– Får meg til å tenke at alt går bra

To gutegrupper frå Rogaland pregar vekas låtslepp.

Vettche – «Alt du sa»

Indiepop-bandet Vettche gir gode vibes. Sjølv med ein låt der tematikk høyrast vond og seriøs ut, lettar dei på humøret mitt og får meg til å tenke at alt går bra.

Frå «alt går bra» til «Alt du sa»: Den nyaste låta handlar om å klamre seg fast i fortida og den framtida ein trudde ein skulle ha med ein person. Det er ikkje til å ta feil av, for den startar med linja: «Kvar kveld skrive eg nummeret ditt på skjermen, for eg late som vi holde kontakt».

Kanskje er det den sjarmerande rogalandsdialekta som gjer det, men sjølv med store ord er dette jordnært og truverdig. «Alt du sa» får meg til å slenge med hovudet i takt med den fengande og bakoverlente musikken, samtidig som eg prøver å ta inn den inderlege bodskapen.

Marie Wilberg
Journalist, NRK P3

Tyr – «Når teamet skåler»

Tyr tar en pause fra den tunge selvransakelsen som ble gjort på albumet «Bedøvelse gjør mester» i februar, og gir ut EP-en «4 the summer». Et litt lysere prosjekt som skal passe de varmere månedene.

Vel, helt pause fra selvransakelsen er det ikke. De to siste låtene «Kom opp» og «Sommer regn» tar for seg flere av de samme temaene som ble gjort på albumet. Låtene «Players» og «Rizla» derimot, inviterer til klubbing.

Men den kuleste låta, og mest sommervennlige, spør du meg, er «Når teamet skåler». Her får vi tropisk gitar og trommer blandet med småhes rapping fra Tyr. Langt ifra den dypeste eller mest eksperimentelle låta som har kommet fra den kanten, men Ramon-referansen vi får i starten av andreverset er god nok til at jeg kommer til å høre en del på denne i sommer.

Espen Roness
Journalist, NRK P3

Espen Roness

Måd – «Rear View Mirror»

Sist måned ble artisten Måd kåret til «Månedens Urørt» for sin strålende debutsingel «Ocean». Nå følger hun opp med låt nummer to, og dette er igjen ordentlig gode saker.

«Rear View» er en interessant mikstur av først indie, så elektronika, og så noe som minner mer om det sene 90-tallets poprock. Det skal en stødig produsenthånd til for å få et slikt lappeteppe til å henge sammen, og ikke minst for å få det til å bli så herlig å høre på. Her gjør de to produsentene – Leonard Gjøs (Dranoel) og Måds kjæreste Lukas Vattekar Segerbland (DJ Vager) – en strålende jobb.

Men produksjonen til side, så skiller låta seg også ut i mengden takket være Måd sin strålende vokal, som preges av så mye personlighet. Hun opererer innenfor en mørkere sangstemme, litt som sitt forbilde Amy Winehouse. Blant nåtidens popstjerner går tankene mine også til Miley Cyrus’ senere materiale – en dypere, røffere stemme enn de fleste av hennes sjangermedsøstre.

Men mest av alt er «Rear View Mirror» en utrolig fengende road trip-låt for sommeren, og passer perfekt side om side i spillelista med de mange andre 2024-låtene som gjenoppliver lyden av skolefri i nittini.

Måd med «Rear View Mirror» er utvalgt til «Urørt anbefaler» denne uka.

Eskil Olaf Vestre
Journalist, NRK P3

Et bilde av journalist Eskil Vestre som smiler

Stavangerkameratene – «Finaste så finns»

Endelig er Stavangerkameratene forelska igjen!

Er dette sommerens landeplage? Sannsynligvis. Kommer den til å bli spilt i hjel på «Bevvå»? Dumt spørsmål.

Eller, for å bruke kameratenes egne ord: Denne låta «slår meg inn og blåse meg av banen som en nordavind ooo-aaa-ooo».

I kjent Stavangerkamerat-stil får vi servert en deilig poppete beat og en stormforelsket tekst. De har funnet en formel og følger den til punkt og prikke. «Finaste så finns» suser rett inn på første date-spillelista!

PS: Utforsk gjerne katalogen til Stavangerkameratene. De har flere sanger enn «Bare så du vett det». Bare så du vett det.

Håvard Steffensen
Journalist og siddis, NRK P3

Rettelse, 21. juni kl. 10.03: I omtalen av Måd ble opprinnelig kun en av produsentene nevnt. Vi har oppdatert slik at begge nevnes.

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00 og 11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: