Kygo feat. Selena Gomez - "It Ain't Me" (låt)

Kygo i komfortsonen

Til tross for ferskt samarbeid med superstjerna Selena Gomez, trer Kygo inn i hverken nytt eller spennende farvann.

Etter svært lunken respons på sitt debutalbum Cloud Nine i fjor, er Kygo tilbake med en ny singel – denne gang i samarbeid med Disneystjernen Selena Gomez. EDM-artisten fra Bergen bidro til det ekstremt stjernespekkede soundtracket til kinofilmen 50 Shades Darker tidligere denne måneden, med den paradoksalt retningsløse singelen «Cruise». Ukas nykommer «It Ain’t Me» har hakket større hitpotensiale enn sistnevnte, men befinner seg i så altfor trygt og gjennomgått landskap.

Låta følger velkjent oppskrift med rolig, enkel gitarklimpring under Selenas produserte stemme før den dunkende bassen og tropiske pianomelodien sniker seg innpå for å invitere til nok en solfylt strandfest. Om ikke en noe bitter en.

#ItAintMe. Thursday. @kygomusic

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Selena Gomez hintet til fansen om samarbeidet med Kygo via en post på Instagram tirsdag og mottok over to millioner likes.

Fansen tolker nemlig låta som et lite stikk til eksen Justin Bieber som Gomez visstnok fremdeles har et kjølig forhold til etter bruddet i 2013. For tekstlig er ikke refrenget spesielt muntert eller kjærlig der det kores «Who’s gonna walk you through the darkside of the morning?/ Who’s gonna rock you when the sun won’t let you sleep?/ Who’s waking up to drive you home when you’re drunk and all alone?». Svaret på dette er naturligvis låtas tittel, hvilket gjentas hyppig, dessverre uten noen videre høydepunkter eller varierende lydelementer.

Les: Kygo om musikkbransjen – Ikke den snilleste industrien i verden

Nå er det ikke slik at Selena Gomez fronter den mest originale og nytenkende musikken, illustrert ved et svært formularisk og generisk tredjealbum, Revival, utgitt i fjor. Jeg forventet likevel mer fra et samarbeid med Norges store popeksport som tross alt har gitt oss noen uforglemmelige remixer av «Sexual Healing» og «Younger».

Kyrre er udiskutabelt en populær produsent, men det virker som 25-åringen har falt i et litt for innarbeidet spor bestående av av anonyme melodier og tropiske rytmer på repeat. «Firestone» og «Stole the Show» er fengende låter hvor han tydelig presenterer sitt varemerke, men jeg hadde håpet på noe nytt fremfor nærmest identiske kopier av oppbyggingen i disse.

Det sies at magien foregår utenfor komfortsonen og det er på høy tid at Kygo tør forlate sin.

Yordana Lieng Jakobsen

Se Kygos tanker om musikkbransjen her:

Se da P3 lagde en falsk Kygo låt her:

Redaksjonell anmerkning: P3s musikksjef er av en annen oppfattelse og har gjort samarbeidet til ukas låt.

 • Rune Flaekoy

  Her er den : https://www.youtube.com/watch?v=mRPFwOkOQW8
  Her er min nye selvkomponerte animerte musikkvideo»LET THERE BE LOVE AMONG US» hvis dere vil høre ? https://www.youtube.com/watch?v=WC8tmUMhTGk

 • AkselAnkerHenriksen

  «Redaksjonell anmerkning: P3s musikksjef er av en annen oppfattelse [og] har gjort samarbeidet til ukas låt.»
  Hvorfor er denne anmerkningen tatt med? Jeg kan ikke huske å ha sett musikksjefens personlige mening nevnt i andre anmeldelser. Er det Marie Komissars måte for å sikre seg mot hets fra Kygo-fansen?

  • Mats Borch Bugge

   Hei Aksel! Vi har tatt med denne anmerkningen for å speile at denne anmeldelsen er basert på én P3-medarbeiders vurdering av låten, og ikke hele kanalens vurdering av den. Vi som jobber med spillelistene til P3 mener låten og samarbeidet holder mål, og har derfor valgt den ut som Ukas låt på P3. Anmerkningen står der for å nyansere kanalens holdning. Håper dette var oppklarende. Mbvh, Matts Borch Bugge, musikksjef NRK P3 / NRK mP3

   • AkselAnkerHenriksen

    Mer forvirrende og mistenkelig enn oppklarende, men dere vet vel best.

    • Mats Borch Bugge

     Det er viktig for oss å ikke fremstå forvirrende. Derfor et forsøk på å forklare bakgrunnen for denne anmerkningen. Vi som bestemmer hva som spilles på P3, bestemte oss for at denne låten skulle være ukas låt tidligere denne uka. Dette var basert på låtens kvalitet og at vi tenker at mange har interesse av å høre den. Anmelderen vår mente ikke at låten var like god. Dermed valgte vi å publisere en anmerkning nettopp for ikke å fremstå forvirrende.

 • stein lilleholt

  Heizmuzikk står seg. Jeg tror ikke han klarer å komme ut av komfortsonen.

 • svirre

  (nestes) All pop/radio-musikk som lages nå om dagen er en suppe av sjangere blandet sammen til den mest homogene smørja noen sinne. Alt høres jo likt ut og «artistene» låner (direkte kopierer) andres sound på annenhver låt. Hva med å utfordre seg litt å tørre gjøre noe annet!?! Kygo sine låter er intet unntak, alle er tilnærmet like og byr på null nytt innen lydbilde, stemning og rytme.

 • Helge Tjelta

  tja, han ler nok HELE veien til banken!

 • HeiaDenSaaVinne

  Rævva låt! At kygo i det hele tatt er blitt så svær som han har blitt er for meg et mysterium.

 • Tjoddleik

  En ganske vanlig EDM-låt. Bra ihvertfall at han har droppet den «tropiske» lyden.

  Kommer til å selge som hakka møkk, uansett hva anmelderne mener. Både Kygo- og Selena Gomez-fans vil kjøpe den.

  • Maggotbrain

   og snart ekle feite nordmenn på vei til hytta med snørrungene sine i baksetet, med minner om en svunnen tid.

 • Alexandra

  Haters gonna hate, en fantastisk låt. Kygo i sin komfortsone er verdensklasse og synd at mange ikke virkelig ser det. En av 2017s beste låter.

 • Skurk Skurken

  På 3 måneder har denne låten fått drøye 230 millioner avspillinger på Youtube,
  310 millioner avspillinger på spotify og kommet seg inn på top ti på billboard.
  Ikke dårlig det for en låt som har blitt slaktet av dere såkalte eksperter! 🙂