Flukt (Foto: Fantefilm Fiksjon AS / Nordisk Film Distribusjon AS).
Flukt. (Foto: Fantefilm Fiksjon AS / Nordisk Film Distribusjon AS).

I den nye norske filmen Flukt spiller Ingrid Bolsø Berdal den hensynsløse landeveisplyndreren Dagmar, under Svartedaudens dager på 1300-tallet i Norge.

Med Hollywood-filmen Chernobyl Diaries, TV-serien Kodenavn Hunter og Fritt Vilt-filmene på CV-en, er Bolsø Berdal er i ferd med å bli Norges første kvinnelige actionstjerne.

I Flukt er hun ram med armbrøsten – Filmbonanzas Vegard Larsen utfordrer derfor Bolsø Berdal til bueskytterkonkurranse i denne ukas sending av Filmbonanza.

Hvem vinner til slutt? Se klippet i toppen av artikkelen!

Anmeldelse: Flukt – En kjapp spenningshistorie.

Øvde på sauer i skogen

Vegard Larsen skylder på for stor jakke og dårlig bue når Bolsø Berdal skyter bedre på blinken.

– Det er ikke alltid at jeg har så lusne konkurrenter, da virker jo jeg bedre, flirer hun.

Hun har nok en stor fordel over Larsen, for Bolsø Berdal øvde mye på å sikte før innspillingen av Flukt.

– Det å få sånne tekniske oppgaver er kjempeartig. Jeg er veldig glad i å øve meg, og til Flukt så sprang jeg jo oppe i skogen i full mundur med armbrøst og sneik meg rundt og lata som om jeg skulle skyte sauer, forteller hun.

Det er mulig det ligger naturlig for Bolsø Berdal at hun velger de filmene hun gjør. Hun har nemlig aldri vært noen fisefin pike som likte å sitte i ro.

– Jeg er vokst opp med å klatre i trær og ramle og slå meg. Jeg liker jo å fiske, det er det beste jeg gjør, og å få brukt kroppen, det liker jeg veldig godt.

Les også: Topp 5: Overlevelsesfilmer!

Ingrid Bolsø Berdal sikter seg inn i Flukt. (Foto: Fantefilm Fiksjon AS / Nordisk Film Distribusjon AS).

Måtte oppsøke psykiater

Ingrid Bolsø Berdals rollefigur i Flukt, Dagmar, er en brutal kvinne som dreper og stjeler for å overleve.

Det var derfor ikke bare fysisk utfordrende å spille henne. Bolsø Berdal synes også det var vanskelig å forstå Dagmar som person, og måtte oppsøke en psykiater for å komme innpå dette kvinnemennesket.

– Det er noe med å forstå det mennesket man skal spille. Her fikk jeg forelagt en kvinne som dreper barn, og som er leder for en gjeng svære menn midt på 1300-tallet, men som er veldig beskyttende overfor sitt eget barn. Det var så mye brutalitet og jeg forstod ikke psykologien i det, sier Bolsø Berdal.

– Jeg tok med historien til en psykiater og fortalte at jeg skulle spille en dame som dreper barn og dreper for fote, og har opplevd det og det i fortiden sin, forteller hun.

– Da fikk jeg en slags diagnose å forholde meg til. Narsissistisk personlighetsforstyrrelse med dyssosiale trekk, tror jeg det var vi endte opp med.

Se hele innslaget med Ingrid Bolsø Berdal i Filmbonanza, torsdag klokken 21.30 på NRK2!