Robopocalypse er Spielbergs neste store prosjekt. (Foto: DreamWorks).

Da jeg hørte om filmen Robopocalypse for første gang, trodde jeg navnet var en spøk eller en parodi på Robocop, fordi jeg trodde den het ROBOCOPalypse.

Robopocalypse er imidlertid navnet på Steven Spielbergs neste store prosjekt. En science fiction-film om kampen for menneskehetens overlevelse, som utspiller seg i kjølvannet av et robotopprør.

Romanen adapteres for film av manusforfatteren Drew Goddard, som sto for manuset på sci-fi-filmen Cloverfield og skal nå kinolerretet 25. april 2014.

Anmeldelse: Cloverfield – et hesblesende mareritt med ekstrem høy intensitet!

Fra Batman til roboter

Nå melder DreamWorks Studios at de er i forhandlinger med Anne Hathaway om en rolle i filmen. Med The Dark Knight Rises viste Hathaway for alvor at hun kan spille i mer enn sukkersøte jentefilmer.

Nå skal hun kanskje slåss mot roboter i filmen, som er basert på Daniel H. Wilsons roman med samme navn, og som forteller en historie om en nær fremtid der all teknologien som styrer verden vil vende seg mot oss.

Det er greit å presisere at Hathaway kun er i tidlige samtaler med DreamWorks og det er ikke sikkert at hun sier ja til å være med, men hvem vil vel ikke spille robotdrepende actionbabe i en Spielberg-film?

Ben Whishaw. (Foto: Evan Agostini/NTB SCANPIX).

Kan spille med «Q» og «Thor»

Hvis Hathaway sier ja vil hun muligens spille mot Chris Hemsworth (Thor, Snow White and the Huntsman) og Ben Wishaw (I’m Not There og Perfume: The Story of a Murderer).

Chris Hemsworth har vært på blokka for DreamWorks en stund og på tirsdag meldte Variety at Wishaw er på toppen av DreamWorks liste for rollen som hackeren Lurker i filmen.

Wishaw blir snart å se som den nye Q i James Bond-filmen Skyfall som har premiere 26. oktober og i science fiction-filmen Cloud Atlas, som kommer på kino 26. desember.

Les også: To Bond-filmer til for Daniel Craig.

Anne Hathaway blir også å se på lerretet innen året er omme. Hun synger nemlig for livet i den nye innspillingen av Les Misérables, sammen med blant andre Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Helena Bonham Carter og Russel Crowe. Den storslagne musikalen
kommer på kino 21. desember.

Er Anne Hathaway en bra actionbabe? Si din mening i kommentarfeltet!


Men først et lite apropos på tampen – gjør deg selv en tjeneste og bli med bak kulissene til Les Misérables i denne videoen om innspillingen: