– Rett i mitt musikalske G-punkt

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Dutty Dior og 06 Boys.

Swank Mami – «Venus Retrograde»

Swank Mami traff meg rett i mitt musikalske G-punkt med låta hennes «Venus Retrograde». Dette er rett og slett et høydepunkt for meg i år! Swank Mami har gitt meg gleden av en musikalsk høstforelskelse jeg unner alle å oppleve.

Med sin aller første utgivelse tar hun meg rett tilbake til en periode i livet da spillelistene mine nesten utelukkende besto av artister som Mila J, Jhené Aiko, Doja Cat og Alina Baraz. Og Swank Mami leverer på ingen måte under par i dette selskapet.

Produksjonen er minimalistisk, men har akkurat nok elementer til å skape et eget lite og delikat r&b-univers, med hint mot det elektroniske. Dette kiler godt i øregangene! Swank Mami leverer en deilig kontrast mellom sin myke og uskyldige vokal og en frempå tekst med en god dose selvtillit og attityde. Etter å ha stalket henne i sosiale medier, som en ekte fangirl, kan jeg også bekrefte at hun selvfølgelig er like kul som hun høres ut.

Hvis det er lov å ønske seg en førjulsgave, så ønsker jeg meg inderlig flere låter fra Swank Mami før året er omme!

Taran Cesilie Hofvind
Programleder «P3kveld»

06 Boys – «Gi Labb»

Min all time go to av boybandet fra Molde er «Sprint», men det er dagsferske «Gi lab» som føles som en ekte spurt!

Sounden er kaotisk og morsom på samme tid, og versene er egentlig ganske passivaggressive. (Selv om de absolutt ikke er like sinte som Moldes andre stolthet Viking_death_trap.exe).

Sammen henter 06 Boys hverandre inn, den ene raskere enn den andre, med flere diss til bransjen. Forelsk deg i hiphop levert på en annen dialekt enn østlandsk og bergensk, gi deg hen (eller gi labb) til firerbanden og nyt 117 raske sekunder med slemme bisker.

Frida Wattne Lindland
Journalist

Tyr + Kojo – «Bli når jeg drar»

Med singlene «21» og «Chanel» har Tyr markert seg med noe av det norske musikkårets mest selvsikre, stilige og nonchalante rap (i tett konkurranse med Marsteins «Doja»-cover).

Hvordan følger man opp så enestående fengende singler, der man med brask og bravade har demonstrert at man er en rakett på full fart opp?

Jo, man slipper et ambisiøst og mangefasettert debutalbum på andre siden av sommeren. På låter som «Graveyard Shifts» med Larsiveli og Luna, og «Bli når jeg drar» med Kojo, viser tøffe Tyr seg fra en mykere og mørkere side.

Sistnevnte er en av de mest interessante sporene på den ferske fullengderen. Over triste toner, følsom koring og et melankolsk talebeskjed-sample rapper Tyr seg gjennom en låt som sender tankene mine til mer følsomme crooner-rappere som britiske Dave.

Som alt annet fra denne fyren, er nivået på «Bli når jeg drar» høyt, og fingrene mine vandrer atter en gang til repeatknappen.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Sval – «Grenade»

Hva er det som har skjedd med Sval?

Siste skive fra henne var EP-en «Young Alien», som ble sluppet før pandemien. Den ble preget av langsomme pop-ballader med en dæsj r&b. Ja, det var rett og slett kjølig og behagelig musikk, helt i tråd med artistnavnet.

Men den helt ferske singelen «Grenade» (hennes første i år) er faktisk like eksplosiv som låttittelen skulle tilsi. Den tidligere understatement-artisten er nå en høylytt rocker, og jeg elsker utviklingen.

Her var det mye trøkk, vigør og attityde. Om det er lov å si. Og ikke bare er «Grenade» rock, men den tidligere MGP Junior-vinneren disker også opp med en latterlig fengende melodi og en produksjon som låter klar for stadionkonserter. Girl in reds forvandling fra undergrunn-soveromsartist til poprocker på festival-hovedscenen blir et naturlig referansepunkt, men også Avril Lavigne og hennes likesinnede 2000-tallsstjerner. Jeg får ikke «Grenade» ut av hodet, det er umulig.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Dutty Dior – «V8»

Kulda setter inn og nettene blir lengre, men Dutty Dior er tilbake med «V8» og holder varmen! Etter å ha sluppet mesterverket av et album «Det er mindre ensomt alene», er han klar til å gi oss mer innen året er omme!

I kjent stil så følger låten et tydelig, gjenkjennbart og melodisk mønster slik som bare Dutty kunne ha gjort det. Han holder ikke igjen med lyrikken og formidler akkurat det han mener, uten filter.

Instrumentalen er luftig og harmonisk, men når du lytter nærmere til tekstene merker du kjapt at dette er en låt som går perfekt til «after hours» aktiviteter.

Låta er smittsom og fengende, og han har kanskje skapt et aldri så lite catchphrase med «Hun vil ikke være min venn, hun vil bare ha min s….!»

Shokor Hashi
Programleder «P3kveld»

Anna of the north – «Let go»

Denne suppa kalt livet kaster deg i ulike retninger, og man vil møte på motgang i ulike former, enten man vil eller ikke.

I denne sammenhengen er det kanskje kjærlighetsbrudd som ligger til grunn, og følelsen man sitter igjen med i løpet av det 11-spor langet albumet «Crazy life», er at man ikke kan marinere i sorgen for evig.

Disse vonde følelsene vil ved en tid ta slutt, slik som hun synger om i avslutningssporet, «Let Go», der lagvise vokaler utvider sporet.

La oss avslutte med et annet klisje uttrykk, det finnes lys i enden av tunnelen.

Omtalen er hentet fra anmeldelsen av albumet «Crazy life». Les hele anmeldelsen her!

Faduma Mohamud, anmelder

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3.NO: