L.A. Noir: The Struggle for the Soul of America's Most Seductive City (Foto: Crown Publishing Group)
L.A. Noir: The Struggle for the Soul of America's Most Seductive City (Foto: Crown Publishing Group)

Du husker at Frank Darabont skapte hele The Walking Dead-fenomenet for TV, sant? Det var han som var hjernen bak TV-varianten, sammen med tegneserieskaper Robert Kirkman. Og det gikk jo riktig så bra. Under fjorårets Comic-Con i San Diego var det bare fryd og gammen og Darabont smilte og strålte om kapp med skuespillerne og alle var klare for å reise tilbake til Atlanta og fortsette opptakene av sesong to.

Noen få dager senere fikk Darabont sparken.

The Walking Dead fortsatte under Glenn Mazzarras stødige hånd, og del én av sesong to avsluttet nylig på Fox Crime – til min store fornøyelse. Darabonts fravær har ikke vært påfallende i avslutningen av del én, men så rakk han da å overvære fem av sju episoder. Vi får se hvordan del to av sesong to følger på torsdag 16. februar.

Men hva har Darabont gjort siden august? Han har forberedt TV-serien L.A. Noir.

Kampen om en by

Ja, serien har bortimot nøyaktig samme navn som Rockstar-spillet L.A. Noire, altså politi mot mafia i 40- og 50-tallets Los Angeles, men der spillet nøyer seg med å inneholde virkelighetens gangster Mickey Cohen er Darabonts TV-serie basert på John Buntins bok L.A. Noir: The Struggle For The Soul Of America’s Most Seductive City – en bok som inneholder noen av det 20. århundrets mest sjokkerende og innflytelsesrike øyeblikk i krimhistorien.

William H. Parker (Foto: Derek Hutchison)
Snut: William H. Parker (Foto: Los Angeles Public Library)

Mickey Cohen (Foto: Derek Hutchison)
Gangster: Mickey Cohen (Foto: Los Angeles Public Library)

De som formet Los Angeles

Boken introduserer de to mennene som gjennom sin rivalisering formet Los Angeles – den ene, en av Los Angeles’ mest beryktede gangstere, den andre, en av byens mest kontroversielle politisjefer.

Billy Graham (Foto: Derek Hutchison)
Billy Graham (Foto: Los Angeles Public Library)

Mickey Cohen gikk fra gatekriminalitet til fjærvektboksing og tilbake til gangsterlivet igjen som Benjamin ‘Bugsy’ Siegels undersått, og ble senere hans etterfølger.

Cohen kledde seg smart, drepte uten nåde og ble Hollywoods favorittgangster – i tillegg til å bli sjef i L.A.s underverden.

Frank Sinatra, Robert Mitchum og Sammy Davis Jr. hang med ham, journalist Mike Wallace skrev om ham og presten Billy Graham ville ha sjelen hans siden han så at den karismatiske Cohen hadde et stort potensiale for å tjene kirken.

Cohen hadde dessuten et mye omtalt forhold til stripperen Candy Barr, som han kausjonerte ut fra fengsel og sendte til Mexico for å unngå lovens lange arm.

– X-Files-skaperen lager TV igjen!

Dee Carr (Foto: John Buntin)
Candy Barr (Foto: John Buntin)

Drypper blod og glamour

Darabont skal med andre ord skildre et persongalleri det drypper blod og glamour av – rat pack-medlemmer, strippere og eksentriske gangstere i en by som hadde noen av verdens første og kuleste skyskrapere.

Dette ble plutselig den serien jeg gleder meg mest til i det lange løp, i tillegg til HBOs American Gods-serie.

Er det slik at du og begynte å glede deg nå, eller har du allerede alt for mye å følge med på? Kommentarfeltet finner du rett under her!