Da Cumberbatch kom til Tokyo for å promotere «Star Trek»-filmen var tilhengerne mer opptatt av å hylle «Sherlock»-serien. (AP Photo/Shizuo Kambayashi)
Da Cumberbatch kom til Tokyo for å promotere «Star Trek»-filmen var tilhengerne mer opptatt av å hylle «Sherlock»-serien. (AP Photo/Shizuo Kambayashi)

Benedict Cumberbatch røpet under et kulturarrangement i London at han og Martin Freeman skal spille inn en fjerde sesong av den populære adapsjonen av Sherlock Holmes-bøkene.

Innspillingen av tredje sesong startet denne uken, men det har vært uklart om Cumberbatch og Freeman ville ha tid til å lage flere episoder etter denne runden.

– Vi har sagt ja til å gjøre to runder, men jeg kan komme i trøbbel for å si det.

ANMELDELSE: Sherlock S02 – terningkast 6!

Serien startet som en miniserie med kun tre episoder, hvor målet var å oppdatere de klassiske fortellingene om detektiven Sherlock Holmes til London anno 2010-tallet. Etter overveldende seertall på første episode i 2010 ønsket BBC umiddelbart å lage flere. Men selv om det kun er tre episoder i hver sesong, har det vist seg vanskelig å få spilt inn nye sesonger av serien.

Vanskelig timeplanskabal

Siden sesong to ble spilt inn har Freeman jobbet med den omfattende innspillingen av Hobbiten-filmene, mens Cumberbatch har blitt en stjerne i Hollywood. I løpet av 2013 er Sherlock Holmes-skuespilleren aktuell i hele fem filmer – blant annet som skurk i Star Trek Into Darkness og som dragen Smaug i Hobbiten: Smaugs ødemark.

Timeplanene er med andre ord stappfulle, og men Cumberbatch fortalte også at han er glad i serien og ønsker å fortsette forbi den nåværende kontrakten. Alt avhenger av om skuespillerne finner tid i sine planer, og at den kreative drivkraften bak nytolkningen av Arthur Conan Doyles berømte bøker, Steven Moffat, har tid.

– Alt jeg vet for øyeblikket er at jeg skal spille inne disse tre [episodene i sesong tre], og så tre episoder til.

LES: Dette veit me om tredje sesong av Sherlock

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.