Under Blizzcon 2013 denne helgen avslørte regissør Duncan Jones de første detaljene rundt Warcraft-filmen som kommer i 2015, og det viser seg at filmskaperne har tatt et steg bort fra det lille som er blitt sagt om filmen tidligere.

Under Blizzcon i 2007 avslørte Blizzards forfatter Chris Metzen at Thrall, krigslederen for Horden, var en av figurene som kanskje vil dukke opp, men at handlingen vil dreie seg rundt en helt ny helt som han beskrev som «a kick-ass human», og at det vi får se i filmen stort sett vil bli fra alliansens synspunkt.

Les også: «Warcraft»-film i 2015

I helgen avslørte imidlertid Duncan Jones at Anduin Lothar, som ledet Alliansen i Warcraft 2: Tides of Darkness, vil være menneskenes helt i filmen, mens faren til Thrall, Durotan, vil være helten på Hordens og orkenes side.

I Warcrafts ånd

Jones var en aktiv World of Warcraft-spiller da det først kom ut, før han ble for travel med filmer som Moon og Source Code. Da han først leste manuset og fikk regijobben i januar i år, var det flere forandringer han umiddelbart ønsket å gjøre.

– Jeg ville at det skulle være Warcraft på den måten som jeg følte i hjertet mitt at filmen fortjente å være. Manuset var veldig menneske- og Allianse-rettet og jeg tenkte at hvis vi skal lage film av dette så må det være slik de originale Warcraft-spillene var, nemlig at du kan være en helt uansett hvilken side du er på, sa regissøren til jubel fra publikum under Warcraft-film-panelet på Blizzcon.

Dermed blir Warcraft en film sett fra både Alliansens og Hordens perspektiv, og tonen i filmen vil være mer «rød og blå», enn god mot ond.

Under Legendary Pictures-panelet på Blizzcon i 2007, ble det fortalt at handlingen i filmen skal utspille seg ett år før handlingen i World of Warcraft. Etter helgens avsløringer virker det imidlertid som at filmen kommer til å fokusere på en litt tidligere periode.

Filmskaperne ville ikke si noe særlig om skuespillerne i filmen, og bekreftet dermed ikke nyheten som ble meldt i oktober om at Vikings-stjerna Travis Fimmel skal spille den menneskelige helten i filmen.

Les også: «Vikings»-stjerne til «Warcraft»-film

Artikkelen fortsetter under bildet

Regissør Duncan Jones på Warcraft-panelet under Blizzcon 2013. (Foto: Skjermdump, Blizzard).
Regissør Duncan Jones på Warcraft-panelet under Blizzcon 2013. (Foto: Skjermdump, Blizzard).

Orkene blir virkelige skuespillere

I tillegg til at regissøren selv er en ihuga Warcraft-tilhenger har Blizzard og Legendary Pictures fått med seg flere Warcraft-entusiaster ombord på produksjonen. Bill Westenhofer, som har vunnet Oscar for beste visuelle effekter for filmene Historien om Pi og The Golden Compass, skal ha ansvaret for de visuelle effektene på filmen, og han er en ivrig World of Warcraft-spiller med en Alliance mage på nivå 90, som hovedfigur.

Da Westenhofer var på intervju om jobben ble han spurt om han kjente til Warcraft-universet fra før.

– Jeg holdt på å spytte ut kaffen min, for jeg begynte å spille World of Warcraft under alfatesten i 2004. Så det er Warcraft-fans som skal lage denne filmen, og vi skal sørge for at den blir noe helt spesielt som alle kan være stolte av, sa Westenhofer.

Han fortalte videre at filmen kommer til å være live action med CGI og at dette er utfordrende for CGI-avdelingen, og beskrev filmen som Avatar møter Game of Thrones. Videre fortalte han at orkene i filmen kommer til å bli spilt av virkelige skuespillere.

– Det er viktig at du tror på orkene like mye som de menneskelig figurene, så vi jobber utrolig hardt for å få til de små detaljene som skal gjøre dem så realistiske som mulig.

Innspillingen av Warcraft begynner i starten av 2014. Filmen har kinopremiere 18. desember 2015, samme dag som Star Wars Episode VII. Det skal bli spennende å se hvilke fans som er mest gira den dagen.

Hva synes du om Warcraft? Si din mening i kommentarfeltet!