I disse dager kårer Filmpolitiet intet mindre enn verdens beste superhelt! Stem på din favoritt her!

Derfor vil vi gjerne vie litt plass til den andre siden av skalaen, nemlig til skurkene som bruker sine krefter og egenskaper til ødeleggelse og egen vinning.

I mange tegneserier og filmer er det ofte den store skurken som er den tøffeste figuren. Det er ingen tvil om at Magneto er råere enn Professor X og at General Zod er en god del tøffere en Supermann.

Det er ikke noe lettere å kåre den beste superskurken enn den beste superhelten – Filmpolitiets redaksjon diskuterte mye før vi kom frem til den endelige lista du ser under.

Noen av boblerne som ikke kom med er Dark Phoenix, Two-Face, Ming the Merciless, Green Goblin og Loki.

Er du fullstendig uenig i vår vurdering? Legg igjen din egen toppliste i kommentarfeltet!

[toppliste tall=»5″ tittel=»Bane»]

Marte: «The man who broke the bat» er den tøffeste skurken i Gotham, foruten om The Joker.

På grunn av supersteroidene han tar er han overmenneskelig sterk, men han er også lynende intelligent. Han har fotografisk minne, snakker minst seks språk og har stor kunnskap innen flere vitenskapelige felt.

Kjent for å ha knekt ryggen til Batman, som en pinne over kneet sitt.

Kombinasjonen av overmenneskelig styrke og intelligens gjør Bane til en av Batmans mektigste fiender.

Han er en av de få som har klart å finne ut hvem Batman virkelig er, og er kjent for å ha knekt ryggen til Batman som en pinne over kneet sitt.

Bane har ikke blitt portrettert i en spillefilm siden Batman & Robin fra 1997. Han ble da spilt av Jeep Swenson, og fremsto som en stor og dum bølle som ikke kunne snakke skikkelig.

Det skal bli fantastisk å se Bane i all sin prakt, når Tom Hardy inntar rollen som superskurken i The Dark Knight Rises, som kommer på kino 20. juli i år.

De som har sett Hardy i Bronson og Warrior, vil nok alle være enige om at han passer perfekt til rollen – jeg gleder meg!

Anmeldelse: Warrior – En av årets beste filmer!

Se traileren for The Dark Knight Rises her:

[toppliste tall=»4″ tittel=»Shredder»]

Rune: En av mine kjæreste eiendeler er et Turtles-brettspill jeg fikk fra bestefar da jeg var åtte år gammel. Frem til da hadde jeg vært helt uvitende om at verdens tøffeste skilpadder eksisterte, og ikke minst at de var MUTERTE!

Hvilken superskurk er det Donatello, Michelangelo, Leonardo og Rafael må slåss mot? Jo, en ond samuraininja.

I tegnefilmversjonen fra 1987 – den som er mest kjent her i vesten – er Shredder en litt klumsete antagonist. I de originale tegneseriene er han, som lederen for «Foot Clan»-gjengen, en lynintelligent og brutal superskurk.

I tillegg til et ekstremt intellekt, er Shredder en mester i kampsport, og gjør sammen med Krang enhver episode fra Teenage Mutant Ninja Turtles-serien til en høydare.

ANMELDELSE: Teenage Mutant Ninja  Turtles – animert storskuff

(lista fortsetter under videoen)

[toppliste tall=»3″ tittel=»Lex Luthor»]

Birger: Hvorfor er Lex Luthor en av tidenes kuleste superskurker? Fordi han tør gå løs på selveste Supermann!

Det kuleste med Lex Luthor er hans blanke isse.

INGEN med vettet i behold burde gjøre det. Supermann er jo … super!

Ok, så er det mulig å kue ham med litt kryptonitt, men jeg anser det som en høyst usikker løsning.

Bare det faktum at Lex Luthor tør satse som superskurk med Clark Kents alter ego som motstander, er nok til at han fortjener en plass høyt oppe på denne lista.

Det kuleste med Lex Luthor er likevel hans blanke isse, en inspirasjonskilde til hårløse menn i flere tiår! Enten det er Gene Hackman, Kevin Spacey eller andre som spiller ham.

Sist vi møtte Lex Luthor i en spillefilm var i Superman Returns fra 2006.

Se traileren for filmen her!

[toppliste tall=»2″ tittel=»The Joker»]

Marte: Batmans erkefiende, The Joker, har alltid vært en av mine favorittskurker. At han tilsynelatende ikke har noe annet motiv med skurkestrekene sine enn å skape et helvetes kaos, gjør ham til en fascinerende slemming. Han er fullstendig splitter pine gal, og det er kjempegøy!

Les også: Topp 5 – Gærninger på film!

Da Heath Ledger portretterte klovnetrynet i The Dark Knight i 2008, ble The Joker løftet opp til et helt nytt nivå.

How ’bout a magic trick? I’m gonna make this pencil disappear.

Heath Ledger er fantastisk og sykt skummel i The Dark Knight. Det er umulig å glemme scenen der the Joker setter standarden for hvor uberegnelig og gal en superskurk kan være.

Han valser inn på et møte med Gothams største skurker, balanserer en blyant på bordet og forteller at han skal få den til å forsvinne.

– How ’bout a magic trick? I’m gonna make this pencil disappear.

Jeg glemmer aldri da jeg satt i kinosalen og så denne scenen for første gang. The Joker tar tak i bakhodet på fyren ved siden av seg og smeller hodet hans ned i blyanten så den forsvinner.

– Tada! It’s gone!

Hele kinosalen brøt ut i et gisp av sjokk og ærefrykt. På det lille øyeblikket ble Heath Ledgers Joker en av de mest legendariske superskurkene som noensinne har vært vist på film.

Anmeldelse: The Dark Knight – Deilig, mørk og psykopatisk.

Se en av Jokers scener fra filmen her:

[toppliste tall=»1″ tittel=»Magneto»]

Rune: En god superskurk må også ha en myk side. Noe som viser at også de har følelser. På den måten kan vi i publikum oppleve et emosjonelt bånd til figuren vi skal hate.

Den bitre kampen mellom mutantene i X-Men-universet er også en kamp mellom tidligere venner.

Magnetos egentlige navn er Max Eisenhardt, født på slutten at 1920-tallet. Etter å ha opplevd grusomme hendelser under andre verdenskrig flytter han til Ukraina og slår seg ned med sin kone.

ANMELDELSE: X-Men: First Class – storslagen action

Freden blir kortvarig etter at han opplever de første tegnene til hans gryende superkrefter. Evnen til å påvirke metaller ved hjelp av magnetisme gir ham hans kallenavn, Magneto.

Da en sint landsbybefolkning forsøker å stanse ham fra å redde barnet sitt fra et brennende hus mister han kontrollen. Store deler av byen blir lagt øde.

Han flykter til Israel under en ny identitet, Erik Lensherr, og møter Charles Xavier – de blir gode venner, og etter hvert bitre fiender.

Magneto er en av de mest hensynsløse superskurkene og kjemper for menneskehetens underkastelse, men han er også en kompleks figur – det gjør ham til vinneren av ukas toppliste.

Enig eller uenig? Legg inn dine superskurkfavoritter i kommentarfeltet under videoen, og stem for ALL DEL frem din favorittsuperhelt i vår store kåring HER.

Ja, er du fullstendig uenig nå? Kommentér og diskuter i kommentarfeltet!