Følger opp Spellemann-seieren: – Oser av positiv energi

Delara flyr inn i fredagen vår med en takknemlighets-anthem.

Gustav1000 – «Sexyfull»

Jeg synger med, danser og er latterlig underholdt på én og samme tid. For en (etter)fest-banger!

Gustav Lie Gundersen a.k.a. Gustav1000 er technotrance- og slampoesi-artist, og roaster sene nattetimers Tinder-eventyr med låta «Sexyfull».

Låta er ikke bare umulig å IKKE danse til, men også en pirrende og til tider dramatisk Gen Z-saga rett fra levra. Lytt, dans og lær!

Denne låta er hentet fra «Urørt»-universet

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Delara – «Volare»

Ahh, denne trengte vi! «Volare» betyr å fly, og det er litt av en reise Delara tar oss med på i dag.

Kort tid etter å ha levert en enorm opptreden på «P3 Gull», etterfulgt av «årets utgivelse»-seier på Spellemann, er Amanda nå tilbake med enda mer musikk i verdensklasse.

Takknemlighets-anthemen «Volare» oser av positiv energi, og bør inspirere alle som lytter til å danse der de er, enten det er på kjøkkenet eller dansegulvet.

Delara med «Volare» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
Vikarierende musikksjef i NRK P3

Unge Beirut + Don Martin – «Heavyweight»

Hva i alle dager skjer her? Bruker Unge Beirut kunstig intelligens til å høres ut som Kendrick Lamar, J. Cole og Eminem? Det høres i hvert fall veldig slik ut. På samme måte som Drake nylig brukte stemmen til 2Pac og Snoop Dogg på Kendrick-dissen «Taylor Made Freestyle».

Det er i hvert fall ingen tvil om hvor Unge Beirut står i den beefen, med setninger som «Jeg føler ikke for å la noen slide som toosie».

Med unntak av delene til de amerikanske rapperne, er dette en klassisk rå «boom bap»-raplåt, hvor legenden Don Martin kommer inn på slutten.

I dag kom første del av albumet «Fra Midtøstens Paris». Unge Beirut har sagt at dette blir hans siste album og at han herved slutter med musikk. Han skal få gjøre hva han selv vil, men jeg krysser fingrene for at ombestemmer seg og holder på i mange år til.

Espen Roness
Journalist, NRK P3

Espen Roness

Måd – «Ocean»

Det er bare å legge merke til navnet Måd, for låten «Ocean» er av den typen som bare blir bedre og bedre for hver lytt!

Artisten fra Fredrikstad har ikke gitt ut mye musikk enda, og jeg merker at jeg nesten ikke kan vente med å få høre mer fra 24-åringen. Hun har laget det perfekte indiepop-soundtracket til sommeroppturer og -nedturer i tiden som kommer.

Låten balanserer perfekt mellom melankolien og optimismen. Selv om «Ocean» handler om den emosjonelle berg-og-dal-banen en kan kjenne på i relasjoner, er også følelsen av håp, fremdrift og glede godt representert i de lette og fine melodiene mikset inn i den nydelige produksjonen.

«Pull me up, up from the ocean, I’m drowning in so much emotion», synger hun. Å føle at man drukner i følelser kan være ubehagelig, og tematikken i teksten er nok relaterbar for mange. Hør på denne når du trenger å holde hodet over vannet i tøffe tider.

Måd er «Månedens Urørt» i mai med låta «Ocean»!

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Best akkurat nå»

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: