– Vi bryr oss faktisk om figurene. Du heier på dem; vil at de skal klare det. Jeg ville ikke spilt i noe som er stort og episk, bare fordi det er stort og episk. Om jeg ikke bryr meg om figurene på lerretet, er det ikke interessant for meg som skuespiller.

Klar tale, om ikke helt overbevisende, fra Alexander Skarsgård i et intervju med nettstedet Moviefone.com. Med filmen Battleship får han sin debut for et stort filmstudio i Hollywood.

(sjekk fersk trailer til filmen nederst i denne saken)

Svensken har skapt seg et navn etter opptredener i blant annet True Blood, men det spørs nok om det er filmatiseringen av brettspillet Battleship som vil gi karrieren det ekstra sparket til topps. Spesielt siden han spiller mot Rihanna.

LES: Rihanna går til filmen

Uvanlig spillfilm

I løpet av de siste tyve årene har vi fått servert en rekke tvilsomme filmer, basert på spill. Fra den forferdelige Super Mario Bros. fra 1993 (med Dennis Hopper som Kong Koopa), til Uwe Bolls mange og lite imponerende filmer basert på spill som Alone in the Dark, FarCry og BloodRayne – for å nevne noen.

Battleship er faktisk basert på brettspillet med samme navn. Ja, du vet – der du sitter med en annen person og forsøker å senke skipene?

Det høres rart ut, men traileren viser at dette kan bli en dugelig actionfest. Regissør Peter Berg står bak en rekke greie actionfilmer, blant annet Welcome to the Jungle (2003), The Kingdom (2007) og Hancock (2008).

På rollelista er finner vi også Taylor Kitsch, sist aktuell med actionfesten John Carter, og veteranen Liam Neeson. Kan dette blir artig? Ja. Vinner den en Oscar? Nei. Gleder jeg meg? Ja, det gjør jeg.

Hva tror du om filmatiseringer av brettspill, og hva tror du om Battleship? Sleng inn dine synspunkter i kommentarfeltet.