Akkurat i det filmfestivalen i Venezia går inn i sin siste helg, starter filmfestivalen i Toronto opp. De to festivalene er viktige utstillingsvindu for den internasjonale filmbransjen, og mange filmer – store og små – vises for første gang. Det gjør at markedsføringsapparatet til filmstudioene også setter inn et ekstra gir.

Denne uka har det rast på med nye filmtrailere – her får du en oversikt over de fem trailerne Filmpolitiet har glant mest på de siste dagene.

DEBATT: Hva er en god filmtrailer?


Actionfilmen «Robocop»

Av alle filmserier som trenger en ny start, er jeg glad for at det er Robocop som får muligheten til å skinne på kinolerretet igjen. De originale filmene kom ut i årene rundt 1990, og skapte mye debatt på grunn av grafiske voldsscener. Robocop 2 er en av en håndfull filmer som har vært forbudt i Norge.

Med José Padilha i regissørstolen er det lite sannsynlig at nyinnspillingen vil legge seg på et mindre kraftfullt nivå. Den brasilianske regissøren har tidligere fått mye skryt og kritikk for de brutale Elite Sqaud-filmene, som skildrer det til tider grusomme livet i Rio de Janeiros største slumområder.

LES MER: Svenske Joel Kinnaman blir nye «Robocop»

Samuel L. Jackson, Michael Keaton, Gary Oldman og Joel Kinnaman er å finne på rollelista, så det er likevel grunn til å tro at filmstudioet vil kjempe for en lavere aldersgrense i USA (og en snillere film). Noe som igjen henger sammen med ønske om å tjene mest mulig penger på denne storsatsingen.

Hva tror du om den nye RoboCop-filmen? Hopp helt nederst i saken for å finne kommentarfeltet.

Filmen har fått en foreløpig premieredato i Norge satt til 21. februar 2014.


Biografien «Kill Your Darling»

Livet til beatpoetene i San Francisco på 60-tallet er skildret i flere filmer, i 2010 med James Franco i hovedrollen som Allan Ginsberg.

I tiden etter Harry Potter-filmene har Daniel Radcliffe gjort mye for å distansere seg fra den magiske gutten, blant annet ved å sjokkere med nakenscener sammen med en hest på en av Londons West End-teatre.

HARRY POTTER: Les alt om filmene og skuespillerne her

Rollen som poeten Ginsberg fikk Radcliffe allerede i 2008, men problemer med å få fullfinansiert filmen førte til at den ble lagt på is. Da regissør John Krokidas fikk prosjektet tilbake på bena i fjor var Radcliffe ikke vanskelig å be igjen.

Sammen med blant annet Dane DeHaan (kjent fra superheltfilmen Chronicle) som Lucien Carr, Ben Foster i rollen som forfatteren William Burroughs og Jack Houston som Jack Kerouac, har Radcliffe allerede fått mye skryt etter filmen først ble vist på Sundance-festivalen tidligere i år.

Norsk premieredato for Kill Your Darlings er foreløpig ukjent.


Teknothrilleren «Gravity»

Meksikanske Alfonso Cuarón har tidligere regissert både en Harry Potter-film og science fiction-thrilleren Children of Men, og før det fikk han enormt med skryt for dramafilmen Og mora di også fra 2001.

Med Sandra Bullock og George Clooney på laget skapte Cuarón oppstyr da han viste Gravity under filmfestivalen i Venezia. Lovordene ser så langt ikke ut til å stoppe.

ANMELDELSE: Alien Anthology – ekstremt elegant på Blu-ray!

Da den klassiske -filmen Alien fra 1979 skulle ha premiere brukte reklamefolkene følgende reklamesetning: «In space, no one can hear you scream».

Kanskje det er på tide å resirkulere plakatene fra Ridley Scotts klassiske science fiction-skrekkfilm.

Gravity har premiere på norske kinoer den 8. november i år.


Kungfu-filmen «Man of Tai Chi»

I tiden etter The Matrix-filmene har Keanu Reeves holdt en lav profil. Innimellom har han dukket opp i større og mindre filmproduksjoner, men mesteparten av tiden hans har de siste årene gått med til metadokumentaren Side by Side (om overgangen til digital kinoproduksjon) og forarbeidet til innspillingen av Man of Tai Chi.

LES OGSÅ: Keanu Reeves’ regidebut tok sju år å lage

Inspirert av livet til vennen og stuntmannen Tiger Chen, forteller filmen om en mann med et utrolig talent for den kinesiske kampsporten Tai Chi. Det fører ham også dypt inn i en underverden fylt av penger, kriminelle, ære og en spesiell kampsportkonkurranse.

Kanskje en retur til actionestetikken som gjorde Reeves kjent i The Matrix er det som skal til for å løfte karrieren hans et par hakk?

Filmen har ikke fått norsk premieredato fastsatt.


Krimdramaet «Runner, Runner»

Hva er det Justin Timberlake IKKE kan gjøre? Han vinner hele showet på MTV Video Music Awards med en overbevisende liveopptreden og en liten reunion med gutta i N’Sync. Han gir ut plater som roses av kritikere over hele verdenen, mens han samtidig spiller i prisvinnende Hollywood-filmer. Han er talkshowvertenes favoritt og dukker opp i de mest populære tv-programmene i USA støtt og stadig.

Også har han et eget tequila-merke. Og han driver en økologisk golfbane. Og han eier en del av et basketballag i Memphis.

ANMELDELSE: In Time – tid er penger for Justin Timberlake!

Jada, nok om Timberlake nå. Bortsett fra at han også spiller i krimdramaet Runner, Runner sammen med Ben Affleck. Filmen er produsert av ingen ringere enn Leonardo DiCaprio.

Richie Furst (spilt av Timberlake) er en universitetsstudent som taper studielånet på en korrupt nettpokerside, men når han oppsøker svindleren blir han lurt inn i et edderkoppnett han ikke kan unnslippe.

«Runner, Runner» har norsk premieredato 18. oktober 2013.