Erling Løken Andersen - messesjef Spillexpo 2012. (Foto: Spillexpo.no)
Erling Løken Andersen - messesjef Spillexpo 2012. (Foto: Spillexpo.no)

Store internasjonale spillmesser har vært arrangert i langt over 20 år og i 2012 er det på tide med en publikumsmesse i Norge mener arrangørene bak nysatsingen Spillexpo.

Over tre dager i starten november håper messesjef Erling Løken Andersen å samle over 10 000 spillinteresserte i Norges Varemesse på Lillestrøm.

– Norge trenger en spillmesse for å samle en stadig større spillbransje. Vi har manglet et samlende, bredt arrangement hvor “alle” kan få plass, forteller han.

Gamex-messen i Stockholm har klart å samle over 25 000 besøkende, og arrangeres i år igjen på samme tid som Spillexpo. Andersen er ikke bekymret for at tidspunktet for messene kolliderer i særlig stor grad.

LES: Klodens viktigste spillpris

– Det hersker nok absolutt en vennlig konkurranse mellom messene om å fremstå som mest relevant og publikumsvennlig, Gamex er både en inspirator og en konkurrent, fortsetter messesjefen som understreker at han ønsker norsk spillbransje særskilt velkommen.

– Norsk spillbransje er viktig

De siste årene har ikke bare den internasjonale spillbransjen opplevd en eksplosiv vekst, også blant norske spillutviklere hersker det gründerstemning om dagen.

– Vi ønsker å være et samlende organ for det norske spillmiljøet – og det klarer vi ikke om ikke bransjen selv støtter opp, sier Andersen.

– Men noe av det viktigste for mangfoldet på messen blir å sikre at også de mindre spillutviklerne i Norge ser nytten i å møte og presentere seg.

LES: – Verden var ikke klar for Milo | Tidligere Microsoft-sjef snakker ut

Arrangørene ser også til Europas største spillmesse som arrangeres i august hvert år. GamesCom er et eksempel på en messe som treffer skjæringspunktet mellom en ren publikumsmesse og et bransjetreff, forteller Andersen.

– Besøkende vil både kunne spille de nyeste spillene, overvære foredrag av kjente spillpersonligheter, delta i paneldebatter og utforske de ulike standene til de største spillutviklerne og -distributørene.

– Hva slags ambisjoner har dere med tanke på spill, gjester og utviklere?

– Når det gjelder helt spesifikt hvem som kommer, så er vi fortsatt i startfasen med å spikre disse – men vi er selvfølgelig i diskusjoner med de store spillselskapene, avslutter Andersen.

Trenger Norge en publikumsmesse for spill? Legg inn dine synspunkter i kommentarfeltet.

Spillexpo arrangeres 2.–4. november i år–les mer om arrangementet på Spillexpo.no.