PÅ KINO 3. MAI 2024: Denne filmen vil kanskje ikke passe for alle. «Boy Kills World» preges nemlig av betydelige mengder av hyperstilisert tegneserievold, men også denne sjangeren hører selvsagt hjemme på kino.

Svenske Bill Skarsgård (Pennywise i «IT»-filmene) fungerer godt i en fysisk krevende hovedrolle, der også komisk timing er en avgjørende forutsetning.

ANMELDELSE: «Immaculate» inneholder noen fæle sjokkelementer

Det butter kanskje imot på troverdighetsskalaen, men filmen har flere velplasserte glimt av morbid humor, samtidig som den tyske regissøren Moritz Mohr fyller over halvparten av handlinga med halsbrekkende stunts og beinbrekkende slåssing.

AUTORITÆR: Hilda Van Der Koy (Famke Janssen) styrer byen med hard hånd (og pistol) i «Boy Kills World». Foto: Another World Entertainment

Han tilfører filmen den samme frenetiske energien som en av filmens produsenter, Sam Raimi, hadde som kjennetegn i noen av sine tidlige filmer, som «Evil Dead» og «Darkman».

«Boy Kills World» er kanskje det stikk motsatte av subtil og nyansert, men det er unektelig morsomt å være med på dette spinnville actionsirkuset i B-klassen.

Vil ta hevn

Handlinga er lagt til en fantasiby der den autoritære Van Der Koy-familien holder innbyggerne i sjakk med «Vrakingen», offentlige henrettelser av uønskede elementer.

ANMELDELSE: «Challengers» er en sexy film med mange baller i lufta

Døv-stumme Boy (Bill Skarsgård) vil ta hevn etter at herskeren Hilda Van Der Koy (Famke Janssen) drepte moren og søsteren hans da han var guttunge.

Han har i mellomtiden blitt trent opp i skogen i all hemmelighet av en shaman (Yayan Ruhian) til å bli en farlig morder, og nå er tiden inne for å utrydde Hilda og hennes voksne arvinger.

Boy må kjempe seg gjennom både sønnen Glen (Sharlto Copley), datteren Melanie (Michelle Dockery), svigersønnen Gideon (Brett Gelman) og deres leiemorder June27 (Jessica Rothe) på veien mot Hilda.

Han får hjelp av Bennie (Isaiah Mustafa) og Basho (Andrew Koji), samtidig som spøkelset av søsteren Mina (Quinn Copeland) kommer med råd av varierende verdi.

ANMELDELSE: Vanskelig å ikke la seg more av «The Fall Guy»

Og selv om Boy er døvstum, kommenterer han alt som skjer med en klisjé-kul dataspill-stemme (H. Jon Benjamin).

Kamplysten koreografi

«Boy Kills World» signaliserer kjapt at den tar skarp avstand fra realismen, men sikter seg heller inn mot den voldsomme og fantasifulle tonen i tegneseriebaserte actionfilmer som for eksempel «Atomic Blonde», «Blade», «The Crow», «Deadpool», «Kick-Ass» og «The Punisher».

Selv har filmen sitt utspring i en kortfilm med samme navn, som Moritz Mohr også regisserte, og han lykkes med å utvide den til en 111-minutters actionfest som aldri mister målet i siktet.

LEIEMORDER: June27 (Jessica Rothe) utgjør en trussel for Boy (Bill Skarsgård) i «Boy Kills World». Foto: Another World Entertainment

«Boy Kills World» er en lystbetont B-film som gjør mye utav noen sentrale innspillingssteder, der mye av budsjettet åpenbart er brukt.

Den nyter godt av kamplysten koreografi, kapabelt kameraarbeid og digital blodsprut som ser tilstrekkelig falsk ut til at man aldri glemmer filmens tegneseriebaserte inspirasjonskilder.

ANMELDELSE: «Baby Reindeer» smeller i mellomgulvet

Det skal bli interessant å se kontrasten mellom Skarsgårds hevnerfigur i denne filmen og rollen som Eric Draven i nyinnspillingen av «The Crow», som kommer til høsten. Den tror jeg er stor.

Om FILMEN

Boy Kills World
  • Boy Kills World
  • Slippdato: 03.05.2024
  • Regi: Moritz Mohr
  • Utgiver: Another World Entertainment
  • Originaltittel: Boy Kills World
  • Aldersgrense: 15
  • Sjanger: Action, Komedie