Kristofer Hivju har nettopp kommet hjem fra innspillingen av prequelen til The Thing.

Han spiller ett av medlemmene i det norske forskningsteamet som oppdager noe skjebnesvangert i det øde landskapet i Antarktis.

Den originale The Thing fra 1982 starter med to nordmenn i helikopter som jakter på en hund i Antarktis. De lander ved en amerikansk forskningsstasjon, men noe går fryktelig galt og begge dør. Amerikanerne tar hunden inn, men for å sitere filmen: – Det er ingen bikkje, det er en slags ting! Den imiterer ei bikkje!

Den nye filmen forteller nordmennenes historie!

Se traileren til den originale «The Thing» her!

Se også: Klippet fra The Thing (1982) hvor amerikanerne prøver seg på norsk! (Skip til ca 8:02)

Leker ikke filminnspilling

Kristofer Hivju stortrivdes tydelig under innspillingen av filmen, som foregikk i Canada.

Kurt Russel hadde hovedrollen "The Thing" fra 1982. (Foto: David Foster Productions)
Kurt Russell hadde hovedrollen "The Thing" fra 1982. (Foto: David Foster Productions)

– Det var villere og morsommere enn man kunne forestille seg. Det var svært, og først var det luksuriøst, for vi ble veldig godt tatt vare på, sier Hivju.

The Thing anno 2010 er en produksjon med 38 millioner dollar i budsjett, hvor mye av pengene går med til spesialeffekter. Dette merket Hivju svært godt.

– Special effects-gutta var usannsylig festlige å jobbe med. Det var som å være rundt små barn med store leketøy og masse penger mellom hendene.

I prequelen blir det brukt både dukker og animasjon for å bringe den fryktinngytende «tingen» til livet.

– I 1982-filmen brukte de kun levende dukker, så da ville de bruke dette som grunnpremiss, denne gangen også. Derfor bygget de alle disse «tingene», som vi fikk jobbe med og spille mot, samtidig som at de brukte datanimering oppå dette. Det var helt villt, sier Hivju.

Tingen er tilbake. (Foto: David Foster Productions)
I 1982 så "Tingen" blant annet slik ut (Foto: David Foster Productions)

Store norske navn

I tilegg til Kristofer Hivju finner vi også andre nordmenn i produksjonen: Stig Henrik Hoff (Max Manus, Kautokeino-opprøret), Trond Espen Seim (De usynlige, Varg Veum-filmene), Jørgen Langelle (Mannen som elsket Yngve, Arn), Jo Adrian Haavind, Jan Gunnar Røyse (En ganske snill mann, En helt vanlig dag på jobben).

Dennis Storhøi skulle også spille en rolle, men forlot innspillingen av ukjente årsaker, og ble erstattet med danske Ulrich Thompsen (Festen, Centurion).

Lyttende regissør

Kristofer Hivju var også svært fornøyd med å jobbe med den ferske regissøren Matthijs van Heijningen Jr., en reklamefilmskaper, som nå debuterer i spillefilmsammenheng.

– Han var en skjønn type som alltid lyttet, og var flink til å bytte om hvis han skjønte at ting ikke ble like bra som de var på manus. Da kunne han lett improvisere frem scener, og tok imot innspill, sier Hivju.

Merket du at han var fersk i spillefilmsammenheng?

– Egentlig ikke, fordi han har gjort enorme reklamefilmproduksjoner, og han er vant til å jobbe med produsenter og svære team, så det var mest det at han syntes det var ekstremt stas, humrer Hivju.

Har trua

For tiden er filmen i post-produksjon, og Hivju har selvfølgelig stor tro på at det endelige resultatet blir bra. Kanskje kan dette sette fart på Hollywood-karrieren?

– Jeg har jo agenter i alle land, og verden trenger jo masse norske skuespillere, ler Hivju. – Det ryktes også at Mel Gibson skal lage en vikingfilm hvor de snakker gammelnorsk, så jeg har tenkt å spare skjegget til da, sier Kristofer Hivju.

Filmen har premiere i USA 19. april 2011, og Filmpolitiet gleder seg stort til filmen kommer til Norge!

Hva tror dere? Har dere trua på prequelen til The Thing?