Bryan Cranston som Walter White i «Breaking Bad». (Foto: AMC).
Bryan Cranston som Walter White i «Breaking Bad». (Foto: AMC).

– Jeg har nettopp fullført et maraton med Breaking Bad, fra første episode i sesong én til siste episode i sesong seks. Totalt to uker med (avhengighetsskapende) tv-titting.

I et brev publisert på Breaking Bad-skuespilleren Steven Michael Quezada sin Facebook-side overøser veteranen Anthony Hopkins seriens hovedrolleinnehaver Bryan Cranston med lovord. Hopkins rollefigur i Nattsvermeren regnes som en av filmhistoriens mest legendariske slemminger.

Etter at brevet fikk mye oppmerksomhet, og ble viralt spredd i sosiale medier, fjernet Quezada innlegget. Men agenten til Hopkins har bekreftet ovenfor nettstedet Buzzfeed.com at brevet er ekte.

– Jeg har aldri sett noe lignende. Briljant!

Mens Cranston måtte se Jeff Daniels stikke av med Emmy-prisen for beste mannlige skuespiller under årets utdeling veier ordene fra Hopkins tungt, han har vunnet både Emmy-, Oscar, BAFTA- og Golden Globe-priser i løpet av sin snart 50 år-lange karriere.

LES OGSÅ: «Breaking Bad» ferdig? «Better call Saul»!
LES OGSÅ: «Breaking Bad» gjenoppstår i Colombia

Les hele brevet her:

Dear Mister Cranston.

I wanted to write you this email – so I am contacting you through Jeremy Barber – I take it we are both represented by UTA. Great agency.

I’ve just finished a marathon of watching “BREAKING BAD” – from episode one of the First Season – to the last eight episodes of the Sixth Season. (I downloaded the last season on AMAZON) A total of two weeks (addictive) viewing.

I have never watched anything like it. Brilliant!

Your performance as Walter White was the best acting I have seen – ever.

I know there is so much smoke blowing and sickening bullshit in this business, and I’ve sort of lost belief in anything really.

But this work of yours is spectacular – absolutely stunning. What is extraordinary, is the sheer power of everyone in the entire production. What was it? Five or six years in the making? How the producers (yourself being one of them), the writers, directors, cinematographers … every department – casting etc. managed to keep the discipline and control from beginning to the end is (that over used word) awesome.

From what started as a black comedy, descended into a labyrinth of blood, destruction and hell. It was like a great Jacobean, Shakespearian or Greek Tragedy.

If you ever get a chance to – would you pass on my admiration to everyone – Anna Gunn, Dean Norris, Aaron Paul, Betsy Brandt, R.J. Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Steven Michael Quezada – everyone – everyone gave master classes of performance … The list is endless.

Thank you. That kind of work/artistry is rare, and when, once in a while, it occurs, as in this epic work, it restores confidence.

You and all the cast are the best actors I’ve ever seen.

That may sound like a good lung full of smoke blowing. But it is not. It’s almost midnight out here in Malibu, and I felt compelled to write this email.

Congratulations and my deepest respect. You are truly a great, great actor.

Best regards

Tony Hopkins.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.