Filmpolitiet kårer verdens beste superhelt! Nå er det klart at Superman og Professor X er superheltene som gikk videre fra duellene i gruppe E. I gruppespill F utkjempes kampene fortsatt, og nå er det på tide å kjøre i gang duellene i gruppe G.

Denne gangen er det Leonardo, Thor, Rorschach og Buffy som skal i ilden, og du bestemmer hvem som kommer videre i Filmpolitiets superheltcup!


Vi begynte med 102 superhelter. Basert på stemmene til Filmpolitiets lesere har vi så seedet deltagerne og trukket ut grupper på fire superhelter.

Hver mandag og fredag i ukene fremover legger vi ut en gruppe der du kan stemme frem dine favoritter. Fra hver gruppe går to superhelter videre til finalespillet.

Leonardo

Leonardo. (Foto: Mirage).

Alter ego: Leo
Skaper: Kevin Eastman, Peter Laird
Første opptreden: Teenage Mutant Ninja Turtles #1, 1984
Født: Usikkert, han er evig tenåring!
Forlag: Mirage

Den eldste broren i flokken er oppkalt etter geniet Leonardo da Vinci. Leonardo er intelligent og heltemodig, og er den naturlige lederen i Turtles-gjengen.

Leonardo er en dyktig kampsportutøver. Han er den av brødrene som er flinkest til å slåss, og er farlig god med sine to katana-sverd.

Thor

Thor. (Foto: Marvel Comics).

Alter ego: Thor Odinson
Skaper: Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby
Første opptreden: Journey into Mystery #83, 1962
Født: I en hule i Norge
Forlag: Marvel Comics

Tordenguden med de heftige bicepsene! Det er ikke akkurat alle superhelter som er like sterke som Thor. Basert på den norrøne guden med samme navn, er han vel den eneste superhelten du kan heie på om du håper på hjemmeseier.

Med sin mektige hammer Mjølner kontrollerer Thor lynet, og når han kaster monsterhammeren mot fienden, flyr den alltid tilbake til hånden hans på magisk vis.

Rorschach

Rorschach. (Foto: DC Comics).

Alter ego: Walter Joseph Kovacs
Skaper: Alan Moore, Dave Gibbons, Steve Ditko
Første opptreden: Watchmen #1, 1986
Født: Ca 1941
Forlag: DC Comics

Som de fleste andre figurene i Watchmen har ikke Rorschach noen superkrefter, men han ekstremt ressurssterk og oppfinnsom i de fleste situasjoner.

Han er ikke helt stabil mentalt sett, og er en ganske uhyggelig figur, men Rorschach er en briljant taktiker og er en god turner og bokser.

Buffy

Buffy. (Foto: Dark Horse Comics).

Alter ego: Buffy Anne Summers
Skaper: Joss Whedon
Første opptreden: Buffy the Vampire Slayer, 1992
Født: 1981
Utgiver: 20th Century Fox, The WB, Dark Horse Comics

Da Buffy fylte femten år ble det slutt på hverdagen som en vanlig cheerleader på high school. Da fikk hun nemlig vite at hun var en utvalgte Vampyrjeger, med styrken og evnene til å kjempe mot vampyrer, demoner og andre mørke krefter.

Buffy er den av Vampyrjegerne som har overlevd lengst, og hun har gjenoppstått fra de døde, ikke bare én, men to ganger.

Hvem slår ut hvem?

Her er det mange sterke kandidater! Buffy hadde stor innflytelse på popkulturen mot slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet, og kan fort dra med seg en mengde stemmer fra gamle fans.

Rorschach sanker nok stemmer rett og slett fordi han er en rå figur, mens Thor sikkert får med seg noen ekstra stemmer på grunn av The Avengers, som går på kino. Også blir det spennende å se nostalgien står sterkt nok til at Leonardo får forsvare Turtles sin ære i finalespillet.

Uansett hvem som er din favoritt, så må du stemme for å få din superhelt videre!