– For en trumfbonus!

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med syv nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Emelie Hollow og Chris Abolade + Arif + Bargee.

Emelie Hollow – «If You Go»

Opningssporet «If You Go» står ut som eitt av albumet «Solitude» sitt beste. Eit roleg og dempa piano akkompagnerer ein klokkeklar Hollow, som uforhasta lar låten bygge seg opp.

Gradvis melder fleire instrument seg på før låten kulminerer i eit klimaks langt større enn den rolege opninga. Alt dette medan subtil mikrofonstøy lurer i bakgrunnen og gir det heile eit nært og sårt preg.

Her er Hollow knallgod.

Denne omtalen er hentet fra anmeldelsen av Emelie Hollow sitt album «Solitude». Les hele anmeldelsen her!

Sjur Systad Tyssen
Anmelder

Rakkere – «PRODUKT»

Oslo-boybandene formerer seg i en vill hastighet og Rakkere er intet unntak. Men kall det heller en rapgruppe.

Og dette er en rapgruppe med game! Jeg ler av dumme strofer og allsidighet. De slapp sitt andre album forrige helg, og det er som en komplett spiller – bare at det er mange av dem!! Sick.

Lillebrødrene til UG tenker du kanskje? Det stemmer nok, de flexer UG Plaza på bildet sitt på Spotify – lurt! Denne låta gjør deg gassed, som i en 90-talls-miks-skitz-state type ting, og bassen er bare digg. Trenger egentlig ikke noe mer enn det fra en gruppe med rakkere! Gir et lite nodd mot låtene «TWISTER» og «VIPPS» også, dersom du ikke orker et helt album (??!). Begge er grove.

Frida Wattne Lindland
Journalist

Chris Abolade + Arif + Bargee – «København»

Ingen norsk sommerlåt uten litt reisefeber! Etter solfylte destinasjoner som Barcelona, Italia og Sør-Afrika skal vi nå til det paddeflate nabolandet i sør. Det er som kjent sjukt dejlig å være norsk i Danmark, så det er neppe tilfeldig at Chris Abolade, Arif og Bargee setter snuta mot nettopp København. Som trioen sier i det silkemyke refrenget – trenger ikke dra langt, nei!

Allsidige Abbo lar veteranen Arif starte ballet med ordspill etter ordspill, før han selv synger om en date som venter i Nørrebro. Sjovt! Den dansbare bangeren er komplett når Flus-stjernen Bargee avslutter med det som må være en av Norges beste nye stemmer.

Book billetter til danskebåten og snu noen kalde til lyden av «København». Bedre soundtrack får du ikke!

Chris Abolade + Arif + Bargee med «København» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
Musikkprodusent

Turab – «Himmelrotter fra landsbyen»

I karrieren sin til nå har Turab nesten shoppet flere musikalske uttrykk enn antall kupp jeg rekker å gjøre på trippel trumf torsdag. Og for en trumfbonus det ble når osloartisten i dag slapp sitt andre album.

Vi ønsker «Himmelrotter fra landsbyen» hjertelig velkommen!

Tittellåta gir meg samme fredelige følelse som å ligge og betrakte skyene passere over himmelen. For de som ikke er pollenallergikere, der altså.

Turabs sårbare stemme er sangens bærebjelke, før vi midtveis også blir introdusert for spennende instrumentering. «Alle sammen lurer på hvorfor tiden går fort når vi trenger mer av den? / Det er svar jeg ikke har», synger Turab. Hva slags skikkelse disse himmelrottene egentlig er, er svar jeg ikke har. Men svaret på hvilken sang jeg tar med meg ut i alle de røde maidagene, er enkelt.

Ingvild Sørnes
Journalist

Amalie Holt Kleive – «Karen A»

Amalie Holt Kleive (28) fra Porsgrunn har alltid drevet med en særegen blanding av elektronisk musikk og poetisk visesang. Ja, hun er faktisk inspirert av både Ole Paus og Jan Eggum, til tross for at låtene hennes preges av house-beats, synth og tidvis tung bass.

På den nye singelen «Karen A» begeistrer igjen både det instrumentale og det tekstlige. Dette er noe så uvanlig som en dansbar selvhjelpslåt, en slags motivasjonstale til et ungt menneske i en vanskelig livssituasjon.

Navnet «Karen» har blitt synonymt med en tverr og vanskelig person, men dersom det er en slik en låta handler om, så vekkes i så fall endelig litt sympati for stereotypen: «Du bærer med deg mye ingen andre vet, jeg vet godt at livet ikke har vært en lek», synger Kleive. Neste gang vi oppfatter noen som uvennlig, kanskje det er verdt å stille seg spørsmålet om de rett og slett bare ikke har det så lett?

Låta har blitt til sammen med bergenske Vetle Junker, som det siste året også har jobbet med store navn som Sondre Lerche og Aurora. Den er akkurat det du trenger om du er sugen på litt catchy og tankevekkende alternativpop denne helgen.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Evig Ferie – «Sang om dum forelskelse»

Eendelig er Evig Ferie ute med et nytt album. «Et merkelig liv» er et solid album som skildrer helt vanlige følelser på en meget behagelig måte. Selv følelsen «å mangle vilje» blir liksom fint.

Det er vanskelig å trekke frem en favoritt. Samtlige er godt plassert på mine spillelister.
Men jeg må trekke frem «Sang om dum forelskelse». Låten er alt jeg vil at en låt skal være. Det oser av «band som har det gøy med musikk».

Men jeg elsker også «Reparere» og «Mangler vilje». Og ikke minst den instrumentale oppfølgeren «Oslo vet, Pt. 3». Ooog starten på «Ta det pent» er latterlig pent. Ja, bare hør alle låtene egentlig.

Dette albumet blir jeg ikke sur om noen spiller høyt i park i sommer. Og det sier sitt: For jeg hater virkelig folk som elsker å være DJ i park (Nåde dem som spiller tropical house i bakgrunnen).

Jeg gleder meg masse til å danse til Evig Ferie på utsolgte (!) Parkteateret i kveld.

Ellen Eriksen
Journalist

Combos – «Sommergutten flykick»

Det trondheimsbaserte punkbandet er i kjempeform når dei no viser første livsteikn etter eit relativt sett svært vellukka 2022.

Det er mange som har gjort coverlåtar av Dr. Erik sin «Det eneste jeg vil er å ha det fett». Combos er ikkje blant dei, men det er få som lever såpass tydeleg etter den regla, for det er alltid berre gøy med uhøgtidlege Combos.

Når dei markerer sommarsesongen for opna med linja «I slide in with a flykick», er det meste sagt. La oss berre ha det fett og gjere fete ting som å ta flykick i sommar.

Dette må vel vere så nære vi kjem eit norsk Turnstile?

Sjur Systad Tyssen
Anmelder

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: