La alle gamerhjerter fryde seg! Microsoft har gitt etter for presset og tatt til seg kritikken de har fått for restriksjonene på sin nye konsoll Xbox One. Onsdag kveld la Microsoft-sjef Don Mattrick ut en pressemelding på selskapets nettsider, der han forklarer at din tilbakemelding teller for Microsoft.

Det blir dermed ikke nødvendig med internettilgang for å spille offline Xbox One-spill, og det blir heller ingen DRM-sperrer, slik at du kan låne bort, selge og kjøpe brukte spill så mye du ønsker.

Les også: Her er Xbox One!

Etter at du har koblet deg opp én gang med en ny Xbox One skal du kunne spille alle diskbaserte spill uten å måtte koble deg opp på nett igjen, og du trenger ikke å koble deg opp en gang i døgnet for å få tilgang til spillene dine.

– Siden avdukingen av våre planer for Xbox One har teamet mitt og jeg hørt direkte fra mange av dere, lest kommentarene deres og hørt på deres tilbakemeldinger. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke dere for at dere har hjulpet oss med å omforme Xbox One sin fremtid, skrev Mattrick i pressemeldingen.

I likhet med slik det er på Xbox 360 nå kan du altså gjøre hva du vil med spillene etter at du har kjøpt dem (noe som bare skulle mangle). Dermed skal du kunne låne bort Xbox One-spill like lett som dette:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ingen «Xbox Family»

Forandringene Microsoft nå har gjort vil få konsekvenser for noen av løsningene selskapet tidligere har skissert.

– Disse endringene vil påvirke noen av scenariene vi tidligere annonserte for Xbox One. Deling av spillene vil fungere som det gjør i dag, du deler bare disken. Nedlastede titler kan ikke deles eller videreselges, forklarer Don Mattrick i Microsoft sin pressemelding.

Dette betyr antageligvis at muligheten for å gjøre spillbiblioteket ditt tilgjengelig for opp til ti venner, slik at både du og dine kompiser skulle kunne spille det samme spillet når som helst, samtidig, ikke blir noe av likevel.

Tar opp kampen mot Sony på ny

Det var nettstedet Giantbomb som først plukket opp nyheten om det som kan være den største helomvendingen i spillhistorien.

Microsoft har måttet tåle kraftig kritikk etter at deres nye konsoll ble avduket i mai, og under verdens største spillmesse E3 i forrige uke, brukte Sony Microsofts feilskjær som et gigantisk PR-stunt for sin Playstation 4-konsoll, og sendte flere kraftige ballespark i Microsoft sin retning (se videoen over).

Les også: E3 2013: Her er Playstation 4!

Filmpolitiet konkluderte med at Sony «vant» E3 og kanskje hadde vunnet konsollkrigen allerede før den hadde begynt. Nå er det tydelig at Microsoft har arbeidet på spreng den siste uken for å kunne ta opp kampen mot Sony og Playstation 4 på nytt.

Nå skal det bli interessant å følge med på om Microsoft klarer å hente seg inn igjen etter det som har vært en eneste stor PR-skandale for dem, eller om omdømmetapet har vært for stort til at spillere ønsker å kjøpe Xbox One likevel. Konsollen vil fortsatt bli 100 dollar dyrere enn konkurrenten Playstation 4.

Hva synes du om Microsoft sin helomvending? Kan du tenke deg en Xbon One nå? Si din mening i kommentarfeltet!