Norske storserier ruller ut på løpende bånd denne høsten, NRK har denne høsten sendt Buzz Aldrin og Taxi, TV2 er i gang med sesong 2 av Dag, og TVNorge har satset på Helt Perfekt og er snart i gang med en oppfølgeren til kultserien Nissene på låven.

Hvem vinner? Det er jo vi i publikum som ser på alt dette, og bedre skal det bli. Trykk øverst for å se reportasjen med de første klippene fra Lilyhammer.

LES: – Norske serier er ufarlige

– For meg handlet det om å tilpasse seg, eller overleve! forteller Steven Van Zandt til Filmbonanza etter å ha bodd et halvt år på Lillehammer. Uvante omgivelser for storstjerna, for å si det mildt. – Jeg får jo ikke sove uten bråkete søppelbiler og pistolskudd.

(artikkelen fortsetter under bildet, trykk på øverst for å se videointervju)

Skjermbilde fra 'Lilyhammer' - Steinar Sagen spiller Roar, Steven van Zandt spiller Frank og Trond Fausa Aurvaag spiller Torgeir. (Foto: NRK / Rubicon)
Skjermbilde fra 'Lilyhammer' – Steinar Sagen spiller Roar, Steven van Zandt spiller Frank og Trond Fausa Aurvaag spiller Torgeir. (Foto: NRK / Rubicon)

Kraftig kulturkrasj

– Det er en stor forskjell mellom de som tar seg ferie, og de som ikke gjør det

Van Zandt humrer til reporter Svanhild Sveinsdotter Grov på spørsmål om de største forskjellene mellom Norge og USA. Han har tatt med seg en typisk amerikansk arbeidsmoral, noe som skapte litt trøbbel under arbeidet med serien.

– Jeg strever alltid mot noe storartet i arbeidet mitt, når det kommer til kunst er jeg hensynsløs. Står du i veien, så kom deg unna! Jeg er ikke en 9 til 17-type. Her er tanken for mange at jobb er jobb, og fri er fri. Slik tenker ikke jeg.

LES: Lilyhammer solgt til USA

Den tidligere Sopranos-stjerna har vært involvert i arbeidet med manuset, og har fått sette sitt preg på produksjonen. Derfor har kanskje serien også fått litt ekstra oppmerksomhet i USA. Det amerikanske selskapet Netflix, som driver en streamingtjeneste for tv-serier og film, har kjøpt rettighetene til den norske serien – noe som ikke er veldig vanlig.

– Svenskene og danskene har jo solgt serier til utlandet før, men da har det blitt laget en amerikansk versjon av originalen. Amerikanerne elsket Lilyhammer og mente den var unik og spesiell. De sa «dette kan man ikke gjenskape i USA,» sa sjefen for produksjonsselskapet Rubicon, Lasse Hallberg, i et intervju med NRK.no.

‘Lilyhammer’ har premiere i februar 2012 på NRK.

FILMBONANZA: Slik blir en norsk actionfilm til

Hva syns du om Lilyhammer? Og hvilke andre Hollywood-kjendiser bør norske produksjonsselskaper hanke inn til nye TV-serier? Kommentarfeltet finner du under den lille bildekollasjen fra serien.

Se Filmbonanza hver onsdag kl. 2130 på NRK2!

Fra serien 'Lilyhammer'. (Foto: Rubicon TV / NRK)
Fra serien 'Lilyhammer'. (Foto: Rubicon TV / NRK)

Fra serien 'Lilyhammer'. (Foto: Rubicon TV / NRK)
Fra serien 'Lilyhammer'. (Foto: Rubicon TV / NRK)

Fra serien 'Lilyhammer'. (Foto: Rubicon TV / NRK)
Fra serien 'Lilyhammer'. (Foto: Rubicon TV / NRK)

Fra serien 'Lilyhammer'. (Foto: Rubicon TV / NRK)
Fra serien 'Lilyhammer'. (Foto: Rubicon TV / NRK)