Lørdag 29. november går årets beste musikkfest, P3 Gull, av stabelen. I tillegg til liveopptredener fra Sondre Justad, Røyksopp, Marit Larsen, Highasakite, Gabrielle, Susanne Sundfør og Team Me ser showet tilbake på det siste musikkåret, og deler ut fire priser.

Vi har lagt ut noen ekstra billetter til P3 Gull – førstemann til mølla!

Dette er de nominerte til P3 Gull 2014.
ÅRETS LIVEARTIST

Highasakite
Team Me
OnklP & De Fjerne Slektningene
Kvelertak
Emilie Nicolas

ÅRETS LÅT

Store P – «Vikje være i din verden»
Gabrielle – «5 fine frøkner»
Kaveh feat. OnklP – «Snufs»
OnklP & De Fjerne Slektningene – «Styggen på ryggen»
Highasakite – «Since Last Wednesday»

ÅRETS NYKOMMER

Aurora Aksnes
Kaja Gunnufsen
Kygo
Store P
Frk. Fryd

Årets liveartist og Årets låt kåres av brukerne på P3.no, mens Årets nykommer og P3-prisen bestemmes av juryen. Til P3-prisen er det ingen nominerte.

Stemmingen over “Årets Live” foregår på P3.no 5. – 13. november.
Deretter kan du stemme på “Årets Låt” fra 14. – 20. november.

P3 Gull 2014 – 29. november

Se P3 Gull live på NRK3 og P3.no

Disse spiller på P3 Gull 2014.
Se P3 Gull 2013 her.

Dette er de nominerte til P3 Gull 2014:

Årets liveartist

Artister eller band som har markert seg nevneverdig på livescenen, gjennom høyt aktivitetsnivå og/eller ekstraordinære konserter/livefremføringer.

Highasakite

Selv i solsteiken på festival er gåsehuden aldri langt unna når Highasakite står på scenen. De fyller både det stillfarne og det storslåtte i sin velarrangerte popmusikk med en tilstedeværelse utenom det vanlige. Vokalist Ingrid Helene Håvik er blant landets beste, og de vakre låtene deres blir ekstra oppslukende når de spilles live.

 

http://youtu.be/N-TOPlh3Jv0

Team Me

Team Mes fargesprakende liveshow har løftet taket av flere norske arenaer i år. Konsertene har en forløsende kraft, og den vitale indiepopen jager selv den mest sidrumpa av oss ut i euforisk dans. Se opp for dem på en stor arena i fremtiden – bandet låter nemlig både større og bedre enn noensinne.

 

OnklP & De Fjerne Slektningene

Onkl P & De Fjerne Slektningene får, som de første i Norge, raprock til å låte fett fra scenen. Norges hardest jobbende rockeband kler å ha en av våre største rappersonligheter i front. Sammen har de et helt spesielt scenetekke, og greier å gjøre musikken større enn sjølve livet.

http://youtu.be/llZBel2KXMo

Kvelertak

Kvelertak er melodier og riff, allsangpotensiale og tyngde. Stavangerbandet har skapt store øyblikk både i hjemland og utland i år. Med uglemaske, energisk presisjon og lyden av tre gitarer maner norsk rocks alfahanner frem følelsen av at vi alle er uovervinnelige.

http://youtu.be/Vjp1qB2Nlns

Emilie Nicolas

Vår nye elektropopstjerne har trådt inn på norske scener som en sensasjon innhyllet i mørke og røyk. Publikum står igjen gråtende, rystet og lengtende etter mer. Både vokalisten og bandet holder imponerende høyt nivå, og de kraftfulle låtene får en ekstra dimensjon når de fremføres live.

 

http://youtu.be/p9RGTmPg8PA

Årets låt

Låt som har preget NRK P3 og lytterne, og som oppleves relevant for norsk musikkhistorie – enten i form av å være progressiv eller definerende.

Du kan stemme frem din favoritt til Årets låt på P3.no fra 14. – 20. november. 

Store P

 «Vikje være i din verden»

Bergensrapperen Store P vil ikke være i din verden – han har sin egen. Et interessant sted å være, skal vi tro denne synthdrevne, futuristiske singelen, der nasal ordkunst og svimmel livsfilosofi bukter seg over et like deler mørkt og uimotståelig lydbilde.

 

Gabrielle

«5 fine frøkner»

Tidenes norske venninnesang? Mine damer og herrer: Vi har en vinner. Når Gabrielle hyller sine fem fineste frøkners frihetstokt på byen, er hun bevæpnet med en smart og sjellfull klubblåt som vokser seg til himmels underveis.

 

OnklP & De Fjerne Slektningene

 «Styggen på ryggen»

Den norske musikkhøsten har tilhørt «Styggen på ryggen». Pål Tøiens slående opprør med sine indre demoner var alene nok til å gi en hel nasjon klump i halsen. Legg til Slektas ultrafengende, episke rock, og du har et monster av en låt.

http://youtu.be/9ssNmStewmo

Kaveh feat. OnklP

 «Snufs»

Med et bærende sample av revydronningen Lalla Carlsens udødelige «Kokain» (1930) tok Grünerløkkas stolthet Kaveh steget opp i norsk raps elitedivisjon. Å si nei til de hvite linjene har aldri vært lettere – eller mer allsangbart.

Highasakite

«Since Last Wednesday»

Teksten er kryptisk og truende, melodien høyreist og oppløftende. Det er denne spennvidden – perfeksjonert til fingerspissene på singelen «Since Last Wednesday» – som gjør Highasakite til et av våre mest interessante popband.

Årets nykommer

Artister, band eller produsenter som har markert seg spesifikt gjennom mye oppmerksomhet og stor aktivitet. Det skal ligge sterke forventninger om en videre karriere i tiden som kommer.

Aurora Aksnes

Hun har – til tross for sin svært lave alder – alt. Aksnes er glitrende låtskriver og melodisnekker, har en sterk stemme og et liveuttrykk preget av sterk tilstedeværelse og modenhet. Til tross for at hun bare kan skilte med et par utgitte låter, knyttes det allerede enorme forventninger til debuten – både nasjonalt og internasjonalt. Det hun mangler er år på baken, og det sier mye.

https://www.youtube.com/watch?v=VW1MgNdenoM

Kaja Gunnufsen

En av de mest progressive tekstforfatterne her i landet har et svært aktivt år bak seg. En sterk albumdebut, en haug konserter og et høyt aktivitetsnivå på andre arenaer vitner om en stemme og artist med stayerevne. Gunnufsen fanger samtiden på glitrende vis, og kombinerer sin poetiske nerve med nærmest naive popmelodier det er umulig å ikke fenges av. Gunnufsens visepop er utvilsomt av den sorten som har satt sterkest avtrykk i 2014. Hun bringer noe nytt til norsk pop, og har vokst veldig som liveartist.

Kygo

Bergenseren har nærmest blitt en egen merkevare, og har hatt en enorm suksess på svært kort tid. Med et solid fotfeste både nasjonalt og internasjonalt, er han i ferd med å bli en av Norges viktigste produsenter og DJs. Kygo løfter frem andre og gjerne mindre artister og er slik sett en premissleverandør på musikkscenen på flere måter. Han har vært en raus døråpner for en undersjanger, og har formelig definert et eget sound i 2014. Med mer eget materiale i ermet, ligger alt til rette for at et av årets fremste navn også kan bli en viktig artist for fremtiden.

Store P

Trolig den norske rapperen med sterkest egenart. Tekstuniverset ligger i skje med absurditeter og komikk, men mellom linjene åpnes dørene til et glohett tolkningsrom. Store P er intet mindre enn et multitalent – der han både som en suveren produsent og distinkt rapper har levert et av årets mest konsistente norske album. Med enda mer liveerfaring som soloartist, er han atter et steg nærmere pallplass. Store P er en definitiv ambassadør for norsk musikks fremtid – en av de beste blant oss.

Frk. Fryd

2014 har vært preget av enorm fremgang for Frk. Fryd. Albumutgivelse, en rekke radiolistinger og en formidabel vekstkurve i livesammenheng, er verdt å merke seg. De er viktige tradisjonsbærere for den norskspråklige rocken, der tre grep og sannheten er hovedingredienser. Frk. Fryd kombinerer høy energi og en sterk melodiforståelse, både i studio og fra scenekanten. Alle piler synes å peke i riktig retning for Stavanger-bandet.

 

P3-prisen

P3-prisen vil gå til en artist eller et band som har utmerket seg spesielt. Artisten eller bandet betyr mye for P3-lytterne og norsk musikk- og kulturliv. Vinneren kåres av en fagjury.

Juryen til P3 Gull er satt sammen av representanter for P3s musikkmiljø, og har i 2014 bestått av Mats Borch Bugge, Mari Garås Monsson, Ali Soufi, Trine Aandahl, Ruben Gran, Marie Komissar og Tete Lidbom.

 

Se P3 Gull live på NRK3 og P3.no lørdag 29. november 2014.