San Diego, USA: Køene er lange som norske vintre på Comic-Con, og jeg  har funnet ut at jeg må huske å pisse når jeg kan og ha med noe jeg kan slå tida ihjel med for å tåle ventingen. Norge har lært meg å hate køer, og jeg bruker USA for å vende meg av køhatet.

Her på Comic-Con skyldes nemlig ikke køene elendig planlegging eller nøye kontroll av hver enkeltperson, køene er lange fordi det er så innmari mange som skal se det samme som meg.

Og selv om popkulturkonferansen har vokst seg større enn noen femtiårig Hulken-fan kunne forestilt seg, har den absolutt ikke vokst seg over evne: når dørene åpnes og køene først settes i bevegelse går det fort. Og da blir som regel tålmodigheten belønt.

SERIER: Se video av NBCs kommende mysterieserie Awake.

På første kveld kom belønningen til slutt.

Supernatural: The Animation (Foto: Warner Bros.)
Supernatural: The Anime Series (Foto: Warner Bros.)

Er dette morgendagens suksesser?

Men la meg ta det kronologisk: Kveldens første visning var animeserien Supernatural: The Anime Series som vakte latter i salen på grunn av sin overdrevent dramatiske dubbing og overraskende kule avslutningsmusikk. En klassisk animeserie med mye stillstand og mørke, apokalyptiske bilder. Ikke noen publikumsfavoritt og heller ikke noe jeg kommer til å bruke mye tid på.

LES: Endelig kommer vikingserien!

Alcatraz (Foto: Fox)
Alcatraz (Foto: Fox)

Den påfølgende Alcatraz-seansen ble langt mer fengslende, og blandet kjente og ukjente fjes i en politijakt med overnaturlige elementer. Litt komikk var det også å spore til tider, kun takket være Lost-stjernen Jorge Garcia.

Lekkert filmet, fine figurer. Action, mystikk og komikk i en blanding med vekt på førstnevnte.

Og skal jeg trekke frem skepsisen, så må det være at serien kan risikere å gjenta seg selv, siden den handler om 302 fanger og fangevoktere som forsvant for femti år siden, dukker opp igjen og må fanges av politiet.  Men det der har sikkert J.J. Abrams og gjengen tenkt på.

QUIZ: Hvilken film er dette?

The Secret Circle (Foto: The CW)
The Secret Circle (Foto: The CW)

The Secret Circle kan kanskje gjøre for heksene det True Blood har gjort for vampyrene. En jente flytter til mormoren sin og kommer i kontakt med en gjeng unge kvinnelige og mannlige hekser som trenger tilflytteren for å få kjempekrefter. En eldgammel pakt har holdt heksene i byen fra å skape kaos i flere hundre år, men nå er kanonene ute på dekk. Kul musikk, hormoner og hekseri for de i den yngre delen av tv-segmentet.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Og så kom Person of Interest og redda kvelden for min del. James Caviezel spiller en eks-soldat som er i verdensklasse når det gjelder skyting, slåssing og dreping. Han er bygd for det, og jeg er aldri tvil om det heller, selv om han er kledt rimelig ned i begynnelsen av piloten.

Person of Interest handler om overvåkningssamfunnet og en mystisk maskin som forutser ugjerninger, og det er den sjarmerende råtassen Caviezel som må ut og forhindre ugjerningene.

Person of Interest (Foto: CBS)
Person of Interest (Foto: Warner Bros. Television)

Enkelte sekvenser i Person of Interest er så umåtelig barske og harde at latteren kommer fram, som om det var en god gammel Bud Spencer-film som stod på. Selv om halve salen hadde gått, var det Person of Interest som fikk den hardeste applausen.

Dessuten kom det en liten applaus litt uti episoden, når Michael Emerson, som spiller trådtrekkeren Benjamin Linus i Lost, dukket opp. Jepp, Comic-Con vet å hylle sine egne.