Det virker som en liten evighet siden jeg skrev Hva-har-vi-i-vente-saken min om høstens tv-serier i 2010. Der nevnte jeg Rubicon, AMC-serien som i sin tid satte ny rekord med to millioner seere på premierekvelden. Siden første august har mye skjedd, og én av tingene som skjedde, var at Rubicon ikke fikk fornyet tillit.

Rubicon (Foto: Fox Crime Norge AS)
Dette er Will Travers. (Foto: Fox Crime Norge AS)

Det betyr ikke at du skal la være å se Rubicon på Fox Crime i kveld 21:50.  AMC kan kunsten å formidle en stemning og en følelse av seriene sine gjennom gode figurer som vekker min interesse.

Noe stort og uangripelig

I Rubicon er det James Badge Dale (The Pacific) som formidler følelsen av at noe stort og uangripelig opererer rundt ham selv om han selv har problemer med å formulere det for seg selv og sine få betrodde.

Du kan risikere å gå glipp av en av 2010s beste serier.

Episode én, «Gone in the Teeth», inneholder akkurat den mengden mystikk som drar meg med videre og mystifiserer akkurat så lite at jeg synes det er lekkert. Will Travers, spilt av Badge Dale, jobber i en New York-basert tenketank og har en helt egen evne til å se sammenhenger i tall og tegn. På grensen til det ufrivillige, vil jeg si.

Travers har i alle fall ikke mye til valg når han først har krysset over den usynlige grensen mellom den tilsynelatende virkeligheten og en gedigen dekkoperasjon.

Mystisk og nyktert

Konspirasjonsteorier kan være enormt underholdende, og første episode av Rubicon velger en rolig men urovekkende tilnærming til fenomenet.  Det skiller den fra Fringe og FlashForward og det gjør den rett i, siden jeg hadde reagert negativt på ethvert forsøk på å kopiere Fringe. Jeg reagerer derimot positivt på den nyktre og dempede måten serien behandler unormale opptredener på.

ANMELDT: FlashForward S01 – glimrende spilt, men kunne gitt mer gass.

Artikkelen fortsetter under bildet av en delikat innredet leilighet.

Rubicon (Foto: Fox Crime Norge AS)
Travers med Triumphen han fikk av sjefen. Heldige j***l. (Foto: Fox Crime Norge AS)

Blant 2010s beste serier

Med denne anbefalingen kommer også en advarsel: Rubicon fikk som tidligere nevnt ikke fler sesonger, og faren er der for at noe blir hengende i løse luften. Det foreligger ingen planer om oppkjøp og videre liv, så du kan risikere å bli hekta på noe uforløst. Som for eksempel FlashForward.

Men da kan du risikere å gå glipp av det mange har nevnt blant sine beste serieopplevelser i 2010.

Rubicon har norgespremiere på Fox Crime i kveld 21:50.

Trykk her for mer tv-seriestoff fra Filmpolitiet!

Kommentarer? Fyr løs!