Er med på Fosen-aksjonen: – Håper låta blir en trøst

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Emma Steinbakken og Synne Vo.

Bulmboys – «Framtia»

ENDELIG. Trøndersk til folket! De tre gutta i Bulmboys er på ingen måte ferske i gamet, men det er på tide at flere får med seg trønderrap! Det er liksom alltid bakoverlent, og det kan man digge. I dag slipper de sitt fjerde album «Sentrale sekund», og hele skiva skal gå på repeat hos meg denne helga. Men hvis du kun skal velge en låt, velg «Framtia»

Det er noe med et budskap om å se inn i fremtiden, men også leve i nuet (som hele albumet egentlig handler om). Dette kombinert med lekne synther og gitarer gjør Bulmboys litt mykere, enn på for eksempel «Trøndersk høres whack ut» fra 2020-albumet. Sånn er det kanskje å bli eldre? De trenger heller ikke bevise at trøndersk er nice lenger – såpass bør vi være klar over nå.

Misforstå meg rett, dette er ikke en rolig sang. Full av forskjellige partier blir den aldri kjedelig, og denne kan jeg digge til både på vors og nach. Gleder meg til masse trøndersk i monitor fremover!

Frida Wattne Lindland
Journalist

Emma Steinbakken – «Parents»

Emma Steinbakken har en egen evne til å formidle tekst slik at det treffer rett i hjertet. Hennes særegne stemme, musikalske lekenhet og at det kjennes ut som hun putter sjelen sin i hvert ord, gjør 19-åringen til en unik vokalist. Både når hun fremfører egne og andres låter.

For tiden topper hun hitlistene med sine tolkninger av Bjørn Eidsvågs «Floden» og Isahs «Delilah». Nå slipper hun singelen «Parentes», som Emma har skrevet sammen med Robin Stjernberg og Johan Lindbrandt.

«Parents» tar utgangspunkt i hvordan foreldrenes skilsmisse har påvirket hennes forhold til kjærlighet. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i Emmas ærlige beskrivelser. Man tør ikke å tro at et forhold kan vare for alltid, fordi man har sett andre prøve så hardt, og at det likevel ikke går. For oss romantikere er «Parents» heldigvis en låt med håp, der Emma åpner døra for å møte den rette.

Emma Steinbakken med «Parents» er ukas låt på NRK P3

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Synne Vo – «Mvh»

Jeg var ikke forberedt på at sounden av Synne Vo skulle ta meg med tilbake til epoken hvor Eiffel 65 med «Blue» ljomet gjennom Discmanen. Den gang da cargobuksene hadde sin opprinnelige storhetstid, lommene rommet Hubba Bubba-rull på boks, og ledningen på headsettet var milevis med krøll.

Men Synne Vo er det lite krøll med. Selv om refrenget blir en aldri så liten tidsreise, føles det fremtidsrettet med pop på gudbrandsdøl i øret. Tenk at kjærlighetens vrede kan få deg i godt humør. Framifrå greier!

Skulle gjerne latt være å si det, men jeg klarer ikke holde meg i skinnet: Mer musikk fra Synne, woho!

Ingvild Sørnes
Journalist

Jimi Somewhere – «Baby from Atlanta»

Jimi Somewhere er en fremragende produsent. I fjor hadde han en viktig finger med i spillet for at både Svals poprock-singel «Grenade» og Tyrs hiphop-album «TyrTape» hørtes så forfriskende og fete ut som de gjorde. Godt gjort å mestre to såpass ulike uttrykk!

Men Jimi er også soloartist. Så hva slags sjanger går han for på sin egne dagsferske singel «Baby From Atlanta»?

Vel, i løpet av denne tre minutter lange karusellturen i sukkerspinnrus, flagrer sinnet mitt innom både soundtracket til barndommens Disney-filmer, emo fra 2000-tallet, og mer moderne, beat-tung sørstatsmusikk.

Sistnevnte passer tittelen: Atlanta ligger jo tross alt i Georgia – du vet, der hvor Bieber får ferskenene sine fra. (Kan Bieber forresten please covre «Baby From Atlanta»?)

Med andre ord låter dette på flere vis amerikansk, selv om mannen bak Jimi-kunstnernavnet er norske Benjamin Schandy. Det låter også rart, innovativt, og det gleder mitt musikknerd-hjerte.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Emil Kárlsen – «Ale vuos guođe mu»

Den nye låta til Emil Kárlsen er luftig, tankefull og utrolig fengende. Lydbildet er stort og blander akustiske elementer med elektriske på en svært balansert måte.

Spesielt elgitaren sin klang og tone gir låta mye energi. Midt i den nydelige klangen fra instrumentene ligger vokalen til Emil. Stemmen hans sitter så godt i miksen at det er en ren fornøyelse å høre på. Han synger nemlig så deilig rytmisk.

Tittelen «Ale vuos guođe mu» betyr «Ikke forlat meg ennå». Her reflekterer Emil over at de eldre og kunnskapsrike i samfunnet vårt snart forsvinner. Han ønsker å lære mest mulig om natur og tradisjon før det er for sent.

For tiden befinner Emil seg i Oslo hvor han er med på Fosen-aksjonen mot vindturbiner. Han håper låta blir en trøst for alle som nå kjemper for sine rettigheter.

Erlend Arnesen
Journalist

Victoria Nadine – «Saw it coming»

Victoria Nadine har gjort det igjen! «Saw it coming» er enda en kjærlighetssang jeg kan sluke og sperre meg inne med. Som håpløs romantiker treffer den godt, nesten for godt. Det gjør litt vondt, det skal jeg innrømme.

Følelsen av å gi slipp på noen blir beskrevet på nydelig vis. Ja, for også vakre blomster visner. Nadine synger at hun så det komme, men ærlig talt så vet jeg ikke om det trøster. Personlig elsker jeg disse låtene, men jeg er kanskje litt for glad i å grave meg ned.

Melodien i sangen er SÅ fin, i likhet med stemmen til Nadine. Jeg venter allerede på neste gang jeg kan gråte litt med henne på øret.

Verdt å nevne at sangen hennes «If I were you» fra 2022 også er en av mine favoritter, her får du det vonde med en god dose selvtillit på kjøpet. Kan det bli bedre?

Berit Berg
Journalist

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: