Norske thrillere er en blandet affære. Derfor var detmed en *viss* begrunna skepsis jeg satte meg på rad 7, sete 13 i kinosalen for å se den mye omtalte psykologiske thrilleren «Drøm deg Psyko».
Den skepsisen skulle vise seg å være ufortjent. Til… en viss grad.

Drøm deg Psyko er laget av regissørene «To Venninner», og forteller historien om en pleier på et sinnssykehus som får følelser for en av de innsatte. Alt er tilsynelatende fryd og gammen, helt til det viser seg – du gjetta riktig – at pleieren er innsatt og den innsatte er pleier.

Og før du setter popcornet i halsen fordi jeg har avslørt filmens store twist, slapp helt av. Det kommer nemlig twister på løpende bånd her, og den ene twisten er mer twistete enn den forrige. Og det er kanskje her at filmen snubler litt.

Se også: Birger anmelder «Bad Romance»

Seeren føler aldri helt at vi kan tro på det vi ser på lerretet, nettopp fordi vi i neste scene får snudd alt på hodet med en ny supertwist. Men om vi ser bort fra alle twistene, er dette en god, norsk psykothriller med fine prestasjoner fra alle involverte.

Og den inneholder den kanskje mest skjellsettende scenen jeg kan huske å ha sett noensinne, der pleieren våkner opp i en mildt sagt loddrett seng og kameraet zoomer utover, som i en klassisk Hitchcock-thriller.

Terningkast 6!
Terningkast 6!

Drøm deg psyko vil ikke skuffe deg som liker spenning fra begynnelse til slutt, men den pøser i overkant mange twister over seeren.

Men denne anmeldelsen har også en liten twist: jeg ELSKET alle twistene. Terningkast 6!

VIDEO: Se alle programmene til Karl Johan i nett-TV her

Se «Drøm deg Psyko» her: