Spilldistributøren Take Two er aller mest kjent som utgiveren bak spill som Grand Theft Auto, Red Dead Redemption og andre Rockstar-utviklede merkevarer.

Tidenes dårligste spillfilm? (Foto: Hollywood Pictures).
Tidenes dårligste spillfilm? (Foto: Hollywood Pictures).

Rockstar har tidligere vist lite interesse i å filmatisere sine spill, og sa i et intervju med The Hollywood Reporter at det ville bli gjort av dem selv, hvis det noensinne skulle skje.

Nye oppdagelser fra Systemlink Alt viser at Take Two har slengt seg på den voksende spillfilmtrenden og registrert Rockstar Film som et beskyttet varemerke.

Mens film- og spillelskere verden over spekulerer på hvilke Rockstar-spill som kan ende opp på kinolerretet, skal vi i denne artikkelen se på andre aktuelle spillfilmprosjekter.

Mot bedre tider

Spillfilmer har tradisjonelt vært blodfattige affærer. Den forhatte regissøren Uwe Boll har tilnærmet hatt monopol på feltet, og de få filmene som faktisk har hatt et stort budsjett har ikke akkurat imponert.

Uwe har stått bak filmatiseringen av spill som BloodRayne, Far Cry og Dungeon Siege. Mens Hollywood-maskineriet har gitt oss filmer basert på Super Mario BrosTomb Raider og Prince of Persia.

Topp 5: Musikkfilmer. Hva er dine favoritter?

Så langt har ikke spillfilmene klart å imponere entusiaster, men er det nye fokuset på nære relasjoner til spillutviklere i ferd med å forandre denne tendensen?

Uncharted – Drake’s Fortune 

Nathan Drake - her fra spillet Uncharted 2. (Foto: Naughty Dog)
Nathan Drake - her fra spillet Uncharted 2. (Foto: Naughty Dog)

Det har lenge vært kjent at Naughty Dogs publikumsyndling Nathan Drake fra Uncharted-spillene blir å se på kino.

Anmeldelse: Solsidan.

Filmprosjektet har nylig byttet regissør fra David O. Russel kjent for The Fighter, med Neil Burger, mannen bak The Illusionist og Limitless.

Fans av spillserien har ifølge Totalfilm stilt seg svært negative til at rollen som Nathan Drake har blitt tildelt selveste Mark Wahlberg.

Etter regissørbyttet gjenstår det å se om Wahlberg fremdeles blir å se som vår tids Indiana Jones, eller om Neil Burger bytter ham ut med tilhengernes egne forslag Nathan Fillion, kjent fra serien Castle, eller Bradley Cooper fra hans tidligere film Limitless.

Travle dager for Bioware

Bioware, kjent for merkevarer som Dragon Age, Knights of The Old Republic og Mass Effect, har også flere prosjekter på gang. Mange av disse er animasjonsfilmer satt i Mass Effect og Dragon Age-universet, og utvikles i samarbeid Funimation og T.O Entertainment.

Mass Effect 3 kommer først i 2012, men for tilhengere av serien vil den mye beryktede Mass Effect-filmen ifølge Totalfilm bli annonsert i løpet av Comic-Con Expo senere denne måneden.

Filmpolitiets Marte og Torfinn skal til Comic-Con mellom 21-24 juli, så følg med på oppdateringer.

Legendary Pictures står bak prosjektet, og manusforfatter ser ut til å bli Mark Protosevich kjent for blant annet The Cell og Thor.

Les også: Mass Effect-anime på vei.

I tillegg til Rockstar har også Ubisoft lansert et eget spillselskap (Variety), og muligheten for en filmatisering av Assassin’s Creed-serien er nå en potensiell realitet.

Som spillentusiast er dette veldig spennende utvikling. At spillselskapene tar kontroll over prosjektene kan tyde på at de ikke vil gå i den samme fellen som sine forgjengere.

Hva vi har i vente er fremdeles ukjent, men mye tyder på at det kommer til å være mye bedre enn alt annet vi har sett før.

Hvilken spillfilm gleder du deg mest til?