Streamingstjenester som Netflix og HBO Nordic er i ferd med å forandre måten vi ser TV på. 1. februar 2013 kom den første serien serien som ble sluppet på en streamingtjeneste i en bolk, nemlig Netflix sitt politiske drama House of Cards.

Anmeldelse: House of Cards S01 – Sett lista for serieåret 2013!

Serien ble raskt den mest sette i Netflix, og har mottatt strålende kritikker over hele linja. Kate Mara, som spiller journalisten Zoe Barnes i serien, synes at å legge ut hele sesonger av gangen, er den beste måten både å se og lage TV på.

– Det er veldig få serier jeg følger med på hver uke. Jeg venter til jeg for eksempel kan se tre timer TV isteden for én time, for deretter å måtte vente på neste episode, forteller Kate Mara i et intervju med Filmpolitiet og internasjonal presse.

– Alle tilbakemeldingene vi har fått går på at folk ikke kan vente med å se alt. De ser hele serien på noen dager før de, morsomt nok, får abstinenser etterpå.

House of Cards. (Foto: Netflix)
Handlingane mellom journalisten Zoe og poltikaren Francis er sentrale i starten av sesongen. (Foto: Netflix)

Nesten som en filminnspilling

Selv ser ikke Mara en eneste ulempe ved å produsere TV-serier slik Netflix nå har gjort, og mener at det også er enklere for skuespillerne som er involverte når det gjøres på denne måten.

– Noe som kan være vanskelig å bli vant med når det gjelder TV er at du som oftest må jobbe med en ny regissør for hver episode, og du får ikke manuset før dagen før innspilling. Du har ingen idé om hva som skal skje med rollefiguren din og det gir en følelse av usikkerhet, forteller Mara.

Slik var det imidlertid ikke med House of Cards, siden de forskjellige regissørene lagde to episoder av gangen.

– Det føltes ut som om vi lagde seks filmer på rad, eller som om vi lagde en veldig lang film, og det betyr at jeg hadde mye større kontroll, og mer informasjon, om hva som skulle skje med rollefiguren min. Det føltes ut som om vi var på et filmsett.

Mara forteller at hun til enhver tid kunne spørre serieskaper David Fincher og manusforfatter Beau Willimon om det var noe hun lurte på angående Zoe Barnes, en mulighet man ikke har når man lager en vanlig TV-serie.

– Jeg fikk et overblikk over hva som skulle skje med rollefiguren og hvordan historielinjen hennes kom til å se ut. Jeg liker å ha kontroll og vite hva jeg skal spille, og her ble det ikke holdt skjult for meg.

Les også: House of Cards er Netflix mest sette program

House of Cards. (Foto: Netflix)
Kate Mara spiller mot Kevin Spacey som Francis Underwood i House of Cards. (Foto: Netflix)

Annerledes enn originalen

Spoiler: Hva som skjer med Zoe i sesong to av House of Cards vil ikke Mara avsløre, men i den britiske originalversjonen av serien, dør rollefiguren som tilsvarer Zoe i løpet av første sesong.

På spørsmål om hvor lik hennes rollefigur er den britiske originalen forteller imidlertid Mara at Netflix sin serie ikke er en direkte nyinnspilling av den britiske.

– Vår versjon er veldig annerledes enn originalen, så selv om figurene i serien har lignende forhold til hverandre også videre, så er dette et helt nytt blikk på det.

Mara har ikke sett den britiske serien, fordi serieskaper David Fincher mente hun burde se på rollen med friske øyne.

– Jeg spurte David Fincher om jeg burde se den, og han sa at målet ikke var å lage en nyinnspilling, men at dette er en helt ny vri. Jeg er egentlig glad for at han sa det, for det må være vanskelig å se en rollefigur som er lik din egen og ikke bli påvirket av det.

Hva synes du om House of Cards? Si din mening i kommentarfeltet!