Breaking Bad gir låtboom

Sangen som avsluttet den populære serien har fått enorm oppmerksomhet.

De som har sett siste episoden av Breaking Bad la kanskje merke til låten som både avsluttet episoden, og med det fortellingen om Walter White.

Les også: «Breaking Bad» er ferdig – kva no?

Det var det britiske rockebandet Badfinger med låten «Baby Blue» som fikk æren av å runde av den prisvinnende TV-serien søndag 29. september, noe som ikke overraskende har ført til en enorm økning i popularitet for låten.

Les mer Breaking Bad-nyheter her.

Hopper på hitlistene

I følge Billboard ligger «Baby Blue» an til en 3000 prosent salgsøkning, og ble lastet ned over 5000 ganger på iTunes samme kveld som siste episode av Breaking Bad ble sendt.

«Baby Blue» ble først utgitt i 1971, og fikk sin høyeste plassering på Billboard-listen i april 1972, med en fjortende plass. Senere var den med på lydsporet til den Oscar-vinnende storfilmen The Departed i 2006, uten å få den samme oppmerksomheten som nå.

Nå spås det at den kommer til å returnere på Billboard-listene denne uken, men offisielle tall blir først sluppet på onsdag 2. oktober.

Tragisk historie

Badfinger. Foto: Promo.
Badfinger. Foto: Promo.

Badfinger skulle egentlig bli det neste Beatles, og var signert på plateselskapet deres, Apple. Spådommen om en stor karriere slo derimot ikke til, og historien til Badfinger tok heller en tragisk vending. De ble svindlet av manageren sin og to av medlemmene begikk selvmord, noe som førte til at gruppen ble oppløst i 1983 og stort sett glemt.

Les også: De ukjente heltene

Nå ligger det altså an til at Badfinger og «Baby Blue» skal få en ny renessanse.

Visste ikke om det

Tidligere gitarist og det eneste gjenlevende medlemmet i Badfinger, Joey Molland, visste ikke at Breaking Bad skulle bruke «Baby Blue» i serien, og ble i følge Entertainment Weekly svært overrasket.

– Jeg så faktisk bare slutten av episoden, så det kom som et sjokk. Sangen hørtes fantastisk ut, og det er definitivt en av favorittene mine.

Etter episoden rykket Molland ut på Twitter og takket for at «Baby Blue» ble valgt.

Nå krysser nok Molland fingrene for at Badfinger skal få oppleve den samme suksessen Journey fikk etter at «Don’t Stop Believin'» avsluttet Sopranos i 2007.