Regissør av Trolljegeren, André Øvredal. (Foto: Scanpix/SF Norge)
Regissør André Øvredal har fått mye oppmerksomhet i utlandet etter trollfilmen. (Foto: Scanpix/SF Norge)

Trolljegeren ble en dundrende suksess i Norge da den kom i 2010, og har også gjort det stort på det internasjonale markedet. Regissør Andre Øvredal har i ettertid blitt knyttet til flere større Hollywood-produsenter, blant annet Chris Columbus.

Under en tegneseriemesse i New York ble det klart at en av prosjektene vil være å skape om den ukjente apokalyptiske monstertegneserien Enormous.

LES: Samarbeider med Hollywood-legende

Truet av utryddelse … og megamonstre

Fortellingen tar utgangspunkt i et barn, ei jente. Menneskeheten er på vikende front i evolusjonen, en døende rase, og verdenen rundt har utviklet seg til et skremmende sted. Vi er rett og slett på bunnen av næringskjeden.

De enorme (the Enormous) har herjet planeten, og i kjølvannet av ødeleggelsene har kampen mot utryddelse begynt.

På serien egen nettside skriver skaperen Daniel Cheggour at tegneserien er for folk som liker filmer som sørkoreanske The Host, Monsters, Cloverfield og ja, Avatar. I tillegg til Trolljegeren da selv sagt.

Øvredal har vist at han er dyktig til å blande store monstre inn i en troverdig norsk natur, tar han med dette inn i arbeidet med Enormous lover det godt for resultatet.

ANMELDELSE: Trolljegeren – denne filmen sitter på toppen av Galdhøpiggen!

Ifølge nettstedet The Hollywood Reporter planlegger Øvredal å lage både film, tv-serie og en nettserie av tegneserien, for å vise flere perspektiver av kampen for å overleve.

På produsentsida har Øvredal med seg Adrian Askarieh, som for tiden jobber med en filmatisering av Deux Ex-spillene.

Hva tror du om Enormous-prosjektet til Øvredal? Legg inn din mening i kommentarfeltet som du finner under konseptetkunsten til tegneserien.

Det er ikke kjent når dette eventuelt vil komme på skjermen, tegneserien «Enormous» planlegges utgitt i atten bind fra 2013.

Enormous - konseptkunst. (Foto: theenormouscomic.com)
Enormous - konseptkunst. (Foto: theenormouscomic.com)