Assassin's Creed (Foto: Ubisoft)
Leonardo Da Vinci fra Assassin's Creed (Foto: Ubisoft)

Se for deg en fyr – et geni i sin tid – en nesten overmenneskelig intelligent type, som finner opp den ene nyvinningen etter den andre og fører menneskene flere syvmilssteg videre i den teknologiske og anatomiske utviklingen.

Denne fyren skal det endelig lages TV om, og det er den amerikanske kanalen Starz som, i samarbeid med BBC, har sikret seg Da Vinci’s Demons.

Dan Brown

Dette har ingenting med Dan Browns ekstremt populære krimroman å gjøre. Da Vinci’s Demons er skrevet av David S. Goyer, for flere av oss kjent for den enorme skuffelsen FlashForward, og er skrevet ene og alene som et TV-manus.

Tidligere i popkulturen har jeg støtt på Da Vinci i Assassin’s Creed-spillene og i Marvels S.H.I.E.L.D-tegneserie, og når jeg møtte Da Vinci i Assassin’s Creed II var det i alle fall et spillhøydepunkt for min del.

Nå om dagen nevnes han i Rome-overtageren Borgias som går på Canal Plus, men jeg får aldri se ham. Dette skal Goyer gjøre noe med.

LES OGSÅ: Assassin’s Creed: Brotherhood – spillanmeldelse

Overmenneskelig

Goyer forklarer at serien vil fortelle den ikke tidligere fortalte historien om verdens største geni gjennom turbulente ungdomsår i renessansens Firenze:

Etterhvert nøyer Da Vinci seg ikke med å se inn i fremtiden – han begynner å finne den opp.

– Som 25-åring er Da Vinci bråkjekk og genial – en kunstner, oppfinner, fekter, førsteelsker, drømmer og idealist. Som den frie tenkeren han er – med evner som er nesten overmennesklige – strever han med å leve innenfor begrensningene i sin samtid. Etterhvert nøyer han seg ikke med å se inn i fremtiden – han begynner å finne den opp. Da Vinci var det originale renessansemennesket – en nesten mytisk figur som har verdensomspennende appeal, sier Goyer selv.

LES OGSÅ: Endelig kommer vikingserien!

Artikkelen fortsetter under den maksimalt kule S.H.I.E.L.D.-grafikken.

S.H.I.E.L.D. (Foto: Marvel Comics)
Leonardo, slik han fremstilles i Marvels S.H.I.E.L.D.-tegneserie. Noen som sa norrøn gud? (Foto: Marvel Comics)

Steampunk og action

Synes du dette høres lovende ut? Jeg krysser fingrene for en god del steampunk og action i denne serien, og håper at ikke bare Da Vincis suksesser kommer frem, men også ideene som ikke funka så bra.

Min tese er at enhver vellykket oppfinnelse har en tilsvarende mislykket forhistorie, og slikt er god tv. 

Kommentarer? Fyr løs!