– En svett treningsøkt av en låt

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med syv nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Plaza og Jonas Benyoub + Marstein.

Jonas Benyoub + Marstein – «555»

JB slipper EP, og den er digg! Litt trist er han, muligens alltid, men de nye låtene fra vinneren av årets hiphop under Spellemann er smudere enn smudest! Lugnt, sårt og soul-vibber overalt.

På «555» blir vi tryllet inn av en saksofon, og plutselig dukker til og med Marstein, alias Unge Medici opp. Som alltid leverer han strofer med glans, men jeg skal ikke røpe noe, hør dem heller selv!

De to holder det cool hele veien, som man jo skal når det kun er «me, myself and I» man trenger. Og ja, 555 er selvfølgelig det motsatte av djevelen: en engel!

Frida Wattne Lindland
Journalist

Julie Bergan – «Waste a Tear»

Trenger du energi? Julie Bergan er ute med en power-hit om å feire seg selv!

Sammen med Anton Hard og Linnea Södahl har hun sampla sin aller første guilty pleasure-låt, selveste «Freestyler» av Bomfunk MC’s! Det låter fresht og deilig nostalgisk, men først og fremst driver sampelen låta fremover.

«Waste A Tear» er energisk, og som skapt for at Julie skal kunne briljere både med sin tekniske sterke og kraftfulle vokal. Ikke minst vil det bli rått å se henne fremføre låta live, ettersom hun kanskje er Norges beste på å danse og synge samtidig.

Dette er en svett treningsøkt av en låt som havner rett i treningslista

Julie Bergan med «Waste a tear» er ukas låt på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Discofrans – «Digge deg litt»

Helgen er nær, og Discofrans leverer energisk type pop og stemning av typen topp!

«Digge deg litt» er en munter låt om livets sammensurium av relasjoner.
Sangen er perfekt å knipse og hoppe rundt til på kjøkkenet mens du kokkelerer på lørdagskvelden. La discosounden godgjøre seg i øregangene, mens pizzaen godgjør seg i ovnen. Det skal i hvert fall jeg!

Discofrans lyder som Rogaland, men omtales gjerne som et Kristiansand-band. Ikke fordi dette er to dialekter overraskende mange synes det er vanskelig å skille, men fordi det var her de møttes det skjebnesvangre året 2018. Bandet ble gitt døpenavnet Discothèque Franson, og selv om de nå har nytt navn, er gjengen fortsatt den samme: fra Bergen, Farsund, Fevik og Randaberg – et sammensurium av stedstilhørighet kan vi også kalle det.

Fattigfrans eller discofrans, her er det bare å hive på seg slengbuksene og finne fram discokula fra Clasern. Eg digge det litt!

Ingvild Sørnes
Journalist

Yellowroots – «Minner»

Forrige fredag slapp bandet Yellowroots ny singel: «Minner». Det er en låt stappfull av energi, hvor det skjer noe hele tiden. Uansett om det er gode vokaler, lekent gitarspill eller et fengende refreng hvor hele bandet får skinne.

Dette er musikk som jeg anbefaler å høre ekstremt høyt på AirPods for å unngå den vonde fylleangsten. Da glemmer du alt og blir tatt med inn i en deilig verden hvor fyllemeldinger ikke finnes. Ja, jeg snakker av erfaring.

Jeg har sett dem live én gang, og det må jeg gjøre igjen. Så hvis du befinner deg i nærheten av noen av stedene på dere lille turne i juni, ta turen!

Bandet har vært listet på «Urørt» en rekke ganger. Anbefaler varmt å sjekke ut flere av låtene deres her! Særlig «Play Pretend».

Ellen Eriksen
Journalist

Kongle – «Sjøfuglen»

Ah, døsig sommermusikk. Ja, takk! I kategorien «Årets norske sommerlåt» herjer vanligvis festmusikk som forherliger reiser til Sør-Afrika, Italia, Køben eller andre eksotiske plasser, men vi trenger jo også et hjemmekjært lydspor som vi kan svømme i fjorder og sovne på svaberg til.

«Sjøfuglen» åpner med idyllisk måkeskrik og et ensomt elgitarriff som i halvvåken tilstand nesten kan forveksles med åpningen på Harry Styles sin «Watermelon Sugar».

Men de luftige tre minuttene som følger, er noe ganske annet. Kongle er et rufsete og sjarmerende indieband fra Bergen som er tilbake etter tre års pandemipause. Og akkurat som før låter de som noe du kommer til å falle for om du er glad i artister som Orions Belte. Småpsykediske vibber, medrivende rytmer og mild vokal.

I likhet med denne kronikken handler låta tilsynelatende om at måkene i Bergen fortjener mer respekt. Den har blitt til sammen med bandets faste produsent Njål Paulsberg, som tidligere også har jobbet med blant annet rapperen Eirik Aas og nevnte Orions Belte.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Plaza – «Her og der»

Medlemmet i Undergrunn med den mest unike stemmen er tilbake med en ny solosingel, litt ut av det blå. Albumet «Plaza o Plomo» fra januar er undervurdert, spør du meg. Spesielt låten «Null filter» har jeg trykket play på en hel del.

Som vanlig er det en fryd å høre Plaza rappe, og det er versene som står igjen som høydepunktet på «Her og der». Linjer som: «25 grader, jeg har 25 flows og VSCO mæber i ola-shorts» gjør den i underkant av tre minutter lange låten gøy. Plaza får det tydeligvis på som en amerikansk soldat i Oslo.

Dette er absolutt en låt å ta med seg inn i sommeren, men vi slipper klisjeene om å ligge på stranda med en is i hånden. Her er det heller som at Gabriel Doria, som Plaza egentlig heter, har det litt stressende.

Han skriver selv at låta handler om å leve i en kaotisk, men kontrollert hverdag. Hvor han hele tiden føler at han er på jakt etter noe, uten helt å vite hva det er. Det er nok også noe folk kan føle på i en masete maimåned.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Oscar Blesson + Tyr – «Se mine horn»

Det er alltid stas når Oscar Blesson (26) og Tyr (22) slår sammen rapkreftene sine. De to Oslo-guttene startet begge med å rappe på engelsk, men har etter hvert slått om til å bli blant de norskpråklige rapstemmene med mest personlighet.

Samarbeidet «Chanel» var et av høydepunktene på Tyrs knallsterke debutalbum «TyrTape» i fjor høst, og sist uke fulgte de opp med singelen «Demonen / Tyren». I natt tok de steget videre og slapp en fullstendig EP på seks spor sammen – gode Gud! Eller Satan, kanskje, som ser ut til å være et slags gjennomgangstema for den blodrøde skiva.

Mens «Chanel» og «Demonen / Tyren» var tilbakelente og stilige, er dagsferske «Se mine horn» et helt annet monster: Her går det hardt for seg! Tyngre beats, sømløs sjonglering mellom norske og engelske linjer, og et sintere budskap – «fuck å være snill» er ordene hver av gutta runder av med.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: