsbakk

   Takk

 • Arne Svartis

  Jeg så filmen under Oslo Pix tidligere i år og kan bare istemme anmeldelsen. Dette er en trist-vakker film, mot alle odds. Se den, og du liker god film, en film som engasjerer.

 • magnarStoroy

  Beste homsefilmatisering? Kanskje The L word pga alle dei fine damene som Laurel Holloman, Jennifer Beals og Kristanna Loken.

 • Martin Holmen

  Gleder meg til å se! <3

 • Liv Ragnhild Holdhus Sjursen

  Æ å! 💙

 • Evelyn Sture

  ❤❤

 • Nora Kristin Larsen

  <3<3

 • Ida Dalstø

  ❤️

 • Vidar Haugen

  Skremmende – men helt i råd med det jeg retorisk spurte om i det innlegget som blei sletta – at enhver KRITIKK av enten denne filmen, temaet eller «Filmpolitiets» anmeldelse, blir sletta! Det MÅ da være lov å kritisere en ensidig HYLLEST av homoseksualitet, samt stille spørsmål ved om det er NRK’s dediserte oppgave å promotere denne?

  • Crisp

   Vel, nå er vel 99% av slik kritikk verken velbegrunnet eller med fot i selve filmen eller annen form for saklighet, så derav slettingen vil jeg tro.

   Dessuten; hvorfor kommenterer så mange en film de ikke har sett? Jo, da er det fordi de mener noe om tematikken, i dette tilfellet homofili, men hvor man nesten alltid skeier ut i alt annet enn hva den konkrete FILMEN handler om. Da blir det litt feil å dra ut slike diskusjoner på et slikt nettsted, spør du meg…

   Ellers så mener jeg det rett og slett ikke skal være lov å kritisere noe som åpentbart er hjernedødt, i dette tilfellet typiske meninger som at homoseksualitet er noe annet enn naturlig, riktig og like pent som all form for kjærlighet. Noen tror ytringsfriheten er litt bredere og større enn den strengt tatt bør være, typisk i at enkelte tror sjikanering, å forby kjærlighet mellom likekjønnede, o.l. er lov å promotere. Da har man misforstått demokratiet stort! Det er faktisk lover mot slike ytringer, og dette kan være overlappende og uklare ytringer, men de avslører seg selv som regel rimelig fort. Så…. hva tenkte du eventuelt å komme med av argumenter, mot en film du ikke har sett og som er så veldig viktig å få sagt, på et forum som dette her?

   Og ikke minst, at NRK promoterer en av årets beste, mest hyllede og oppsiktsvekkende vakre dramafilmer, samme f… om det er homser, lesber eller det vanlig klisjéfylte «kjedelige» hetroparet, er vel videre revnende likegyldig?! Et hvert filmnettsted med respekt for seg selv bør da vitterlig dekke slike (sjeldne) filmer, syns du ikke? Det har da ingenting med mer ren homopolitikk- eller kultur å gjøre!

   • Roy Sigurd Karlsbakk

    Noen er vel bare redde, som vanlig, for at de skal kunne risikere å få ståpikk av å se på vakker kjærlighet mellom to menn. De bør sette seg ned en dag, i nattens mulm og mørke, med gardinene tiltrukket og volumet på veldig lavt, med hodetelefoner, og se på Weekend, uten at andre får vite det, og se hva som skjer med hode og kropp når filmen er ferdig 😉

    • Crisp

     Hehe, ja ikke sant! I tilfellet Weekend tror jeg personen ville felt både gledestårer og fått en stor ha-opplevelse 😉

  • ferox

   Det er mulig dette MÅ komme SVART PÅ HVITT.
   Det er NOK nå

   § 185. Hatefulle ytringer
   Med bot eller fengsel inntil 3 år straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring. Som ytring regnes også bruk av symboler. Den som i andres nærvær forsettlig eller grovt uaktsomt fremsetter en slik ytring overfor en som rammes av denne, jf. annet ledd, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år.
   Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres
   a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
   b) religion eller livssyn,
   c) homofile orientering, eller
   d) nedsatte funksjonsevne.

   § 77 Skjerpende omstendigheter
   Ved straffutmålingen skal det i skjerpende retning især tas i betraktning at lovbruddet:
   a) er begått med midler eller metoder som er særlig farlige eller har stort skadepotensial,
   b) har satt menneskers liv eller helse i fare eller voldt velferdstap,
   c) er tilsiktet et vesentlig mer alvorlig resultat eller det lett kunne ha blitt følgen,
   d) er begått på en særlig hensynsløs måte,
   e) er ledd i en planlagt eller organisert virksomhet,
   f) er begått av flere i fellesskap,
   g) er forøvet ved at lovbryteren har utnyttet eller forledet unge personer, personer i en meget vanskelig livssituasjon, som er psykisk utviklingshemmet eller står i et avhengighetsforhold til lovbryteren,
   h) har rammet personer som er forsvarsløse eller særlig utsatt for lovbrudd,
   i) har sin bakgrunn i andres religion eller livssyn, hudfarge, nasjonale eller etniske opprinnelse, homofile orientering, funksjonsevne eller andre forhold som støter an mot grupper med et særskilt behov for vern,
   j) er begått i offentlig tjeneste eller er forøvet ved brudd på en særlig tillit,
   k) er begått av noen som tidligere er ilagt en strafferettslig reaksjon for liknende handlinger eller andre handlinger som er av betydning for saken,
   l) er begått i nærvær av barn under 15 år.

   • Vidar Haugen

    Det å KRITISERE Nrks promotering av homo-kulturen, er selvsagt ikke i strid med noen norsk lov! Det å være motstander av homo-kulturen, er selvsagt heller ikke ulovlig. Ei heller å «ytre» dette standpunktet! Kritikk og «hatefulle ytringer» er absolutt ikke det samme – selv om enkelte prøver å «stakkarsliggjøre» seg selv eller enkelte grupper ved å late som om de blir SÅÅ «krenket» over kritikk! Og når Nrk’s «Filmpoliti» så til de grader promoterer og hyller – ikke bare en film, men også den kulturen filmen handler om – er det helt relevant å nevne – og å kritisere – dette. For denne siden er da vel ikke bare for å «digge» alt Nrk bedriver…?

    • Crisp

     1. Hva/hvordan promoterer NRK homokulturen ved å anmelde en film på likt (filmatisk) grunnlag som hvilken som helst annen film som blir satt opp på kino i Norge?
     Hvordan ligger det en form for ‘promotering’ i dette, mer enn i all annen type film?

     2. Å ‘ytre’ er forsåvidt greit, langt på vei, men problemene oppstår jo når man ser og leser at problemene ligger mest hos personen; typisk i mangel på et åpent medmenneskelig solidarisk sinn, livserfaringer, kulturoppfatning, holdninger som skinner igjennom, osv. Den lista er utrolig lang og oser ofte av avslørende bakenforliggende faktorer som i årtier har blitt påvist av enkel psykologi, undersøkelser og tester av folk med lite hyggelige holdninger, og folk som mangler menneskelig enkel, logisk og intelligent tankegang generelt.

     Så… når du avslutter med å si NRK hyller kulturen filmen handler om, så tenker jeg to ting. For det første, at du jo ikke aner hva filmen handler om fordi du rett og slett ikke har sett den. Dermed lager du dine egne fantasier rundt hva den handler om.

     For det andre (selv med bakgrunn i hva anmeldelsen sier filmen handler om) er det rart at du fremdeles omtaler vennskap, kjærlighet, gårdsdrift, dyrehold, familiebånd, familiearv, osv som en kultur som man ikke bør promotere og hylle?!? Hvis du ikke ser at dette er diskriminering, og tilhørende hjernedødt, ja så fortjener man jo tyn, spør du meg. Det er viktig å irettesette slike folk og holdninger, så de ikke kommer i skade for å tro at ytringsfriheten altså er i deres rett, noe den altså ikke er i et slikt tilfelle.

  • Olav Gundersen

   Skremmende at så mange ikke forstår at dette er et forum for å diskutere filmen og ikke homofili.

   • Vidar Haugen

    Dette er vel et forum for å debattere både filmen OG film-KRITIKKEN? Tror det er mange her som (ennå) ikke har SETT filmen, ikke sant?

  • Tom Reinhold Bäcker

   Aner ikke hva du skrev, men det har forsåvidt ingen betydning. Det er et mysterium hva som får innlegg til å bli slettet, men kritikk av forumet blir det slått ned på. Hvis jeg antyder kslaf liforp (les baklengs) blir jeg også slettet.

 • ulf utstrand

  Jeg vil gjerne se denne filmen, men kinoen er langt unna.

 • Rønnaug Rye-Hytten

  For en fantastisk vakker film. Jeg hadde så lyst til å hoppe inn i den og klemme Johnny, men det behøvde jeg jo ikke 🙂 Det var ikke bare hans utvikling i filmen som var flott, men også far og bestemor. De strevde hardt for å ikke vise følelser, alle tre, og så kom det en ung mann og snudde opp ned på alt. Jeg satt der og ville ikke at filmen skulle slutte. Beste scenen? Det lille lammet som fikk ytterjakke og ble fosterbarn 🙂

  • Crisp

   Ikke sant, realistisk og søtt ;D

 • Kirsti Henriksen

  En nydelig film med gode skildringer av mennesker, dyr og natur i detet spesielle engelske landskapet. Og kjærlighet uten mange store ord..

 • Kristin

  Utrolig vakker film, anbefales på det sterkeste.