Under Filmpolitiets årskavalkade på NRK3 (se sendinga her!) avslørte vi i redaksjonen hvilke titler vi gleder oss mest til når det gjelder film, spill og serier i 2012.

Prometheus, The Last Guardian og Hobbiten: En uventet reise er stikkord for hva Filmpolitiet ser frem til. Sjekk ut hele lista her!

Det er mange av dere som er uenig med oss, og det er selvfølgelig ikke bare vår mening som er viktig. Vi i Filmpolitiet lurte på hva dere lesere mente og la derfor ut en avstemning over hvilke titler dere gleder dere til i 2012.

Avstemningen har ligget ute i hele jula, og det har kommet inn nesten 8000 stemmer. Nå er stemmene talt opp – De topp 5 tingene Filmpolitiets lesere gleder seg til i 2012 er:

5:

Diablo III (TBA)

Siden Blizzard offisielt annonserte Diablo III i 2008 har fans over hele verden gledet seg til det neste kapittelet i rollespill-eventyret.

Nå har vi venta lovlig lenge på spillet. Blizzard tok i utgangspunktet sikte på lansering sent i 2011. Nå er målet første kvartal av 2012, men ingen offisiell lanseringsdato er satt foreløbig.

Da Rune Håkonsen skrev om spillene vi gledet oss til i 2011, hadde han Diablo III med på listen.

«Hallo Blizzard? Kan dere får r*** i gir? Jeg vil spille Diablo 3 NÅ! Nuff said!»

Runes utsagn gjelder like mye nå som for et år siden. Og dere lesere er tydeligvis også spente på spillet, som forhåpentligvis er like rundt hjørnet.

Se trailer for Diablo III her:

4:

Mass Effect 3 (8. mars)

Mass Effect 3 er et spill som har mye å leve opp til. Forløperen Mass Effect 2 ble hyllet da det kom i 2010. Rune Håkonsen mente at spillet var et fantastisk romeventyr og belønnet spillet med terningkast seks.

«Mass Effect 2 fører an inn i 2010 med et narrativ som i mange år fremover kommer til å bli sett på som et høydepunkt, og av mange et mesterverk.»

Les hele anmeldelsen her!

Dermed blir det spennende å se hva fortsettelsen på romeventyret vil bringe. I kommentarfeltet på avstemningen var det flere av dere som uttalte deres entusiasme for spillet, blant andre Joffe Svendsen:

Gleder meg uendelig mange ganger mer til Mass Effect 3 og The Dark Knight Rises enn Hobbiten. Hobbiten kom inn på listen min, såvidt.

Se trailer for Mass Effect 3 her:

3:

GTA V (TBA)

Forhåpentligvis vil oppfølgeren til forrige tiårs mest omdiskuterte og mest kontriversielle spill komme i år. GTA V er et etterlengtet spill for mange.

Hvis turen til Los Santos blir like bra som reisen gjennom Liberty Citys underverden var i 2008, så er vi sikra en fet spillopplevelse.

GTA IV var et brutalt, rått og voldelig spill for voksne som fikk terningkast seks i Filmpolitiet sin anmeldelse. Slippdatoen for oppfølgeren er ikke satt enda, men vi satser på at det kommer i løpet av 2012!

Se traileren for GTA V her:

2:

The Dark Knight Rises (25. juli)

I år avsluttes Christopher Nolans Batman-trilogi med The Dark Knight Rises. Etter suksessen med de to foregående filmene er det ikke rart at folk har skyhøye forventninger til den store finalen.

Traileren for filmen vitner om heftig action, og Tom Hardy ser ut til å bli utrolig bra som Bane – the man who broke the bat.

I kommentarfeltet på avstemningen var det flere som hadde The Dark Knight Rises på topp over hva de gleder seg til i 2012, blant andre Leiv Magnus Ambø:

Ahhhhgh. Det er så mye bra å velge mellom. Men relativt greie førstevalg. The Dark Knight Rises, Hobbiten og QTs tribute til Django, i den rekkefølgen. Boblene for min del blir Avengers, GTA V og The Last Guardian. I ubestemt rekkefølge.

Se traileren for The Dark Knight Rises her:

1:

Hobbiten: En uventet reise (12. desember)

Da vi publiserte den første traileren for Hobbiten: En uventet reise på Filmpolitiet, ble det bonanza i kommentarfeltet. Det er nesten et helt år til filmen kommer på kino, men folk er ikke mindre spente av den grunn.

Filmpolitiets lesere er svært entusiastiske til den første filmen om Bilbos store eventyr, noe som også gjenspeiles i kommentarfeltet. Hobbiten: En uventet reise vant overlegent i avstemningen om hva folk gleder seg mest til i 2012.

Joachim Kappelslåen Ildsjel 1 uke siden
Å for en herlig trailer dette var. Gamle og nye karakterer kommer frem, en ufortalt historie blir presentert og den samme stemningsfulle musikken er der. Var ikke langt unna å ha gåsehud under hele greia. Må nesten prøve å få boka ferdiglest til 12.desember 2012 nå altså.
Dan Remi Eliassen 1 uke siden
Finst ikke ord som kan forklare hvor sykt jeg gleder meg til desember 2012! 😀

Se den fantastiske traileren her: