Robin Wright smilte fornøyd på den røde løperen, men prisen for beste skuespillerinne i en dramaserie glapp.(Foto: AFP PHOTO / Robyn Beck, NTB Scanpix).
Robin Wright smilte fornøyd på den røde løperen, men prisen for beste skuespillerinne i en dramaserie glapp. (Foto: AFP PHOTO / Robyn Beck, NTB Scanpix).

Store forventninger var knyttet til den 65. Emmy-prisutdelingen i Nokia Theatre i Los Angeles natt til mandag. Selv om det er fem år siden Emmy åpnet for at internettbidrag kunne nomineres, var det nemlig først i år en serie laget eksklusivt for strømming har blitt nominert.

Med nominasjoner for House of Cards, Arrested Development og Hemlock grove er dermed Netflix historiske, men det ble likevel en skuffende kveld for strømmingstjenesten. Av fjorten nominasjoner gikk bare tre priser til Netflix, alle for House of Cards.

Les også: Her er årets Emmy-vinnere!

David Fincher fikk prisen for beste regi, men var ikke tilstede under prisutdelingen for å motta statuetten. Serien var nominert i hele ni kategorier, blant annet beste drama og beste mannlige og kvinnelige skuespillere i en dramaserie for Kevin Spacey og Robin Wright.

Dermed var det skuffende at serien kun fikk én pris under nattens utdeling. Under Creative Arts-utdelingen 15. september fikk House of Cards også prisene for beste casting og beste foto.

Tross et skuffende antall priser kan man argumentere for at natten likevel var en suksess for Netflix. Seriemester HBO, som ofte gjør reint bord under Emmy-prisutdelingen og som i år mottok hele 27 priser, brukte over 10 år fra de laget sin første TV-serie til de vant sin første Emmy. Med tre priser allerede første året kan man derfor si at Netflix har gjort en veldig god Emmy-debut.

ANMELDELSE: House of Cards S01 – «West Wings» vonde tvillingbror

Kevin Spacey lagde show på den røde løperen da han ankom Emmy-prisutdelingen. (Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, NTB Scanpix).
Kevin Spacey lagde show på den røde løperen da han ankom Emmy-prisutdelingen. (Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, NTB Scanpix).

Kevin Spacey fortjente pris

House of Cards måtte vike for Breaking Bad, som endelig fikk prisen for beste dramaserie for den første delen av siste sesong i serien. Og Claire Danes stakk igjen av med prisen for beste skuespillerinne i en dramaserie for Homeland, foran Robin Wright.

Mest overraskende var det kanskje at prisen for beste skuespiller i en dramaserie ikke gikk til Kevin Spacey. Hans prestasjon som den kyniske politikeren Francis Underwood var enestående, men prisen for beste skuespiller gikk likevel til Jeff Daniels for rollen som Will McAvoy i The Newsroom.

Filmpolitiets Rune Håkonsen ble ikke overbevist av Jeff Daniels sin rolleprestasjon da han anmeldte serien, og mente at Daniels «overhodet ikke er troverdig i rollen som seriens hovedperson».

Anmeldelse: The Newsroom – Serien som ville gitt PFU mareritt

Like overraskende var det ikke at prisen for beste komiserie og beste skuespiller i en komiserie glapp for Arrested Development. For fjerde gang på rad stakk Modern Family av med prisen for beste komiserie, og at Jim Parsons endelig fikk med seg en pris for beste skuespiller i en komiserie, foran blant andre Jason Bateman, var bare koselig.

Punktleg, syrleg, og med fullstendig kontroll over omgivnadene. Å få fram så mykje kjensler med eit så kaldt ansikt er ei fantastisk styrke.
– Andreas Hadsel Opsvik om Kevin Spacey

Dette er første nominasjon og Emmy-pris for Jeff Daniels. Skuespilleren startet takketalen sin med «Oh crap», og fleipet til latter fra salen, også fra Kevin Spacey.

Se klipp fra Daniels sin takketale her:

Hva synes du om fordelingen av prisene? Burde House of Cards fått flere? Si din mening!