The Avengers (Foto: The Walt Disney Company Nordic).
'The Avengers' brukte knappe fire uker på å tjene 500 millioner dollar på det amerikanske kinomarkedet. (Foto: The Walt Disney Company Nordic).

Denne helga tok Men in Black 3 over førsteplassen på de amerikanske kinolistene. Men i USA har folk de siste ukene gått mann (og kvinne) av huse for å se Marvel-superheltene slåss i en stor floke på lerretet.

The Avengers er den raskeste filmen i historien til å selge billetter for 500 millioner dollar (omkring 3 milliarder norske kroner), og kun den fjerde til å bryte den spesielle grensa på en halv milliard dollar på det amerikanske filmmarkedet.

ANMELDELSE: The Avengers – litt av et superheltsirkus

Tidligere er det kun Avatar, The Dark Knight og Titanic som har klart tilsvarende. Etter kun 23 dager på kino (9 raskere enn Avatar) ble grensa sprengt.

Men in Black 3 skuffer

Will Smiths nye sci fi-eventyr fikk terningkast 5 av Filmpolitiet (se anmeldelsen her), og toppet helgas kinobesøk både i Norge og USA.

Ifølge bransjebladet Film & Kino valgte 30 000 nordmenn å se Men in Black 3, mens filmen hentet inn 70 millioner dollar på det amerikanske markedet.

Det er lavere enn ventet, spesielt med tanke på filmens enorme budsjett. The Walt Disney Company har nok ikke glemt superfiaskoen John Carter friskt i minne, filmen har påført selskapet et tap på opp mot 200 millioner dollar.

LES: Kan bli tidenes filmflopp

Siden superhelter står for to av filmene som har nått 500 millioner dollar, og James Cameron for de to andre. Hva om sistnevnte lager en superheltfilm? Legg inn dine meninger i kommentarfeltet.