På det som ble kalt ‘Camp Breaking Dawn’ satt tusenvis av mennesker når dørene ble åpnet til Hall H, den største hallen på San Diego Conference Center.

Dørene slapp folk inn til den eksklusive forhåndstitten på Twilight: Breaking Dawn, og jeg var der for å snakke med tre damer som var langt fremme i køen.

BILDER: Slik var Comic-Con 2011!

Paliqua Cooper - Twihard. (Foto: Torfinn Borkhus, NRK)
Paliqua Cooper - 14,5 timer i kø. (Foto: Torfinn Borkhus, NRK)

Køene var lagt opp slik at fire ender sluttet fremme der hvor jeg stod, og arrangørene ville slippe de fire køene inn etter tur.

– Nå er jeg mest ivrig på en stol, siden jeg har stått en stund.

Paliqua Cooper drømte like hardt om et sete som hun drømte om Robert Pattinson, så jeg beveget meg raskt videre til neste kø.

Les også: Kristen Stewart elsker Twilight!

Vi har ventet i kø siden…ehh..tirsdag? – Sheryl

Frokost og stæsj

Der stod Sheryl (med gener fra Oslo via en bestefar) sammen med mannen sin.

– Vi har ventet i kø siden…ehh..tirsdag? Jeg har mistet litt oversikten over tiden.

For få timer siden fikk fansen seg en overraskelse da Twilight-stjernene Nikki Reed, Ashley Greene, Elizabeth Reaser, Julia Jones og Boo Boo Stewart kom med frokost og stæsj til de som hadde stått lengst i kø.

ANMELDT: The Twilight Saga: Eclipse – blodfattig, men underholdende!

Skuespillerne dukket opp kvart over seks på morgenen og tok både fans og presse på sengen.

Sheryl - Twihard. (Foto: Torfinn Borkhus, NRK)
Sheryl - 38.5 timer i kø. (Foto: Torfinn Borkhus, NRK)

– Jeg gikk nesten glipp av det, men mannen min fikk autografer og jeg fikk tatt noen bilder. Jeg var utrolig gira, og jeg sa hei til dem. Jeg klarte egentlig ikke å si så mye, sier Sheryl.

På spørsmål om hva som skiller Twilight fra alt annet, svarer hun:

– Fansen har et så godt forhold til hverandre. Man føler at man har vokst opp med filmene og historien. Selv om man akkurat har møtt noen, føler man at dette er en person man har kjent hele livet, sier Sheryl.

Topp 5: Crazy filmfans – disse filmene har en tilhengerskare utenom det vanlige!

All respekt til damene på ‘Camp Breaking Dawn’

‘Twilight Super 8’

– Vi kom søndag kveld, og de sa at vi ikke kunne bli her så vi dro og kom tilbake mandag. Vi har vært i kø siden mandag 13:30.

– Vi ventet ikke at skuespillerne skulle dukke opp, og de kom bort og hilste på oss, jeg fikk møte alle sammen – det var fantastisk.

– De gav oss kaffekopper, ler Roberta.

Roberta Curry - Twihard. (Foto: Torfinn Borkhus, NRK)
Roberta Curry - 69 timer i kø. (Foto: Torfinn Borkhus, NRK)

Det å finne kaffekoppene de hadde fått, bød på litt større utfordringer enn jeg hadde ventet og det ble nesten en liten scene der i køa når koppene hadde havnet i feil sekk.

– Beklager, men vi er veldig slitne. Vi har sovet på skift, vi har gått på Hard Rock Café som har gitt oss ekstra håndduker, fønere og alt mulig.

Roberta er en del av ‘Twilight Super 8’ – en gjeng som holder kontakten via Twitter og reiser rundt på Twilight-arrangementer.

– Regelen for å holde plassen her i køa er at to av oss bestandig må være her og at én av oss må alltid være våken. Nå er jeg så ekstremt spent, og klarer knapt vente på å se hva det er de skal vise oss, sier Roberta som avslutter med et sprudlende ‘Oh, you’re welcome, absolutely!’ når jeg takker for praten.

Jeg har aldri sovet i kø noengang, men neste gang jeg skal på Comic-Con kan det nok hende at jeg må det for å få med meg de største arrangementene. All respekt til damene på ‘Camp Breaking Dawn’.

Har du sovet i kø noen gang? Og hvorfor?