– Det blir sinnssykt

Morgentrøtte artister, svelespisende programledere og entusiastiske elever om Spjelkavik.

– Når jeg tenker på hvor mye folk her har stemt for å vinne konkurransen om P3Sessions, får jeg en vag anelse om at stemninga her kommer til å bli helt sinnsykt, sa Magdi i Karpe Diem i forkant av dagens konsert.

Da han ankom Ålesund flyplass slo han seg likegodt ned i en utstillingsstol ved bagasjeutleveringa.

Magdi i Karpe Diem slapper av på flyplassen i Ålesund (Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK P3)

Tidlig på

Sammen med sin makker Chirag, Lars Vaular og gjengen i Donkeyboy, sto han opp umenneskelig tidlig for å nå flyet til Ålesund i dag morges.

Og til tross for et trøtt artistlag, var det ingenting å si på innstillinga.

– Jeg gleder meg til å spille på skolen, sa Lars Vaular.

Tidlig oppe: Lars Vaular på vei til P3Sessions (Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK P3)

I timene før konsertstart er det fullt kjør med rigging og lydsjekk.

SE KONSERTEN LIVE HER!

Line-upen er blant Norges mest populære artister, og elevene ved Spjelkavik gleder seg til å oppleve dem på sin egen skole. Tre timer før konsertstart hadde to førsteklassinger allerede stilt seg opp for å se på rigging og lydsjekk.

Les: Karpe-feber i Spjelkavik

– Dette kommer til å bli stilig. Vi har stemt mye, og det blir spesielt bra å se Donkeyboy spille “Ambitions” og Karpe Diems “Ruter”, sier Henrik Fiskerstrand Berre (16) og Jonas Skeide (17).

Vanntette: Konsertklare elever i Spjelkavik.

Hør P3morgens reporter Webjørn Espeland rapportere fra morgentimene i Spjelkavik:

P3morgen i Ålesund

P3morgen i Ålesund 2

P3morgen i Ålesund 3

På alder med publikum

Donkeyboy har med seg tidligere Idol-deltager Linnea Dale på vokal. Hun er på alder med avgangselevene på Spjelkavik videregående skole, men droppet russetid og fulltidsskole til fordel for turnè og privatisteksamener.

Linnea Dale synger med Donkeyboy, men er på alder med publikum på Spjelkavik vgs (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Jeg kommer fra et lite sted selv, og er klar over hvor etterlengtet og gøy det er når det skjer noe i bygda. Derfor tror jeg det blir magisk i Spjelkavik i dag, konstaterer hun.

Det var Synnøve Sandnes som meldte på skolen til P3Sessions. Hun er overveldet av å se atrister, riggere, journalister og programledere virre rundt i skolens kantine – som i dag fungerer som backstageområde.

– Det er nesten litt uvirkelig. Jeg er innmari glad for at vi fikk til dette, sier hun.

Synnøve Sandnes, Spjelkavik vgs (Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK P3)

Begeistret programleder

Konserten streames på P3.no og sendes live i Popsalongen på NRK P3. Popdronning Siri Knudsen er entusiastisk.

– Jeg gleder meg enormt til å oppleve dette sammen med elevene på Spjelkavik videregående skole. Jeg håper på allsang og mye hopping, og vet at alle artistene leverer live. Det eneste som kan gå skeis nå, er at jeg forspiser meg på sveler – som jeg i dag har smakt for første gang i mitt liv. Ekstremt godt, sier hun om den sunnmørske mattradisjonen.

Les: I dag skal Spjelkavik ristes

Siri leder sendingen sammen med bandens Ludvig Løkholm Lewin. Han aner grunn til bekymring dersom man skal ta Ålesunds innbyggere på alvor.

– Jeg gikk en tur i byen i går, og alle jeg snakket med sa at sunnmøringer aldri går glipp av noe som er gratis. Så det er vel fare for at det blir fryktinngytende fullt og helt kaos foran scenen i dag, sier han spøkefullt.

– 2010 har vært et absurd år, sa Lars Vaular da P3.no nylig intervjuet rapperen, og da fortalte han blant annet om hvordan det var å se seg selv bli parodiert på tv.