Filmpolitiet kårer verdens beste superhelt! Nå er det klart at Wolverine og Fantonald er superheltene som gikk videre fra duellene i gruppe A. I gruppespill B utkjempes kampene fortsatt, og nå er det på tide å kjøre i gang duellene i gruppe C.

Denne gangen er det Hit-Girl, The Flash, Hulken og The Doctor som skal i ilden, og du bestemmer hvem som kommer videre i Filmpolitiets superheltcup!


Vi begynte med 102 superhelter. Basert på stemmene til Filmpolitiets lesere har vi så seedet deltagerne og trukket ut grupper på fire superhelter.

Hver mandag og fredag i ukene fremover legger vi ut en gruppe der du kan stemme frem dine favoritter. Fra hver gruppe går to superhelter videre til finalespillet.

Hit-Girl

Hit-Girl. (Foto: Icon/Marvel Comics).

Alter ego: Mindy Macready
Skaper: Mark Millar og John Romita Jr.
Første opptreden: Kick-Ass #3, 2008
Født: På nittitallet?
Forlag: Icon/Marvel Comics

Hit-Girl er nok den yngste superhelten i denne kåringen, men hun er absolutt ikke den svakeste. Etter at moren hennes ble drept har Big Daddy, superheltfaren hennes, trent opp Hit-Girl til å fakke kjeltringer.

Hun er farlig god i nærkamp, både med og uten våpen. Og med sin skuddsikre vest på, er hun ikke redd for å stoppe ei kule.

The Flash

The Flash. (Foto: DC Comics).

Alter ego: Jason Peter «Jay» Garrick, Barry Allen, Wally West, Bart Allen
Skaper: Gardner Fox og Harry Lampert
Første opptreden: Flash Comics #1, 1940
Født: ?
Forlag: DC Comics

Fire forskjellige karer har opp gjennom historien hatt tittelen The Flash. The Flash er ikke bare verdens raskeste mann, han har også overmenneskelige reaksjonsevner og er i stand til å bryte visse fysiske lover.

Når The Flash løper om kapp med Supermann, blir det gjerne uavgjort, og han slo faktisk stålmannen i et kappløp i Adventures of Superman #463. Ikke verst!

Hulken

Hulken. (Foto: Marvel).

Alter ego: Robert Bruce Banner
Skaper: Stan Lee, Jack Kirby
Første opptreden: Incredible Hulk #1, 1962
Født: ?
Forlag: Marvel Comics

RaaaaaAAAAAGE! Det er når Bruce Banner er sint vi liker ham best. Etter et lite uhell med en bombe av gammastråling, forvandles Banner til Hulken hver gang adrenalinet slår inn.

Når Banner blir til Hulken er han ikke så veldig smart. Se for deg en supersterk, gigantisk, grønn treåring, som klikker villmann når han ikke får det som han vil. Kjempegøy!

The Doctor

Doctor Who. (Foto: BBC).

Alter ego: The Doctor
Skaper: Sydney Newman, Donald Wilson og C. E. Webber.
Første opptreden: Doctor Who, S01 E01, 1963
Født: ?
Forlag: BBC

Doctor Who har i mange år vært en viktig del av britisk popkultur. Det er ikke så rart, for når du kan reise i tid, rom og dimensjoner, og i tillegg har en supersonisk skrutrekker, så sier det seg selv at du er rimelig kul.

Med den gigantiske tidsmaskinen TARDIS farter The Doctor rundt i universet og bruker sin omfattende kunnskap innen vitenskap, teknologi og historie til å avverge forskjellige kriser.

Sinnataggen mot den tidsreisende

Hvem tror du vinner duellen? Hulken sanker nok noen ekstra stemmer etter hans fantastiske opptreden i The Avengers, som går på kino for tiden. Actionscener har sjeldent sett så rå ut som da Hulken viste Loke hvor skapet skulle stå.

Det kan nok også hende at The Doctor danker ut de andre motstanderne. Doctor Who-serien har en svært hengiven fanskare som nok vil mobilisere styrkene for å få sin tidsreisende helt til finalen.

Uansett hvem som er din favoritt, så må du stemme for å få din superhelt videre!