I november ble J.J Abrams spurt om han var interessert i å ha regi på den nye Star Wars-satsingen. Mange følte at Abrams var den rette mannen, spesielt etter hans arbeid med Star Trek i 2009. Spørsmålet ble raskt besvart med et klar «nei». Abrams ville kun forholde seg til det originale materialet.

«’Star Wars’ var den første filmen som tok meg med storm» – J.J. Abrams

Funcom-logo

 • Kathleen Kennedy
 • Født: 5. Juni 1953 (59 år gammel)
 • Toppsjef i Lucasfilms
 • Har produsert blant annet Back to the future (1985), Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), Lincoln (2012), Jurassic Park 1,2,3 (1993 – 2001)
 • Kathleen Kennedy, som i juli i fjor ble satt på toppen av Lucasfilms, var ikke bekymret for situasjonen. Hun ringte Beth Swofford, som er Abrams agent. Hun fikk høre at Abrams var alt for opptatt med Star Trek, sitt samarbeid med Paramount, og uttallige tv-prosjekter til å ta jobben. Til tross for dette, ble Abrams enig med Kennedy om et møte som fant sted 14. desember.

  Jobben med å overbevise

  På møtet i Abrams Bad Robot Offices, i Santa Monica, jobbet Kennedy hardt for å overbevise Abrams. Hun la blant annet frem at Oscar-vinner Michael Arndt (Little miss sunshine, Toy Story 3) har takket ja til å skrive manus, og Lawrence Kasdan, som skrev de originale Star Wars-titlene The Empire Strikes Back, og Return of the Jedi er involvert.

  J.J Abrams. Foto: Scanpix/Jeason Kempin. AFP Photos
  J.J Abrams. Foto: Scanpix/Jeason Kempin. AFP Photos

  Les også: Abrams får jobben som
  Star Wars-regissør

  Etter møtet kunne Abrams fortelle THR, at han opplevde Kenendy som utrolig overbevisende. Selv om han tidligere hadde gjort franchiser som allerede har eksistert, klarte Kennedy å friste han veldig mye med sine ideer og planer.

  19. desember arrangerte de et nytt møte. Denne gangen var også skribentene med. Der kom det frem at Abrams hadde sine bekymringer om å forlate kone og barn, da filmen ikke skulle spilles inn i Los Angeles, hvor han holder til.

  «Please do Star Wars.» – Kennedy til Abrams

  Kennedy måtte gjøre det hun kan best. Å få regissører på gli. Hun har visst om Abrams siden han var 14 år gammel, da han var med i en «Super 8 Moviemaking-konkurranse». Sammen begynte de å diskutere om hvor meningsfylt Star Wars-universet er. Hvor dyp og mytologisk George Lucas sin historie er, og hvor viktig det var å bære storheten inn i det nye kapittelet.

  2015-premiere kan ikke garanteres

  Etter en hel dag med forhandlinger, landet de endelig en avtale. Dette skjedde den 25. januar, men Abrams forteller fortsatt at han enda ikke er fullt tilknyttet til Star Wars-prosjektet. Kennedy sier at hun fortsatt er helt sikker på at det er Abrams som sitter i regissørstolen når kameraene begynner å rulle. Hun er derimot ikke like sikker på at den første filmen i den kommende trilogien kommer til å være klar før 2015.

  Les også: Plakattegnernes klassiske Star Wars-plakater.

  «Det vi prioriterer tiden på er få på plass historien.» – Kathleen Kennedy

  I fjor ble Star Wars-franchisen kjøpt opp av Disney for saftige 4,05 milliarder dollar. Bare de seks første filmene håvet inn 4,3 milliarder dollar, og har blitt et herredømme med både tv-serier som The Clone Wars, bøker, temapark-karuseller for å nevne noe.

  Tror du J.J Abrams kommer til å lykkes med Star Wars-filmene? Skriv din mening i kommentarfeltet!