Spillselskapet Valve står bak kritikerroste spill som Half-Life og Portal – og har de siste årene også etablert seg som den største aktøren innen digitalt spillsalg på PC med plattformen Steam.

Med nærmere 70% av alt digitalt salg på PC, og over 30 millioner registrerte brukerkontoer, er selskapet et dominerende element i bransjen.

LES: Apple til krig mot Steam

Under årets store spillutviklerkonferanse, GDC, i San Francisco, lanserte selskapet sine planer om å ta opp konkurransen med spillkonsollene.

Bruk TV og kontroller

– Våre samarbeidspartnere og kunder har spurt oss om å gjøre Steam mer tilgjengelig. Med Steam på Mac, og med Portal 2 på Playstation 3 har vi begynt det arbeidet.

Det skrev Doug Lombari, nestsjefen for markedsføring i Valve i en pressemelding som ble sluppet rett før GDC startet på mandag.

LES: – Facebook-spill er onde!

Med en ny funksjon selskapet enkelt og greit kaller «big picture», skal det bli lett å koble en PC eller Mac til en TV. Det vil også bli muligheter til å koble til vanlige spillkontrolere, som vi i dag vanligvis forbinder med konsollspill.

– Med vår nye funksjonalitet vil du kunne koble enhver PC eller Mac til hvilken som helst PC eller TV-skjerm i huset, fortsetter Lombari i pressemeldingen.

Blir plattform mindre viktig?

Ved å bevege seg inn i stua bryter også Steam noe som har vært et viktig skille i spillbransjen – nemlig den mellom PC-spillere og konsollspillere.

Retrospill: Prince of Persia

Det kommer fortsatt spill som er konsolleksklusive, men de fleste spill kommer til alle plattformer – inkludert håndholdte.

Tror du at spillplattform blir mindre viktig i fremtiden? Legg inn din kommentar under.