Tre nye tv-serier vil se dagens lys i løpet av 2012, og felles for alle tre er at de foregår et stykke tilbake i tid og handler om notorisk offensive figurer med en hang til mjød og rom, nemlig vikinger og sjørøvere.

The Vikings (Foto: SF Norge AS)
Kirk som Ragnar i The Vikings (Foto: SF Norge AS)

Vikings skal bli en dramaserie om de skandinaviske krigerne, og serien skal settes i produksjon neste år i et flunka nytt studio i Irland.
Serien er det mest profilerte tv-prosjektet på denne siden av MGMs nesten-konkurs, og består av hjernene bak Tudors og Camelot: Michael Hirst and Morgan O’Sullivan.

‘Den utvidede vikingtiden’

Serien skal følge vikingenes bedrifter som krigere, eventyrere, ingeniører, kjøpmenn, sjørøvere og leiesoldater gjennom det som kan kalles den utvidede vikingtiden fra 800 e.kr til midten av 1100-tallet.

Hovedfiguren i serien skal være Ragnar Lodbrok, en legendarisk vikinghelt og småkonge som en periode regjerte over Danmark og Sverige og som var romantisk koblet til to skjoldmøer og en dronning.

Lodbrok var inspirasjon for Kirk Douglas‘ rollefigur i The Vikings fra 1958, og det er enda ikke klart hvem som skal spille Lodbrok. Selv har vi i Filmpolitiet tipset Kristoffer Hivju, som snart er klar med forløperen til The Thing.

Filmingen skal etter planen starte neste år, og premieredato er ennå ukjent.

Artikkelen fortsetter under sjørøverbildet.

Piratenes gullalder

Pyrates beskrives som «en røff skildring av mennene og kvinnene som gjorde det største kuppet i sjørøverhistorien, nemlig kapringen av den spanske sølvflåten i 1628 – inngangen til piratenes gullalder og en tid der det var større ære blant tyver enn blant de som jaktet på dem».

Ingen ringere enn Ridley Scott står bak miniserien som er inspirert av Pirates of the Caribbean, og serien har blitt plukket opp av Fox. Ryktene sier 10-13 episoder, og serien skal få sin premiere sommeren 2012.

Regissøren av 24, Stephen Hopkins, er allerede på plass som regissør, og når innspillingen starter vites ikke i skrivende øyeblikk.

ANMELDT: Birger kjedet seg under Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Den rikeste og skitneste havnebyen

Port Royal blir etter sigende et sverdsvingerdrama satt til 1700-tallets Jamaica, og produseres av Graham King (The Departed) og Gale Anne Hurd (The Walking Dead) i samarbeid med FX og Fox International Channels.

De timeslange Port Royal-episodene vil skildre den beryktede fremveksten av den rikeste og skitneste havnebyen med samme navn, som var et selvstyrt fristed for mordere, korrupte politikere og hensynsløse kjøpmenn: dette var tiden hvor slaver ble importert fra Afrika, skinn ble eksportert fra Nord-Amerika og ivrige sjømenn og eventyrere sendt av europeiske maktinteresser dokumenterte og plyndret Den nye verden for sine ressurser.

Ut av denne handelen sprang en rase lovløse sjørøvere som plyndret for egen vinning, og deres hjemby var Port Royal.

Sjørøverne styrte med en nådeløs, alkoholpåvirket aggresjon og beskyttet sine interesser med vold både mot sine egne og andre. Det virker som om FX har ingrediensene på plass.