Skyfall-regissør Sam Mendes skal ikke ha regien på den neste James Bond-filmen, melder Empire. Skyfall ble den mest suksessfulle Bond-filmen noensinne, og har til nå tjent inn 5,8 milliarder kroner på verdensbasis.

Anmeldelse: James Bond: Skyfall

Sam Mendes og Sjokoladefabrikken

Mendes takker nei til filmen med tungt hjerte, men forklarer at han har andre forpliktelser han må fokusere på. Resultatene av Sam Mendes’ nyeste arbeid kan du nemlig se på en scene ikke så altfor langt fra deg, da han for tiden jobber med blant annet teateroppsetninger av Charlie og Sjokoladefabrikken og William Shakespeares King Lear i London. Dette betyr at produksjonsselskapet EON og resten av Broccoli-familien må på jakt etter en ny regissør.

– Det har vært en svært vanskelig å takke nei til Michael (G.Wilson, manusforfatter) og Barbaras (Broccoli, produsent) generøse tilbud om å regissere den neste Bond-filmen, sier Mendes til Empire.

Mendes utelukker likevel ikke et comeback til Bond-franchisen.

– Jeg føler meg veldig beæret som har fått lov til å være en del av «Bond-familien», og håper jeg kan jobbe med dem igjen én gang i fremtiden.

Les også: To Bond-filmer til for Daniel Craig

Kathryn Bigelow. (Foto: NRK)
Kathryn Bigelow. (Foto: NRK)

Hvem skal overta?

Sam Mendes gjorde braksuksess med American Beauty i 1999, og har senere regissert blant andre krigsfilmen Jarhead og filmadapsjonen av Richard Yates’ roman Revolutionary Road med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollene.

Men hvem skal nå gi oss mer Bond-glede fremover? Kanskje er det på tide å røske Goldeneye-og Casino Royale-regissør Martin Campell ut av tv-serie-produksjonen sin? Eller hva med mannen som fornyet agentfilm-sjangeren med den første Jason Bourne-filmen i 2002, Doug Liman?

James Cameron og Sam Worthington under innspillingen av Avatar. (Foto: 20th Century Fox)
James Cameron og Sam Worthington under innspillingen av Avatar. (Foto: 20th Century Fox)

En kjapp spørrerunde i Filmpolitiets lokaler avdekker at sjefsanmelder Birger Vestmo fantaserer om en Bond-film av Katheryn Bigelow, James Cameron eller John Woo, mens Andreas Opsviks våte Bond-drøm har Shane Black, skaperen av Dødelig Våpen og Kiss Kiss Bang Bang som regissør.

Les også: Adele lage ny Bond-låt

Hvem vil dere ha som neste James Bond-regissør?