– Den hellige treenighet

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med syv nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Fay Wildhagen og Ylva.

Jonas Benyoub + Karpe – «Trille»

Den hellige treenighet slipper en syndig klubblåt! Rått.

En trøstegave til alle som ikke er med på tour? Eller en gudegave til alle som får se den live? Kanskje begge deler, for låta er uansett on point digg til helga (og alle fremtidens helger). Og det er fremtiden vi triller mot, det ryktes nemlig at bakover er haram.

Jonas Benyoub er stjernen her – men ispedd vers fra (grip) dagens største duo er det nærmere galaksestatus enn stjernestøv. Nok vrøvl, fyr an opp og dans som Quickstyle!

Frida Wattne Lindland
Journalist

Unge Obi – «Eliud Kipchoge»

Unge Obi er en rapper du bør sjekke ut om du elsker raske bars med et glimt i øyet. Det går ofte ekstremt fort, men dersom man klarer å plukke opp en linje her eller der, er sjansen stor for at det er en metafor eller et ordspill som gjør at du blåser luft ut av nesen.

Åpningslinjen på låta «Eliud Kipchoge» setter standarden: «De vil leve som prinsesser i Karibien, kysse noen frosker. Jeg kan strekke meg til å møte deg på midten hvis du fucker med amfibier eller cosplay».

En låt om datingmarkedet og kortvarige forhold. Gøyale tekstlinjer sammen med en lavmælt, men basstung produksjon gjør «Eliud Kipchoge» til mitt personlige høydepunkt på det dagsferske albumet «DeLorean DMC-12».

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Fay Wildhagen – «vár»

Fay Wildhagen er en av få artister jeg har dratt alene på konsert for å se, og det valget var et av mine bedre. Når Fay synger, blir man så oppslukt i det musikalske universet hun skaper, at du ikke trenger noen andre der.

Nylåta «vár» er intet unntak. Wildhagen synger med overbevisning, men det føles aldri påtatt. Enda et stykke viltvoksende folkpop som fungerer som beroligende, rett inn i ørekanalene.

Måtte denne «vár»en bli etterfulgt av en sommer med masse mer musikk fra Fay.

Ingvild Sørnes
Journalist

Probleman + Kapteinen – «Byen her»

Trondheimsbaserte Probleman beskriver seg selv som et emo-band som «nylig har entret de voksnes rekker». Med låta «Byen her» setter de ord på noe av denne såre erkjennelsen. Nemlig det å flytte rundt før du plutselig har blitt voksen og slått rot på et sted som ikke egentlig er ditt hjem.

Bandet og vokalist Mathias Østrem fra Lurøy i Nordland har fått med seg Stavangergutten Kjell Øverland alias Kapteinen på gjestevokal. Det uventa, men nydelige dialektsamarbeidet oppstod på søtt vis ved at de kommenterte på hverandres Tiktoker.

Kapteinen, som er mest kjent for å styre skuta innenfor popsjangeren, krydrer en allerede fengende låt med linjer som «De seie hjemme e der hjerta e, Men eg e operert». Han beviser med dette samarbeidet at han også kler rockesjangeren.

Med et refreng som gjør meg både gira og nostalgisk, og drivende gode instrumentalpartier som tar meg tilbake til Kråkesølv, er dette en meget lovende første singel fra Problemans kommende debutalbum.

Og hvis ikke dette er nok til å friste øret, så kan bandets egne ord om låta kanskje appellere til deg? For hvis du er «fette klar for sommer», er dette en låt for deg!

Daniel Rørvik Davidsen
Videojournalist

Marie Noreger + Nedja – «A Little Shy»

Jadda! R&b-vokal kombinert med klubbmusikk blir fort en vinner i min bok.

I et av de største positive elektronika-overraskelsene siden Skrillex, Four Tet og Fred again ble en trio, finner vi et samarbeid mellom «Årets Urørt 2021»-finalist Nedja, nesoddingen Marie Noreger og veteranprodusenten Kim Ofstad.

Sistnevnte var på sin tid medlem av 90-tallsfenomenet D’Sound, og har siden produsert hits for alt fra Madcon til Kylie Minogue. På «A little shy» disker han opp langsomme loops og tung bass som matcher de nedpå og drømmende vokalene til Noreger og Nedja ypperlig. Et tidløst og diskret klubbspor.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Sjøbadet – «Aleine igjen»

Badenymfene fra Bergen serverer oss nok en låt full av sjarm og smittende energi!

Flere kan kanskje kjenne seg igjen i situasjonen hvor en du har hatt et godt øye til lenge, endelig har blitt singel og mulighetene åpner seg. Det er nettopp dette øyeblikket gjengen i Sjøbadet synger om.

Det er umulig å ikke bli revet med og trekke på smilebåndet når tekstlinjer som «Kondisjonen e på, formen e rå. Du flyr meg opp, reisebyrå» plutselig dukker opp. I tillegg til et refreng som sitter som støpt!

Med en leken og uhøytidelig framtoning er dette musikk å ta med seg inn i sommeren og resten av livet. Jeg tror at fler og fler vil ha «Sjøbadet» i spillelisten sin nå som badetemperaturene stiger. For dette er musikk som gjør deg varm, lett og glad.

Sjøbadet er «Månedens Urørt» i mai!

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Best akkurat nå»

Ylva – «Hvis jeg bare visste»

Ylva Johnsen Olaise har ikke gitt ut musikk siden 2021, men i dag kom det en pianoballade folk bør sjekke ut.

Den nye låten til 22-åringen beskriver en håpløs følelse. Man sitter i en kjip situasjon, og vet at alt kunne vært unngått dersom man visste det man vet nå.

Artisten fra Kristiansand synger behersket og uanstrengt. Ylvas stemme får skinne, uten at det blir for insisterende. «Hvis jeg bare visste» føles sømløst gjennomført, og når man ser at det er stjerneprodusent Filip Kolsete som har vært bak spakene, så er jo ikke det veldig overraskende.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: