Helt siden det ble avslørt at figuren Bane ville være Batmans hovedmotstander i den kommende The Dark Knight Rises, har fans undret seg hvordan denne nokså tegneserie-aktige figuren ville bli seende ut på storskjermen. Regissør Christopher Nolans Batman-adapsjon har satset på moderne realisme, og det var derfor vanskelig å se for seg hvordan det kriminelle geniet/steroidemonsteret Bane, skulle passe inn i det hele.

Tidligere i sommer promoterte Warner Bros. og Legendary Pictures den kommende Batman-filmen, med kryptiske mysteriet på nett, også kjent som «viral marketing». Nå er endelig den første offisielle forhåndstraileren ute, nesten et år før filmens premiere.

Les også: Har du knekt Batman-koden?

(Artikkelen fortsetter under The Dark Knight Rises-traileren).

Trailerens fremste funksjon er som alltid å bygge opp forventninger, og dette er noe jeg mener man både får til visuelt og dramaturgisk. Vi ser veldig lite konkret, bortsett fra en sterkt svekket kommisjonær Gordon som befinner seg i et sykehus, hvor han bønnfaller den mørkkledde helten om å vende tilbake.

Trailerens peneste godsak er forfallende skyskrapere som tilfeldigvis danner et gigantisk Batman-symbol. Dette bildet pryder også de offisielle hjemmesiden og plakaten.

Hvem er Bane? 

Bane ser ikke akkurat ut som et supergeni. (Foto: DC Comics).
Bane ser ikke akkurat ut som et supergeni. (Foto: DC Comics).

Det absolutt mest interessante er bildene vi får av Nolans tolkning av skurken Bane. Selv om vi kun ser skuespiller Tom Hardys ansikt i et sekund eller to, danner dette samme med tidligere bilder av skurken, et visst inntrykk av hvordan realiseringen vil se ut i den endelige produksjonen.

Anmeldelse: Puzzle Agent 2.

Figuren Bane dukket for første gang opp i tegneserieformat i 1993 og har siden den gang vært en fremtredende figur i Batman-universet. Hans bakgrunnsfortelling er en tragisk affære, og han tilbrakte mesteparten av sitt unge liv i fengsel for å bøte for sin fars synder.

Gjennom denne tilværelsen utviklet han overmenneskelig styrke og intelligens, og ble på grunn av disse evnene utsatt for lyssky forskningseksperimenter med det prestasjonsfremmende stoffet ‘venom’. Stoffet er både hans største styrke og svakhet, siden det gir ham utenkelige krefter på bekostning av avhengighet.

Selv om Bane ser mer ut som en vanlig lakei, er han en av Batmans dødelige fiender, og i Knightfall-serien klarte han både å knekke Batmans rygg, og gåten om hans identitet.

Bildene fra traileren viser oss kun Banes ansikt, og selv om masken er fraværende, er tubene som distribuerer ‘venom’ fremdeles tilstede.

Comic-Con: Marte og Torfinn tar tempen på Californiakysten før Comic-Con.

Rolleinnehaveren Tom Hardy har tidligere vært med i Nolans Inception, og spiller også Max Max i den kommende Mad Max: Fury Road, som begynner produksjonen i januar 2012.

Foreløpig virker dette som en lovende tolkning, som både tar høyde for Nolans realisme og figurens visuelle særegenhet. Hva synes du om traileren?