Spoiler-advarsel: Hvis du ikke har sett noe av Game of Thrones, eller lest bøkene – stopp her.

I dag, 1. februar, er det to måneder til vi kan fordype oss i en ny sesong full av intriger, krig og drama i Game of Thrones. Den tredje sesongen har norgespremiere på C More og i HBO Nordic 1. april.

HBO har nå sluppet en ny produksjonsfilm fra innspillingen i Island og her blir endelig Kristofer Hivju ordentlig introdusert for første gang. Vi har sett et lite glimt av Hivju i kostyme tidligere, men han ble aldri introdusert for seeren med navn.

Se også: Første klipp av Hivju i Game of Thrones.

I den nye videoen sier Hivju, som spiller Tormund Giantsbane, at Island er den perfekte plasseringen for «beyond the wall». Se klippet her!

Artikkelen fortsetter under videoen.

Møt «The King Beyond the Wall»

Game of Thrones er basert på George R. R. Martins fantasyserie A Song of Ice and Fire. I bøkene er Tormund Giantsbane kjent blant skrælingene (den norske oversettelsen av wildlings) for sine krigerske evner. Han er en svær, hardtslående kar med langt hvitt skjegg. Kristofer Hivju har fått beholde det røde skjegget sitt i serien, men han måtte legge seg ut betraktelig for rollen.

Spoiler-advarsel: Hvis du ikke har sett sesong 2, eller lest bøkene – stopp her!

I slutten av sesong to så vi hvordan Jon Snow, spilt av Kit Harington, ble tatt til fange av skrælingene. I sesong tre blir Snow ført til lederen deres Mance Rayder, og der møter han Tormund Giantsbane for første gang.

Mance Rayder, som spilles av Ciarán Hinds (Road to Perdition, There Will Be Blood, Rome), var en gang medlem av The Night’s Watch, før han brøt sine løfter og deserterte sin stilling. Mance har stor innflytelse på skrælingene og kalles «The King beyond the Wall».

Se et bilde av Ciarán Hinds som Mance Rayder her! (Artikkelen fortsetter under bildet).

Ciaran Hinds som Mance Rayder i Game of Thrones  (Foto: Helen Sloan, HBO).
Ciaran Hinds som Mance Rayder i Game of Thrones (Foto: Helen Sloan, HBO).

Mange nye rollefigurer

George R. R. Martin er kjent for å ikke ha noen skrupler når det kommer til å ta livet av rollefigurene sine, noe sjokkerte TV-seere fikk erfare da Eddard Stark ble halshugget i første sesong av Game of Thrones. I andre sesong fortsatte serien å male TV-skjermen rød med en hel rekke dødsfall.

Anmeldelse: Game of Thrones S02 – Maktkrigen fortsetter.

Det er imidlertid ingen fare for at vi skal gå tom for rollefigurer. For hver som dør, kommer det et par nye til, og det gjelder å holde tunga rett i munnen for å holde styr på hvem som kriger mot hvem og hvilke fraksjoner som er lojale mot hverandre.

Her er en liten innføring i noen av de nye rollefigurene du får møte i sesong 3!

Lady Olenna Redwyne:

Diana Rigg som Lady Olenna Redwyne i Game of Thrones. (Foto: Helen Sloan, HBO).
Diana Rigg som Lady Olenna Redwyne i Game of Thrones. (Foto: Helen Sloan, HBO).

Lady Olenna Redwyne aka «The Queen of Thorns» er en listig gammel dame. Hun er bestemoren til Loras, Kong Renleys tidligere elsker, og Margaery Tyrell som forlovet seg med Joffrey, den sadistiske drittungen av en konge, i sesong to.

I bøkene er Lady Olenna svært lojal overfor sin familie, og hun skyr ingen midler for å hjelpe barnebarna sine. Hun har en skarp tunge og sier alltid det hun mener.

Det er den gamle Bond-piken Diana Rigg som spiller Lady Olenna. Rigg spilte Tracy som Bond gifter seg med i James Bond i hemmelig tjeneste fra 1969.

Les og hør: Topp 5: James Bond-låter!

Ser Brynden Tully:

Clive Russell som Brynden "The Blackfish" Tully. (Foto: Helen Sloan, HBO).
Clive Russell som Brynden «The Blackfish» Tully. (Foto: Helen Sloan, HBO).

Ser Brynden «The Blackfish» Tully er onkelen til Lady Catelyn Stark, moren til Robb Stark. Han er en erfaren kriger, og er en pliktoppfyllende mann med en sterk rettferdighetssans med tette bånd til familien sin.

I sesong tre av Game of Thrones vil du få se ham som et viktig medlem av Robbs krigsråd. Ser Brynden spilles av Clive Russel, kjent som Captain Tanner i Sherlock Holmes.

Anmeldelse: Sherlock Holmes – Moro så lenge den varer.

Meera Reed:

Ellie Kendrick som Meera Reed.  (Foto: Helen Sloan, HBO).
Ellie Kendrick som Meera Reed. (Foto: Helen Sloan, HBO).

Meera Reed er datteren av Lord Howland Reed, en gammel venn av Eddard Stark. Meera er en livlig jente. Hun kan slåss og fiske med spyd og hun er en strålende jeger. I tredje sesong av Game of Thrones slår hun og broren Jojen følge med Bran Stark når de flykter nordover.

Ellie Kendrick er den relativt ferske skuespilleren som spiller Meera. Hun har blant annet spilt Anne Frank i miniserien The Diary of Anne Frank fra 2009, og hun var også med i dramafilmen An Education samme år.

Jojen Reed:

Thomas Brodie Sangster som Jojen Reed. (Foto: Helen Sloan, HBO).
Thomas Brodie-Sangster som Jojen Reed. (Foto: Helen Sloan, HBO).

I motsetning til Meera er Jojen mer mutt og alvorlig. Han har en moden personlighet som får ham til å virke eldre enn det han er.

Hvis serien følger boka skikkelig kommer Jojen til å bety mye for hvordan Bran utvikler seg i tredje sesong av Game of Thrones.

Hvis du har sett Love Actually vil du helt sikkert dra kjensel på skuespilleren som spiller Jojen. Thomas Brodie Sangster spilte den lille gutten Sam i filmen. Brodie-Sangster har også stemmen til Ferb i tegneserien Phineas and Ferb.

Thoros of Myr:

Paul Kaye som Thoros of Myr.  (Foto: Helen Sloan, HBO).
Paul Kaye som Thoros of Myr. (Foto: Helen Sloan, HBO).

Her har vi en mann som følger den samme religionen som Melisandre, Stannis Baratheons røde prestinne. Thoros of Myr, er en rød prest av R’hllor, men er mer opptatt av damer, alkohol og slåssing enn å være gudfryktig. Han er en formidabel slåsskjempe som er kjent for sitt brennende sverd.

Thoros of Myr spilles av den britiske komikeren Paul Kaye, som nok er mest kjent som sitt alter ego Dennis Pennis som intervjuet kjendiser i BBCs The Sunday Show.

Edmure Tully:

HBO har dessverre ikke lagt ut bilder av alle de nye skuespillerne i serien i kostyme slik vi har sett over. Jeg skulle gjerne likt å ha sett Tobias Menzies (Casino Royale, Atonement, Finding Neverland) kledd opp som sin rollefigur Edmure Tully.

Edmure er den yngre broren til Lady Catelyn Stark. Han har rødlig hår og skjegg, og på grunn av dette var det mange som trodde at dette var rollefiguren Kristofer Hivju skulle spille da det ble kjent at han var videre i auditionrundene.

I tredje sesong av Game of Thrones får vi se at Edmure må ta på seg noen av forpliktelsene som Robb Stark, King of the North, brøt i sesong to.

Uten å avsløre for mye kan vi si at serieskaperne David Benioff og D. B. Weiss tidligere har uttalt at de har hatt én spesielt viktig målsetting med Game of Thrones. Og det var at de skulle nå et visst punkt i A Storm of Swords, den tredje boken i A Song of Ice and Fire. Dette punktet skal de visstnok nå i tredje sesong av Game of Thrones og Edmure Tully vil nok derfor spille en viktig rolle i denne sesongen.

I tillegg til Edmure Tully er det selvfølgelig enda flere nye rollefigurer i den tredje sesongen av Game of Thrones. På Comic-Con 2012 ble flere av de nye figurene og skuespillerne presentert.

Se presentasjonen her!

Hva synes du om Game of Thrones? Si din mening i kommentarfeltet, men husk å ikke spoile for de som ikke har sett alt, eller lest bøkene.