I det siste har vi blitt bombardert med jubileum og feiringer av kjære barndomshelter. Mario og Zelda har blitt 25 år, og Street Fighter ble nylig gammel nok til å kjøpe sprit. Sega teaser feiringen av sin lenge stagnerende maskots 20-årsdag, med en trailer for et kommende jubileumsspill.

Les også: Super Mario Bros er 25 år og The Legend of Zelda er 25 år.

På bedringens vei?

Sonic som opprinnelig var Segas konsollselger og bad boy,  har etterhvert blitt et godt eksempel på spillserier som for lengst burde ha blitt avlivet. Han ble først introdusert i 1991, og har siden den gang vært gjennom flere konsoller, spillbarhetsformat og design.

Sonic fyller 20 år (Foto: Sega).

Etter en lang rekke utilgivelig dårlige titler som Sonic and the Black Knight og Sonic Unleashed, så vi i fjor et par lysglimt i form av det episodebaserte Sonic 4 og Sonic Colors.

Basert på den nye teaser-trailerens  stilistiske design ser også bursdagsspillet Sonic Generations lovende ut.

Det virker som om Sega endelig har forstått hva fans vil ha. Noe som ikke burde være så vanskelig med tanke på at hobbyproduksjoner med basis i de tradisjonelle Sonic-spillene har blitt godt mottatt.

Les: Er fansen best på Sonic?

Double Sonic, What does it mean?

Heltens 20-års feiring blir teaset både på Segas japanske side, og i form av en trailer som viser en og etter hvert to «sonicer» som løper side om side.

Er det snakk om en eller annen form for flerspillermulighet? Eller er det kanskje bare en måte underbygge Generations-konseptet, med den gamle og moderne Sonic side om side?

Tidligere informasjon fra Tssznews tyder dessuten på at spillet vil bestå av moderne gjenskapelser av brett fra Sonics 20 år lange karriere. Den nåværende tittelen på spillet er nostalgisk nok Sonic Generations, og produktet sikter seg sikkert nok inn på det aldrende retro-klientellet.

Etter Marios nok så svindlerske «klipp og lim» produksjon: Mario All-Stars 25th Anniversary Edition, håper jeg virkelig Sega gir både Sonic og fans det lille ekstra, gjennom en feiring verdig  hans opprinnelige status, rykte og hurtighet.

Har du troa på Sonic Generations?