San Diego, USA: NBCs kommende mysterieserie Awake ble presentert i går med hovedrolleinnehaver Jason Isaacs (Harry Potter), produsent Howard Gordon (24)  og manusforfatter Kyle Killen (The Beaver) tilstede og begeistringen var absolutt å spore i salen.

VIDEO: Se rykende fersk Beavis & Butthead-klipp fra Comic-Con

Det er allikevel med et visst forbehold salen gleder seg, for selv om Comic-Con har vært åsted for lanseringen av tv-mysterier med suksess før, er folk også sunt skeptiske når de får presentert enda en mysterieserie som høres kul ut.

Parallelle verdener

B.D. Wong spiller en av de to psykologene protagonisten frekventerer. (Foto: NBC).

Grunnrisset for Awake er slik: En bilulykke finner sted og i bilen sitter en familie på tre – mor, far og sønn. Etter ulykken begynner faren å leve  i to forskjellige versjoner av virkeligheten hvor forskjellen mellom dem er at i den ene versjonen dør kona i bilulykken mens i den andre dør sønnen.

Skillet mellom de to verdenene er søvnen (serien hadde arbeidstittel REM): faren sovner ved siden av kona i huset hvor det står et tomt gutterom, og når han våkner er halvparten av dobbeltsenga tom og gutterommet i bruk av sønnen.

Samme hvilken versjon av virkeligheten han våkner i, drar han på jobb og skjøtter yrket som politietterforsker som vanlig, men allerede i første episode får han nytte av sin innsikt i begge verdener.

SERIER: Sjekk ut de ferske tv-seriene fra Comic-Con

Serien er skarp og lekker å se på, med fargetoneforskjeller på de to parallelle verdenene. Skuespilleriet er helt greit, og grunnpremisset for serien mørbankes skikkelig av to psykologer som i hver sin virkelighet problematiserer grundig tilstanden mannen er i.

(artikkelen fortsetter under videoen).

I en slik serie melder det seg en hel del interessante spørsmål:

  • Vil han etter hvert bli dobbelt så gammel? Eller vil han eldes halvparten så raskt som kona/sønnen?
  • Vil han etterhvert bli far til to og få to koner?
  • Vil disse to verdenene møtes et sted?

ANMELDELSE: Call of Juarez: The Carel – en forhastet fadese! Se video her.

Produsent Gordon forklarte at de jobbet fra dag til dag med serien og de ikke hadde noen mysterieserie med en planlagt slutt foran seg.

Isaacs, på sin side, sa at han var gira på å fortsette med Awake så lenge det var moro å holde på med.

Amen til det. Jeg håper virkelig de har det moro og lager et bra tv-mysterie som kan leve lenge og vel, men at de også har vett til å gi seg der den har sjansen.

Awake er verdt å holde øye med, og vi får krysse fingrene i tillegg.