Lurer du på hva du skal putte under treet til venner og familie i år? Fortvil ikke! Filmpolitiet guider deg frem til de aller beste julegavene!

Birger starter ballet med sine filmanbefalinger, som i år er en blanding av nyheter og store fine bokser med klassikere.

Til venner: The Lord Of The Rings Trilogy – Extended Editions

Nå er jeg smertelig klar over at denne Blu-ray-boksen koster FLESK, og at man fort blir fattig om man skal kjøpe dette til alle sine venner. Men om du har EN spesiell venn som du unner noe ekstra godt denne julen, er dette en perfekt gave! Dette er nemlig en praktutgivelse av det som sannsynligvis kommer til å stå igjen som regissør Peter Jacksons livsverk! Billed- og lydkvaliteten er av aller ypperste slag, og ekstrastoffet er omfattende og detaljert. Dette er en av årets beste Blu-ray-utgivelser!

Les anmeldelsen av LOTR-boksen her

Lord of the Rings: Blu-ray utgivelse. (Foto: SF Norge Video)
Lord of the Rings: Blu-ray utgivelse. (Foto: SF Norge Video)

Til far: Star Wars: The Complete Saga

Far har helt sikkert gode minner fra da de originale Star Wars-filmene gikk på kino i tidsrommet 1977-1983, og vil dermed sette stor pris på å få dem på Blu-ray! Dersom du synes The Complete Saga blir for dyrt, kan du også kjøpe The Original Trilogy, siden far kanskje ikke er så interessert i prequel-trilogien fra 1999-2004. Filmkvaliteten er den samme, men det er noe mindre ekstrastoff på denne utgivelsen.

Les anmeldelsen av Star Wars: The Complete saga

C-3PO, Sir Alec Guinnes og Mark Hamill i Star Wars episode IV: Et nytt håp (Foto: Lucasfilm).
C-3PO, Sir Alec Guinnes og Mark Hamill i Star Wars episode IV: Et nytt håp (Foto: Lucasfilm).

Til mor: Hodejegerne

Mor synes nemlig sikkert at Aksel Hennie er en sexy liten gubbe, og hun liker sannsynligivis også Jo Nesbø og hans bøker. Hodejegerne er som kjent to fluer i et smekk, og årets mest spennende norske film. Den er i tillegg lett å finne for salg i alle butikker og bensinstasjoner, så du slipper langvarig leting eller bestilling for å få tak i varen!

Les anmeldelsen av Hodejegerne her

Synnøve Macody Lund og Aksel Hennie i Hodejegerne. (Foto: Erik Aavatsmark / Friland)
Synnøve Macody Lund og Aksel Hennie i Hodejegerne. (Foto: Erik Aavatsmark / Friland)

Tv-serier

Torfinn har full kontroll på hva som er verdt å bruke tida på når det gjelder tv-serier. Her er hans anbefalinger.

Her er Torfinns anbefalinger

Eastbound & Down sesong 2
Serien handler om en baseballspiller med enormt selvbilde og lav selvinnsikt som går på en romantisk storsmell og havner i eksil i et bortgjemt høl Latin-Amerika. For deg som elsker Will Ferrel, Danny McBride og Jody Hill – en reise i fordommer og ansvarsfraskrivelse som vil få deg til å drite på deg av latter.

 

Justified sesong én handler om Marshall Raylan Givens – en U.S. Marshal som er så kjapp på avtrekkeren at han ofte ender opp med å skyte kriminelle i nødverge – til stor frustrasjon for sine overordnede og til stor glede for den som liker å se loven bli håndhevet på gammelmåten. En av årets beste utgivelser, med Timothy Olyphant i storform i hovedrollen!

Slippes 7.12.2012

 

En moderne familie sesong 2 handler om storfamilien Pritchett – en fantastisk samling små og store i tre forskjellige husholdninger: kjernefamilien, homseparet og gammel gubbe/ung dame-familien. Komikken som skapes i denne serien er fantastisk, og den anbefales på det varmeste.

Spill

I hele høst har Marte og Rune spilt seg gjennom det meste som finnes av spill. Her er de beste gavene å gi bort til jul!

Til venner: The Legend of Zelda: Skyward Sword til Nintendo Wii.

Dette er det perfekte spillet for unge og voksne som er på jakt etter et ekte eventyr. Dette spillet gir deg en spennende, velregissert historie, samt en artig og variert spillopplevelse. Dette er et stort spill, med mye å utforske, og du får derfor mye spill for pengene.

The Legend of Zelda: Skyword Sword. (Foto: Nintendo)

Les anmeldelsen av spillet her!

BONUS: Dette er Zelda-spillene Nintendo ikke vil du skal vite om

Til kjæresten: Rayman: Origins

Det er mange spill med lokal flerspiller der ute, men likevel kan det være vanskelig å finne noe som kjærestepar kan spille sammen. Den ene parten liker kanskje ikke skytespill, mens den andre synes eventyrspill kan bli kjedelig. Rayman: Origins er imidlertid et spill som passer for alle. Det er det perfekte spillet for par og familier som vil spille sammen. Dette er et gøyalt, fargesprakende plattformeventyr som garanterer god underholdning.

Rayman: Origins. (Foto: Ubisoft)

Les anmeldelsen av spillet her!

Til den spillegale: Shadow of the Colossus

For de ekstra spillinteresserte har 2011 vært et spennende år. Store spilltitler har kommet på rekke og rad, men siste spillgavetips er faktisk et 6 år gammelt spill. Shadow of the Colossus er en milepæl i spillhistorien, og tilbyr en unik opplevelse. I høst kom spillet i en oppusset HD-utgave til Playstation 3, slik at også dagens spillnerder kan få oppleve en av de store klassikerne. Det perfekte spillet til spillentusiasten som allerede har pløyd seg igjennom høsten andre storspill som Batman: Arkham City, The  Elder Scrolls V: Skyrim og Uncharted 3 (for å nevne noen).

Les anmeldelsen her

Shadow of the Colossus. (Foto: Sony)
Shadow of the Colossus. (Foto: Sony)

Har du noen gode tips til hva man kan kjøpe i julegave? Kom med det i kommentarfeltet!